Mai compleţi, „violeţii” Timişoarei revin de fiecare dată şi înving finalista BC Viena în Austria

Alb-violeţii Timişoarei au câştigat în această seară şi pentru a patra oară în noua ediţie din Alpe Adria Cup, de astă dată şi-n deplasare, la Viena, unde s-au redresat prin a tranşa sferturile 2 şi 4 în faţa finalistei ediţiei trecute, cu 21:15 şi 25:16, după ce gazdele bazându-se pe numai 8 baschetbalişti dintre care unul a jucat doar două minute s-au impus în sferturile 1 şi 3 cu 30:26 şi 26:20.

Cu o rotaţie mai largă, de 10 jucători, dintre care 3 au intrat ce-i drept puţin, Petrescu 6 minute între primii 5, Năsturescu 4 iar Schipor două, dar şi cu toate aruncările libere fructificate, 17 din 17, faţă de cele nu mai puţin de 8 ratate de localnici, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara a învins miercuri de la ora 20 la Viena în penultima etapă a turului din grupa preliminară de 6 în Alpe Adria Cup, cu 92:87, după ce conducea şi la pauză cu 47:45 graţie unui sfert secund mult mai bun defensiv, în care primea doar jumătate din cele 30 de puncte încasate în primele 10 minute.

Cei de pe Dunăre s-au bazat mult pe căpitanul Bogic Vujosevic, care a lipsit de pe teren doar un minut şi 48 de secunde, înscriind nu mai puţin de 31 de puncte şi oferind 13 pase decisive, completat tot la construcţia jocului de Demarkus Stackey Jr., cu 22 de puncte marcate în peste 35 de minute şi jumătate, însă alb-violeţii au fost cei care au exploatat treptat tot mai adesea erorile în creştere ale unor localnici care au adunat doar 6 puncte pe mâna celor de pe bancă, elevii lui Dragan Petricevic taxându-i cu 5 recuperări în plus pe faza ofensivă şi acumulând 15 puncte pe reluarea atacurilor, astfel încât ajungeau a deţine şi 10 puncte avans.

Antrenorii vienezilor, Radanovic şi Stazic, au înscris 11 jucători pe foaie însă au apelat la numai 8, Vujosevic, Konjevic, Stuckey Jr., Bajo şi Rados începând partida iar tocmai Ivan Siriscevic devenind al cincilea cel mai folosit jucător al austriecilor dar totodată şi marcator după ce intra de pe bancă, strângând 6 puncte în peste 27 de minute pe teren, pe când titularii, mai puţin centrul Rados – ajuns la 5 greşeli personale, precum Bajo, jucau măcar 31 de minute şi jumătate fiecare, însă gazdele n-au avut forţa să ducă întregul meci într-un efectiv numeric restrâns, chit că au avut mână bună din acţiune, cu procentaje favorabile ale aruncărilor, 57% reuşite din semicerc, 10 din 19 de la distanţă.

Capitol la care timişorenii au insistat în van, ratând nu mai puţin de 25, dintre care 7 prin Nikola Gajic iar 6 pe mâna lui Dimitrijevic, şi cum BC Viena i-a mai şi surprins pe contraatac, înscriindu-le astfel 17 puncte şi legând un run de 11 puncte, „violeţii” n-au reuşit o desprindere mai clară, deşi cei din capitală n-au deţinut mai mult de 5 puncte avans.

Cu Mitrovic, Scott-Grayson, Gajic, Mirkovic şi Petrescu la start, Mitrovic jucând cel mai mult, 36 de minute, în care a marcat 16 puncte, a reuşit 5 recuperări şi 7 pase decisive, secondat de Adam Mirkovic în peste 32 de minute pe teren, marcator a 18 puncte cu două recuperări şi 3 pase decisive, tot 18 puncte înscriind şi Scott-Grayson, cu 4 recuperări şi 5 pase decisive în 28 de minute, câte a jucat şi o altă achiziţie, Dimitrijevic, marcator a 12 puncte şi oferind 5 pase decisive, timişorenii au ratat doar de 11 ori din semicerc şi s-au dovedit mai proaspeţi pe finele reprizelor, dar nu numai atunci.

Căci, abordând cu 4 puncte deficit sfertul final, au răsturnat deja scorul în numai 41 de secunde prin „triţa” lui Scott-Grayson şi coşul cu fault al lui Adam Mirkovic, de la 71:67 la 71:73, dând tonul unui sfert final în care mai repreluat din nou conducerea şi prin Gajic, de astă dată precis de la distanţă, ceea ce i-a dat idei şi lui Mirkovic, 74:79.

Oaspeţii se îndreptau spre victorie iar Mitrovic i-a desprins la 76:85 când mai erau 4 minute, o altă „triţă” a lui Gajic spulberând cu două minute înainte de final şi ultimele speranţe ale localnicilor, 80:90. Sârbul strângând 11 puncte în aproape 31 de minute jucate, tot 11 înscriind şi compatriotul său Kesar, autor a 9 recuperări în 20 de minute pe teren. Cu aportul timp de un sfert de oră al căpitanului Lazar Laszlo, autor a două puncte, încă 4 adăugând Petrescu.

Una peste alta, o victorie muncită şi meritată, care le era la îndemână elevilor lui Petricevic, Markovic şi Pesic, şi care le fortifică poziţia fruntaşă în grupa hexagon, cu vedere spre semifinalele de care îi mai despart 6 apariţii dintre care însă 4 pe drumuri vestice.

Deplasări în care s-au impus în această seară cu scoruri relativ similare şi alte formaţii din aceeaşi serie, Geosan Kolin, învinsă pe Bega, conturând un 96:86 la Ilirija, iar cehii de la Olomoucko un 91:88 lângă Zagreb, la Dubrava.

În tot cazul, a fost deja cea de-a opta victorie a „violeţilor” în 13 meciuri oficiale jucate în noul sezon, jumătate dintre aceste succese venind în competiţia mai abordabilă, cea internaţională, pe când pasivul din preliminariile Ligii Naţionale se vrea a fi redresat, poate de la finele săptămânii viitoare, la Galaţi. 

Altfel, baschetbaliştii de pe Bega au toate şansele să încheie strict victorioşi turul în grupele Alpe Adria Cup, dat fiind că mai au de dat ochi cu codaşa Ilirija.

 

  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: