Leonard Filip, la antrenamente cu BC Timișoara, dar bănățeanul este al lui… Dinamo

Leonard Filip, care în sezonul trecut a retrogradat cu CS Dinamo București din Liga Națională, s-a alipit astăzi pregătirilor prim-divizionarei BC Timișoara, rămânând de văzut dacă tânărul crescut de CSȘ Bega va reveni în alb-violet.

Cert este că readucerea sa pe malurile Begăi pare a fi mai anevoioasă, și în plus depinzând eventual de un anumit factor, decât a fost despărțirea din cursul perioadei cu Predrag Badnjarevic la cârmă.

Neintrând în planurile antrenorului sârb, Filip ajungea să se alăture tinerei garnituri dinamoviste cu o înțelegere pe 3 ani, și a evoluat meci de meci în alb-roșu, inclusiv în turneul final sub 23 de ani, câștigat de BC II Timișoara în sala ”Constantin Jude”, însă retrogradarea n-ar mai fi concordat cu aspirațiile sale.

Totuși, dat fiind retragerea lui CSM București din competiție, locul eliberat pare a fi pus de FRB la dispoziția grupărilor aflate imediat sub linia supraviețuirii în elită, ceea ce le-ar conferi dinamoviștilor o șansă de rămânere în Liga Națională, în cazul în care BC Csikszereda Perla Harghitei Miercurea Ciuc, de care erau întrecuți în faza finală a play-out-ului, a ultimelor două clasate (15-16), va declina șansa de păstrare a locului în primul eșalon.

Desigur, problema n-ar trebui să se pună așa, cele două cluburi fiind retrogradate și basta, dar ”umplutura” trebuie să fie completă, așa încât și BC Timișoara ar mai avea de așteptat în privința readucerii lui Filip la matcă. Dacă Dinamo va reuși cumva să continue în Liga Națională, n-ar fi exclus să se cramponeze de unul dintre titularii săi, ceea ce ar putea îngreuna demersul timișorean.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: