Juniorii 1 ai SCM OHMA Timişoara, locul 3 pe ţară

Juniorii mari ai clubului municipal prim-divizionar de seniori au câştigat duminică de la ora 14 la Bucureşti finala mică pentru locul 3 a Campionatului Naţional de baschet masculin al FRB la categoria de vârstă sub 18 ani, trecând cu 93:85 (39:29) de CSO Voluntari, şi au urcat astfel pe podiumul competiţiei, cucerind medaliile de bronz la capătul unui turneu final cu 5 apariţii în 5 zile în capitală, dintre care 3 adjudecate de elevii lui Radenko Toroman, pierzători doar în faţa localnicilor, în grupe cu organizatoarea CSU Ştiinţa, în semifinale la limită cu Clubul Sportiv al Armatei.

Dacă seniorii alb-violeţi nu pot trece an de an de sferturile Ligii Naţionale, în schimb juniorii 1 de la CS SCM OHMA Timişoara au urcat astăzi pe podiumul campionatului baschetbaliştilor sub 18 ani, depăşindu-i în finala mică pe juniorii ilfoveni ai unei grupări din prima ligă de seniori, CSO Voluntari, care anul trecut disputa împotriva clujenilor finala la titlu.

Calificaţi cu victorii pe linie în turneul final naţional cu 8 cluburi, baschetbaliştii juniori 1 de la SCM OHMA Timişoara au fost sâmbătă seară la un punct de calificarea şi în finala Campionatului Naţional U18, cedând roş-albaştrilor „militărei” de la ora 18 în sala Romsilva.

Astăzi însă, la nici 24 de ore, alb-violeţii lui Radenko Toroman n-au scăpat şi „bronzul”, trecând cu 23:15, 16:14, 31:23, 23:33 de cei din zona capitalei, Şerban Andrei Horga înscriind în finala mică nu mai puţin de 35 de puncte pentru timişoreni, double-double şi cu 11 recuperări, integralist ca timp de joc care a fost completat tot în 40 de minute pe teren de Pavle Stajic, autor a 20 de puncte şi 13 recuperări, tot un double-double.

Căpitanul Roland Stanciu (foto Leczki Jozsi) a jucat şi el 40 de puncte, cu 11 puncte marcate şi 9 pase decisive, aproape tot timpul pe teren şi Robert Dorin Jude, cu excepţia a două minute şi jumătate, înscriind 10 puncte, cu 9 recuperări. Mladen Lazic a mai contribuit şi el, intrând de pe bancă, prin a marca 17 puncte în 28 de minute jucate, Fabian Jurchescu jucând 10, iar Martonfi, 4:37.

Revanşă a „violeţilor” timişoreni duminică de la ora 14, după ce sâmbătă seară cedau semifinala la un singur punct, punct în deficit şi la pauza întâlnirii cu „milităreii” Clubului Sportiv al Armatei, care câştigau primul şi ultimul sfert, 19:11, 16:23, 7:12, 17:12. 

Juniorii bănăţeni conduceau cu 4 puncte la intrarea în ultimul sfert al semifinalei, pentru calificarea în ultimul act, însă localnicii au răsturnat scorul, iar Roland Stanciu a egalat totuşi chiar de două ori în minutul final, mai întâi de la distanţă, apoi dintr-o aruncare liberă, 58:58, la care Paul Popescu a fructificat şi el o „liberă” pentru bucureşteni, 59:58, când mai erau 6 secunde de joc.

Redirecţionaţi în finala mică de consolare, timişorenii au dominat-o şi au urcat pe podium, prin a obţine a treia victorie în Bucureşti începând de miercuri, atunci cu 104:61 cu ABC Leii Probasketball din capitală, apoi cu 101:62 cu Galactica Braşov, cel mai clar cedând elevii lui Toroman în faţa gazdei competiţiei, CSU Ştiinţa Bucureşti, cu 79:65.

Iar „Ştiinţa” avea a se impune şi în semifinala cu cei din Voluntari, cu 90:79, calificându-se în ultimul act exclusiv bucureştean cu CSA Steaua. Altfel, pentru locul 5, în jocul de clasament, juniorii Constanţei au dispus de cei ai campioanei de seniori U-BT Cluj. 

Juniori mari de pe Bega în general victorioşi dar şi medaliaţi pe ţară în capitală, inclusiv Ciocloda, Godja, Delcea, Stoia şi Jurma – care n-au jucat azi în finala mică, seniorii violeţilor, în faţa jocurilor finale de clasament pentru locul 7, mai întâi luni de la ora 16 la Piteşti, apoi joi în Timişoara, eventual şi lunea cealaltă în Argeş, dacă va mai fi necesar. Bănăţenii având probleme de lot, cu Dokovic şi Năsturescu deficitari la „buletinul medical”, Mocriţchi implicat ca arbitru la turneul final pe ţară al junioarelor 1, iar juniorul Stanciu implicat cu lotul categoriei sale de vârstă. La polul opus în play-off-ul Ligii Naţionale, în lupta pentru titlul pe ţară, o revedere Cluj – Oradea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: