Lucrurile se succed cu repeziciune: după ce la 11 îl expune presei pe Nikola Vasojevic, BC Timişoara anunţă după-amiaza şi cooptarea pivotului american de 33 de ani Fenn

Celor 13 baschetbalişti prezenţi la antrenamentul de la ora 11 în vederea dublei înfruntări cu CSM Oradea li se va alătura nu doar Vladimir Panic, ci şi un pivot american în vârstă de 33 de ani, Darren Fenn, conform anunţului www.bctimisoara.ro din această după-amiază. Noua achiziţie ridică la 4 numărul jucătorilor cooptaţi de BC Timişoara în cursul acestui sezon, după Conley, Gacesa, cu două meciuri la activ, şi Vasojevic, care a debutat înaintea Crăciunului, în înfrângerea de la Mediaş.

Pivotul american Darren Fenn a ajuns la o înţelegere cu BC Timişoara şi a semnat un contract valabil pe o perioadă de patru luni, conform portalului oficial al clubului, care a adus vestea la puţine ore după ce alb-violeţii vorbeau presei înaintea antrenamentului de dimineaţă, la care au participat Jovanovic, Radulovic, Conley şi Lee Ingram, ultimul cu un program uşor aparte după accicdentarea suferită tocmai contra orădenilor, pe acelaşi parchet, în turul campionatului, precum şi Dragoş Andrei, Lăpuşte, Milencovici, Filip, Petrişor, Covaciu, Toth, Gacesa şi Vasojevic.

Totodată, potrivit celor de la BC Timişoara, „conducerea administrativă a clubului nostru a decis ca, din momentul sosirii antrenorului Dragan Petricevic, măsura blocării salariilor să fie anulată. Este un nou început de drum, aşa încât am dorit ca noul tehnician să poată beneficia de toate condiţiile pentru a reclădi echipa. La această dată, jucătorii noştri sunt cu drepturile salariale achitate la zi”.

Fenn vine de la liderul campionatului francez, JDA Dijon, iar de-a lungul carierei a fost campion al Germaniei, cu Bamberg, în 2007, campion şi câştigător al Cupei, cu Bosna Sarajevo, în 2005, şi câştigător al Cupei Rusiei, cu Ural Perm, în 2004.

Darren Fenn (33 de ani, 2.08 m) poate evolua pe posturile patru şi cinci. El a jucat până în 2001 la Colegiul Canisius (în campionatul universitar, NCAA), după care a părăsit ţara natală, pentru a face carieră în Europa şi Asia, în special în Germania, unde a fost legitimat la trei cluburi: Bremerhaven, Brose Baskets şi Artland.

Trei ani consecutiv, din 2006 până în 2008, a fost selecţionat în All Star game-ul baschetului german. În sezonul 2007/2008, când se afla la Brose Baskets Bamberg, Fenn a bifat 14 meciuri în cea mai importantă competiţie europeană, Euroliga. În ianuarie 2008, americanul reuşea 21 de puncte pentru echipa sa, într-un meci cu Fenerbahce Istanbul. Experienţa sa europeană este completată de zeci de meciuri în EuroCup şi EuroChallenge. Sezonul trecut, Fenn a evoluat în Asia, la echipa japoneză Hitachi Sunrockers, pentru care a jucat 34 de partide în campionat.

CSM Oradea – BC Timişoara va avea loc în sferturile de finală ale Cupei României, miercuri 8 ianuarie, de la ora 19,45, şi duminică 12.01, de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: