Lazar, Năsturescu şi Petrescu continuă în violet, Pesic revine după 8 ani la Timişoara, ca antrenor secund

Milos Pesic revine la Timişoara, la 8 ani după cucerirea cu alb-violeţii a Cupei României, de astă dată urmând a face parte din staff-ul tehnic al bănăţenilor, în calitate de antrenor secund, activitate pe banca tehnică pe care a început-o în 2021 în prima ligă slovenă, la KK Sentjur, ca „principal”, în toamna aceluiaşi an întocându-se în România, ca „secund” la CSM Galaţi. Pe de altă parte, prim-divizionara SCM OHMA Mozzart Bet continuă colaborarea cu 3 baschetbalişti autohtoni cu experienţă cu care a încheiat recenta ediţie de campionat pe locul 8, şi anume Lazar Laszlo, Edward Petrescu şi Antonio Năsturescu, negociind totodată în vederea completării lotului pentru viitorul sezon, după cum anunţă clubul de pe Bega.

Milos Pesic şi Dragan Petricevic cu trofeul Cupei României, pe care l-au cucerit de două ori

Milos Pesic (38 de ani) a câştigat în 2010 şi 2015 trofeele Cupei României din vitrina bănăţenilor, de fiecare dată cu actualul antrenor principal Dragan Petricevic pe banca tehnică. De fapt, sârbul devenea principalul marcator al finalei din 2010, cu 24 de puncte marcate în victoriosul 92:83 cu Gaz Metan Mediaş, contribuind cu 13 puncte şi în finala din 2015, 78:73 la Piteşti cu Mureşul Târgu Mureş, după prelungiri.

Pesic descindea în baschetul românesc la vârsta de 21 de ani, în 2006, sosind la timişoreni de la formaţia sârbă Atlas Bank Novi Beograd şi evoluând în alb-violet până în 2010, apoi şi în partea a doua a sezonului 2010-2011 şi în campionatul 2014-2015.

Dintre actualii componenţi ai lotului, pivotul Lazar Laszlo va începe al cincilea sezon consecutiv la Timişoara. Lazar a îmbrăcat maioul alb-violet în 2019, venind de la echipa din oraşul său natal, CSM Oradea. Născut la 19 noiembrie 1987, centrul a avut sezon de sezon contribuţii importante în jocul echipei, în campionatul 2022/3 înregistrând un maxim de 12 puncte şi 10 recuperări în meciul de acasă cu CSM Athletics Constanţa.

Extrema Edward Petrescu se află în faţa celui de-al treilea sezon consecutiv pe Bega, venit fiind în 2021 tot de la CSM Oradea. În vârstă de 24 de ani, Petrescu a avut evoluţii constante, ce i-au adus convocări atât la naţionala universitară, cât şi la cea de seniori, aflată în preajma turului 3 preliminar al calificărilor pentru Euro Basket 2025, jucând în toate cele 36 de partide de campionat disputate de alb-violeţi în 2022/3.

Antonio Năsturescu se alătura echipei timişorene în vara anului trecut. Fundaşul care la 18 iunie va împlini 24 de ani a avut cel mai consistent sezon al carierei la SCM OHMA Mozzart Bet, cu o medie de 18 minute şi 35 de secunde jucate pe meci. Iar şi Năsturescu face parte din lotul universitar al României, convocat pentru Jocurile Mondiale Universitare de Vară de la Chengdu, în China, pe 28 iulie – 6 august.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: