Kevin Bridgewaters, nou point guard la ”Urșii” Timba Timișoara: ”Alhaji Mohammed mi-a recomandat România ca o ligă tare!”

În urmă cu exact o lună de zile, ocupanta locului 12 în Liga Națională, BC Timba Timișoara, anunța aducerea unui fundaș nord-american de 28 de ani și 1,79, itinerant prin baschetul est-european, iar astăzi Kevin Bridgewaters a confirmat în ”Constantin Jude” primirea unor bune recomandări în privința elitei din Carpați…

Cât de precis va fi el însuși, rămâne de văzut din toamnă încolo. ”România are o ligă bună, ceea ce echivalează cu câțiva pași înainte pentru mine, față de campionatul Slovaciei. Am urcat la următorul nivel!”, a început Bridgewaters, un absolvent cu generaţia 2008 al colegiului Chattanooga şi plimbat deja prin baschetul central-est european, în Cehia, Slovacia şi Ucraina.

Marcatorul Kevin Bridgewaters a fost al doilea transfer al verii pentru BC Timba Timişoara și a caracterizat sosirea ca ”un mare pas pentru mine! Sper să reușim să pătrundem în play-off, aceasta este năzuința mea la Timba, și mă bucur că am înhățat această oportunitate”. 

Trecut pe la Levice, Inter Bratislava şi Kryvbasbasket, fundaşul în vîrstă de 28 de ani a evoluat sezonul 2012-2013 în Slovacia, la formaţia Handlova, statistica sa fiind una foarte bună: 21,6 puncte pe meci, 4,2 recuperări, 5,8 pase decisive şi 1,3 intercepții. Întrebat despre cele 47 de puncte marcate într-un meci, Bridgewaters a spus că ”atâta vreme cît câștigăm, nu contează dacă marchez două sau 47. Trebuie să facem câte un pas la vremea sa și sperăm să intrăm în play-off…”

Bridgewaters a mai explicat că s-a antrenat în ultima vreme cu doi jucători de NBA, ”m-am pregătit din greu și mi-am putut evalua punctele forte și slăbiciunile”, subliniind că bunele recomandări în această direcție au venit din partea ghanezului de aproape 32 de ani din Chicago, Alhaji Mohammed, devenit campion al României cu CSU Asesoft Ploiești: ”Am vorbit cu 2 jucători iar Mohammed mi-a confirmat că România are o ligă tare”.

“Am văzut meciuri întregi cu el. Am încredere că am făcut o alegere bună. Era un post care ne interesa în mod deosebit”, spunea inițial antrenorul principal Bogdan Murărescu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: