„Leii” s-au impus clar în duelul cu „urșii” care au ieșit din hibernare doar în sfertul patru, când meciul era jucat

BC SCM Timișoara a obținut o victorie clară în duelul local cu concitadina BC Timba, în restanța din etapa 1 a Ligii Naționale. Alb-violeții s-au distanțat  încă din startul partidei, conducând la jumătatea primului sfert cu 10-2. Avansul a crescut până la un maxim de 35 de puncte în debutul sfertului patru. S-a încheiat 101-76 după o ultimă perioadă de joc în care s-a jucat la spectacol. „Oaspeții” au avut mari probleme în apărare, permițându-le gazdelor să înscrie 56 de puncte din spațiul de trei secunde.

Partida dintre BC SCM Timișoara și BC Timba Timișoara a fost una fără istoric. Gazdele alb-violete au început în formula Burgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin. „Oaspeții” de la Timba i-au avut în 5-ul de start pe Boloni, Popescu, Jereminov, Bamba și Florveus. Meciul a început cu 6-0 pentru BC SCM care la jumătatea primului sfert conducea cu 10-2. Timba nu a reușit să-și găsească ritmul în atac, a pierdut multe mingi și a ratat din toate pozițiile. La prima pauză scorul a fost 24-11. Sfertul secund a fost puțin mai echilibrat, dar le-a revenit tot „leilor”, pentru șase puncte, astfel că la pauza mare scorul era 45-26.

Ecartul a crescut și mai mult după revenirea de la vestiare și la ultima pauză tabela sălii Constantin Jude arăta 75-44. În sfertul patru s-a jucat cu garda jos, Tudor Costescu oferind minute tinerilor, în timp ce galben-negri încercau o apropiere. A fost singura perioadă de joc ce le-a revenit „urșilor” (26-32). BC SCM Timișoara s-a impus cu 101-76 într-un meci pe care l-a început cu două viteze peste adversar, cu o precizie mult mai mare în atac, dar și cu mai puține greșeli. Mingea a circulat mult mai bine la alb-violeți, în timp ce Bogdan Murărescu mai are mult de lucrat cu elevii săi la aspecte elementare dacă speră să obțină ceva în acest sezon.

Deși au pierdut cu două mingi mai mult, „leii” au marcat 25 de puncte după greșelile adverse, față de doar 16 câte au reușit „oaspeții”. Diferența s-a făcut în apărare, cu spații foarte mari în defensiva galben-negrilor. Au fost multe pătrunderi pe centru ale gazdelor și combinații care au găsit omul liber în spațiul de trei secunde. Deși era printre primele formații la recuperări, Timba a reușit doar 25 de recuperări în partida cu concitadina, în timp ce BC SCM a avut cu 9 în plus. Diferența s-a făcut la procentajele aruncărilor, cu 63,6% în dreptul gazdelor și 45,3% la oaspeți. Alb-violeții au abut 56 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 20 mai mult ca „urșii”.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte în aproape 26 de minute. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Popa Calotă 17 puncte, Diaz 15, Păun 13, Drăgușin 9, Mijajlovic 6, Komatina 6, Gheorghe 4, Tohătan 3 și Burgess 3 puncte, la care a adăugat 11 recuperări.

Mladen Pavlovic a fost cel mai bun marcator al Timbei cu 18 puncte, urmat de belgianul de Thaey cu 17 puncte și 7 recuperări. Pentru galben-negri au mai înscris: Jereminov 10 puncte (8 assist-uri), Popescu 10 puncte, Lazăr 6, Bamba 5, Naylor 5, Sonenfeld 3 și Florveus 2 puncte.

Pentru ambele echipe urmează un meci la sala Constantin Jude în week-end. BC SCM Timișoara primește sâmbătă, de la ora 18, vizita Politehnicii Iași. Partida era programată inițial în Moldova, dar cum sala ieșenilor nu corespunde încă standardelor din Liga Națională, aceștia joacă în deplasare meciurile din campionat, până când va fi montat parchetul. BC Timba joacă duminică, de la ora 18:30, în compania unei alte formații fără victorie în primele etape, Dinamo București.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: