”Leii” Timișoarei, pradă totuși ușoară combinatei lui Costescu în duelul ”violet” din Trivale

Baschetbaliștii Timișoarei au avut nevoie de un calendar pentru a identifica data ultimului meci în deplasare de campionat, dat fiind că aproape două luni au trecut de la eșecul la limită la Cluj din 9 februarie, ulterior căruia au mai avut parte de alte numai două jocuri ușoare acasă în Liga Națională, iar discontinuitatea programului competițional nu le-a servit cauzei la reapariția pe un teren advers, cu atât mai mult cu cât gazda partidei de la ora 20:30 a fost BCM U FC Argeș Pitești, mai bine clasată cu selecționerul Tudor Costescu la cârmă și o combinată a 6 străini și internaționali români sub panouri. În consecință, chiar dacă au ripostat în sfertul final, mai mult decât înjumătățind handicapul maxim de 16 puncte înregistrat după pauză, ”Leii” din Banat s-au recunoscut învinși de omologii ”violeți” cu o bancă mai solidă, fructificându-și atuurile: 79:72 (45:36). Dar elevii lui Petricevic n-au timp să-și lingă rănile căci sâmbătă de la ora 16 se înalță împotriva trupei de podium din Sibiu…

Într-adevăr, CS SCM Timișoara n-a mai prea avut parte de jocuri tari în mână în ultimele săptămâni, unul pe teren neutru cu orădenii de care erau eliminați în sferturile turneului final al Cupei României, dar nu și încă unul cu aceiași bihoreni pe Bega în campionat – dat fiind nealinierea elevilor lui Achim la startul turneului din sala ”Constantin Jude”, orădeni care ulterior pătrundeau în Final4 al Europe Cup, iar aceste apariții competiționale în salturi neregulate au fost resimțite de bănățeni la repornirea motoarelor în Trivale, piteștenii mai bine clasați dublând numărul victoriilor în raport cu cel al înfrângerilor după ce au câștigat primele 3 sferturi… 26:24, 19:12, 21:16, 13:20

Comparativ, formația selecționerului Costescu a rămas conectată la ritmul campionatului cu meciuri de dată recentă din zona primelor 5 clasate, 75:84 acasă cu sibienii și 78:74 pentru craioveni vinerea trecută în Bănie, eșecuri care îi obligau la revenirea în Trivale, fructificată în dauna unor alb-violeți care înregistrează de-acum un număr egal de victorii și înfrângeri. 

Fără Brown și cu o bancă scurtă, de pe care 3 tineri n-au fost deloc utilizați, intrând mai mult Dragoste și Mirkovic, câte 26 respectiv 24 de minute, dar și Lazar și Pesakovic, 16 respectiv 15 minute, oaspeții n-au putut răsturna calculele hârtiei, confirmate de argeșeni, mai preciși din toată gama aruncărilor și cu centrul Jevtovic principal marcator, a 20 de puncte, un sfert din totalul amfitrionilor.

Timișorenii s-au remarcat din nou în jocul la recuperare, în special în plan ofensiv, dar pe de altă parte au și greșit suficient de mult, fiind surprinși pe contraatac, în plus nefiind în mână la aruncări, 19 reușite din 44 de două puncte, doar 7 din 23 de la distanță, cu alte 5 ratări de la linia de libere.

Primele minute, abordate cu Mocrițchi, Mijajlovic, Gajic, Komatina, Olah, le-au conferit oarecare speranțe, SCM preluând conducerea din afara semicercului pe mâna lui Mocrițchi și Gajic, completați de Olah, 4:8, după ce Jevtovic deschidea scorul din libere și Gajovic îl majora.

Iar vizitatorii au ochit apoi din nou de la distanță, prin Komatina, 8:13 după 4 minute, însă Talton, Jevtovic și Gajovic au semnat riposta promptă a băieților lui Costescu, 15:13 în numai un minut.

Jumătatea a doua a sfertului inaugural avea să fie extrem de echilibrată și aproape la fel de prolifică, ultimul cuvânt avându-l Pesakovic, după ce Jeremic făcea 26:22 din libere.

Măciucă a dat prima lovitură în sfertul 2, de la distanță după 8 secunde, stârnindu-i pe băînățeni, care au izbutit un run de 8 puncte, 29:32 în nici 3 minute, la pupitru cu Lazar, Gajic și Dragoste. 

Dar Tudor Costescu a solicitat timeout și i-a introdus pe Gajovic, Jevtovic și Bishop iar forța în plus sub panouri s-a materializat rapid, Bishop și înscriind, iar Gajovic și Jeremic de la distanță. La un run de 8 puncte se răspundea cu un run de… 8 puncte.

Komatina a spart gheața după câteva minute de ”secetă” pentru vestici, însă Bishop, Fitzpatrick și Gajovic i-au distanțat pe argeșeni la 45:34, același Komatina stabilind tot în ultimul minut scorul pauzei… 45:36. După 7 minute în care doar Komatina mai marcase pentru SCM. Iar până atunci în sfertul doi numai Lazar și Dragoste…

Însă tot piteștenii au marcat și primele 4 puncte după pauză, prin Jevtovic, inclusiv de la libere, iar ”trițele” lui Jeremic și Măciucă i-au readus mai apoi pe regățeni la același avantaj. Și ultimele puncte le aparțineau, prin Gajovic de la libere, iar astfel câștiga BCM U și cel de-al treilea sfert, 66:52 înaintea ultimelor 10 minute. Penultim sfert cu mai mulți marcatori timișoreni, inclusiv de la distanță, dar ca o copie palidă a prestației ofensive din cel inaugural…

Doar ultimul le-a surâs, după ce începea în nota stabilirii diferenței maxime a întâlnirii, încă din primele secunde, 68:52 prin Uță. Timișorenii s-au apărat însă mai agresiv și au legat un run de 6 puncte, fără ca gazdele să fructifice apoi minute bune din acțiune, pe când Pesakovic țintea de la distanță, 73:66.

Jevtovic a înscris în cele din urmă pentru FC Argeș, apropiindu-și victoria pe un final searbăd în reușite. Triumf semnat și de căpitanul Gajovic și Jeremic cu câte 13 puncte, acesta din urmă jucând cel mai mult, 30 de minute, dar și Măciucă, autor a 8 puncte.

De la învinși, Gajovic cu 17 și 7 recuperări, Komatina și căpitanul Olah cu câte 9 puncte, Pesakovic și Lazar cu câte 8, iar Dragoste și Mirkovic cu câte 7, Mijajlovic contribuind cu 4 dar și 9 pase decisive.

Victorie meritată a gazdelor, piteștenii pregătindu-se pentru primirea sâmbătă seară a celor calificați în Final4 din Europe Cup, CSM CSU Oradea, de la ora 19, după duelul timișorenilor cu sibienii. Timișoreni care săptămâna viitoare, pe 10-11 aprilie, vor juca la Oradea cu dobrogenii și cei din Voluntari, câștigători ai Cupei României.

Ultimele rezultate din Liga Națională și programul din weekend, pe coloana clasamentului. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: