Kolarevic: „E atât de stupid să pierzi în acest mod!”

Mai întâi a fost aidoma unui vulcan în erupţie, şarjând de pe banca tehnică înspre arbitrii Potra şi Dragoş, pentru a cere socoteală la ceea ce a perceput ca fiind un fault al lui McIntyre asupra lui Stoenescu, în ultimele 5 secunde, şi în urma căruia Teleorman a smuls la potou victoria, apoi a devenit un monument al deznădejdii, privind în gol de pe banca de rezerve, iar în cele din urmă a parcurs cu mâhnire statistica oficială a jocului, subliniind că tocmai piesele de care trebuiau timişorencele să aibă grijă s-au desfăşurat în voie pentru CSB Teleorman, care s-a impus sâmbătă cu 66:67 în penultima apariţie a alb-violetelor pe 2011 în „Constantin Jude”. Nimeni n-ar fi vrut aşadar să fie în pielea antrenorului belgrădean al Timişoarei…

Kolarevic s-a adresat presei după ce în prealabil s-a năpustit în teren spre arbitri, imediat după fluierul final, iar apoi şi spre masa oficială de arbitraj, fiind barat de „galbenii” forţelor de securitate. Tânărul tehnician sârb a fost un pachet de nervi, nevenindu-i să-şi creadă ochilor cum a putut risipi BCM Danzio posesia şi avantajul, 66:65, în doar 5 secunde. Calmându-se în cele din urmă, după câteva minute de introspecţie pe bancă, belgrădeanul a spus că „este atât de stupid când pierzi în acest mod! Ne-am înţeles în acel ultim time-out cum să menţinem posesia dar iată că degeaba. Pentru mine însă a fost un fault în acele ultime 5 secunde, nimic altceva. N-avea cum să nu fie un fault, pentru că dacă vrei să forţezi răsturnarea situaţiei şi victoria, atunci faultezi”.

Kolarevic a spus mai apoi că în ansamblu eşecul nu poate fi pus neapărat pe seama arbitrajului, ci pe incapacitatea de a menţine posesia, sarcină ce le-ar fi revenit în special baschetbalistelor experimentate din echipă. „Când pierzi, antrenorul este de vină, pe când ele, în ciuda faptului că au create toate condiţiile, vor ajunge să şi uite acest joc în două zile. Noaptea este un sfetnic bun într-un moment foarte greu pentru noi. Ştiam tot despre Alexandria, cum şi pe cine trebuie să oprim, ne înţelesesem să le blocăm pe jucătoarele lor importante dar, uitaţi-vă la procentajele de pe foaie, tocmai Prlja a reuşit 22 de puncte, Grabovski 15 şi Laplante opt. Pe când Ancuţa a marcat doar 7 puncte, ceea ce nu este posibil. Şi nu mi se pare normal ca jucătoarele importante să nu-şi asume în momentele tensionate din final responsabilitatea posesiei, şi să paseze uneia tinere, ca Adina Stoiedin, să se descurce aceasta…”

Kolarevic a subliniat totuşi că „locul pentru play-off nu este în pericol prin acest eşec”, dar a deplâns irosirea oportunităţii de a smulge un scalp destul de mare: „Când ai şansa să baţi ocupanta locului 2 şi nu o faci, e foarte frustrant…”

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: