Marcel Țenter (U BT Cluj): „Noi am mizat că nu vor putea să joace 40 de minute la același nivel”

U Banca Transilvania Cluj și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 94-78 în disputa de la sala Constantin Jude cu Timba. Clujenii s-au apărat agresiv pe toată durata partidei și au încercat să mențină pe tot parcursul partidei intensitatea în defensivă, mizând pe faptul că gazdele nu pot menține același ritm pe durata celor 40 de minute.

Marcel TenterAntrenorul clujenilor, Marcel Țenter, a mizat pe faptul că timișorenii nu vor putea să mențină același nivel de joc pe tot parcursul celor 40 de minute și a cerut echipei sale să păstreze ritmul în apărare. „Sigur că fiecare meci în ligă este greu. Nu poți să te relaxezi nici o secundă. Știam lucrul ăsta. Timba a demonstrat că are posibilitatea să joace la un nivel bun și are talent în cadrul echipei. Sigur, noi am mizat că nu vor putea să joace 40 de minute la același nivel și asta am încercat să facem. Pentru noi e important să câștigăm acest meci și ne bucurăm că am reușit s-o facem. Prin faptul că noi am avut posibilitatea să menținem un ritm constant în apărare, în special, ne-a avantajat și știind acest lucru am încercat să-l aplicăm pe tot parcursul jocului, să nu lăsăm intensitatea să scadă sub un anumit nivel”, a declarat Marcel Țenter.

Tehnicianul de la U BT Cluj, ocupanta locului trei în Liga Națională, a vorbit și despre echilibrul din această ediție a campionatului românesc. Acesta speră că prima ligă va crește din punct de vedere valoric și când se va reduce numărul jucătorilor străini. „Este un campionat echilibrat și e bine că s-a investit din ce în ce mai mult în acest campionat. Eu sper ca Ploieștiul să rămână la nivelul de investiții cu care ne-a obișnuit pentru că Ploieștiul e o echipă care a ridicat foarte mult nivelul acestui campionat forțând toate celelalte echipe să echilibreze cumva balanța asta. Este nevoie de o echipă care face eforturi și acest lucru se vede. Acum sunt 10, 11, 12 echipe care fac eforturi foarte mari să intre în play-off. E bine că avem un campionat puternic. Sper să fie un campionat și mai puternic din punct de vedere valoric, adică scăzând și numărul ăsta de străini din campionat să putem totuși să facem față pe plan internațional ca să ne vedem și noi pe plan internațional cu echipa națională”, a adăugat Marcel Țenter.

Selecționerul României s-a referit și la golul de după generația veteranilor ca Silvășan sau Popescu. „Sigur e o problemă pentru că e un gol între generații, jucători cu valoare. Eu cred că în 2-3 ani vom avea jucătorii care trebuiesc pentru viitorul naționalei pentru că la nivel de U17, U 18, deja au apărut jucători foarte buni, care joacă la echipe foarte tari în Europa și care sperăm că în viitor ne vor ajuta să ridicăm un pic nivelul echipei naționale, pentru că până la urmă ăsta este interesul baschetului, să jucăm la nivel național și noi la un campionat european și să nu ne fie rușine că venim din România și jucăm baschet”, a concluzionat antrenorul principal al naționalei de seniori.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: