La un punct, CSO Voluntari egalează fruntașa la victorii

Dacă una dintre semifinalele fazei play-off a Ligii Naționale de baschet masculin s-a încheiat înainte de termen, cu 3-0 la victorii pentru CSM CSU Oradea în fața argeșenilor, în schimb cealaltă necesită un meci decisiv sâmbătă de la ora 18, la Cluj, după ce CSO Voluntari a câștigat miercuri seară și cel de-al doilea joc direct pe teren propriu cu U-BT, egalând fruntașa sezonului regular la victorii în penultimul act în sistemul ”3 succese din 5 partide”: 81:80, la pauză 36:43 și 2-2 la victorii.

Învingătoare luni cu 100:95 în meciul 3 al semifinalei, în care Anthony Bernard Hickey a marcat 32 de puncte, CSO Voluntari a câștigat acasă și miercuri, tot cu Hickey vioară întâi, cu 17 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări, ilfovenii recuperând copios în sfertul 3… 20:17, 16:26, 34:16, 11:21. 

Doar cu Gîrbea dintre români în 5-ul de start, ilfovenii au trecut la conducere din minutul 27, fără a o mai ceda, răsturnând decisiv scorul de la 48:54 la 60:54 și ajungând să aibă și 11 puncte avans, de fapt cel mai mare avantaj în prealabil și pentru ardeleni.

U-BT Cluj, câștigătoare a primelor două meciuri directe pe teren propriu, a ratat așadar două șanse de calificare înainte de termen în finala cu bihorenii, totul urmând a se decide sâmbătă sub Feleac. Richard, cu 16 puncte și 4 pase decisive, a fost principalul marcator al alb-negrilor în a doua deplasare pierdută în Ilfov.

Clujenii câștigau la 5 respectiv 22 de puncte primele două întâlniri pe teren propriu ale semifinalei cu CSO Voluntari. În sezonul regular, liderul de pe Someș pierdea abia în 19 aprilie 2021, cu 82:77 la Craiova, cedând apoi în retur și cu 74:83, argeșenilor, tocmai la Cluj, pe 26 aprilie, iar luna trecută cu 83:77 orădenilor în Bihor.

Clasamentul final al sezonului regular în LNBM, pe coloana datelor tehnice. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: