Meci special pentru tehnicianul lui Tymes la Alba. Primul duel oficial între Bogdan Bulj și Miroslav Popov, omul care l-a introdus în antrenorat

BCM Tymes Politehnica Timișoara joacă sâmbătă la Alba Iulia, formația de pe locul trei. Campioana CSM Târgoviște este singura formație care a plecat cu puncte din orașul Marii Uniri în această ediție de campionat. Va fi primul meci oficial în care antrenorul timișorencelor, Bogdan Bulj, îl va avea ca adversar pe Miroslav Popov, cel care l-a lansat în antrenorat.

CSU Alba Iulia ocupă locul trei în clasament și vine după trei victorii consecutive în acest an. În primul meci din 2015, formația lui Miroslav Popov s-a impus cu 118-45 acasă cu Universitatea Cluj. A urmat victoria oarecum surprinzătoate de la Târgoviște, cu 69-59, sâmbăta trecută. După cinci zile, joi seară, CSU a jucat în deplasare în Slovacia în Liga Europei Centrale, unde s-a impus cu 76-61 cu Rucon. Timișorencele au jucat două partide și vin după victoria lejeră cu Oradea, 81-37 acasă, la finalul săptămânii trecute.

IMG_8189Antrenorul timișorencelor, Bogdan Bulj, crede că echipa sa poate profita de oboseala echipei din Alba. „Prima noastră șansă este să profităm de faptul că sunt obosite cele de la Alba Iulia. Pentru că joacă cu un număr mai mic de jucătoare și au avut multe meciuri în ultimele zece zile. Să încercăm pe un fond de pregătire fizică mai bun și pe un joc în viteză, pentru că jucăm împotriva unei echipe cu o calitate foarte bună. Calitate pe care a demonstrat-o în prima parte a campionatului. Este o echipă împotriva căreia este greu să joci pentru că joacă cu multe jucătoare mici din cauza accidentărilor. Dacă ne gândim așa, un alt avantaj al nostru în acest meci este că putem să jucăm sub panou”, ne-a declarat Bogdan Bulj. Adversarele de sâmbătă au probleme cu pivoții Elisabeth Pavel și Larisa Toma. Elisabeth Pavel a revenit în acest sezon în întrecerea internă după mai multe sezoane în Austria dar este accidentată de la începutul sezonului și încă se reface. Veterana Larisa Toma s-a accidentat grav la genunchi și nu se știe dacă va mai evolua în acest an.

Partida de la Alba Iulia va fi una specială pentru Bogdan Bulj. Tânărul tehnician de la Tymes îl va înfrunta pentru prima dată într-un meci oficial pe Miroslav Popov, căruia i-a fost asistent la Vârșeț și la națională. „Este un meci special pentru că este prima ocazie când jucăm unul împotriva celuilalt. Am jucat meciuri amicale dar acesta este primul meci oficial. Bineînțeles că va fi o motivație în plus pentru mine, atunci când joci împotriva unui antrenor care ți-a fost principal și care te-a introdus în lumea antrenoratului. Trebuie să fim realiști și să vedem diferența între echipa Albei și echipa noastră. Mi se pare că jucăm mai bine de la meci la meci și mergem să încercăm să câștigăm”, a mai spus Bulj. Bogdan Bulj nu este primul care l-a avut ca mentor pe Miroslav Popov. Dan Ionescu, fostul tehnician al echipei și președinte al clubului, și-a început activitatea în antrenorat în 1995 ca secund la Avanpost Timișoara unde „Miro” Popov era principal.

CSM Târgoviște este singura echipă care a bătut Alba la ea acasă în acest sezon. „Nu mă uit la aceste detalii. Fiecare meci vorbește de la sine. Chiar dacă jucăm la Alba Iulia, ele au pierdut doar un meci acasă. Dar nu văd aceasta ca pe o scuză, ca pe un motiv ca să nu câștigăm. Dacă noi profităm de ocaziile care vor fi în meci, putem să facem un meci interesant. Dacă reușim să ridicăm jocul la un nivel bun, așa cum am făcut-o pe alocuri cu Alexandria, vom încercă să aducem Alba Iulia să dea cât mai puține puncte, să jucăm un meci puternic și s-ar putea acolo să fie șansa noastră. Alba este favorita absolută, dar nici noi nu mergem cu steagul alb ridicat. O să dăm tot ce avem ca să facem un joc bun și dacă se întâmplă ca șansa să fie de partea noastră, să profităm de ea”, a adăugat tehnicianul sârb, care nu crede că Miroslav Popov își va lăsa elevele să trateze meciul de sus. „Cred că nu va avea această atitudine Miroslav, pentru că-mi cunoaște foarte bine sistemul. Dar și eu îi cunosc foarte bine sistemul și felul în care lucrează și cred că va juca maxim acest meci. Cred că noi, ca și echipă, în ultimele două meciuri puternice împotriva Aradului și Alexandriei, am forțat adversarul să joace 100% ca să poate să câștige. Nu cred că va risca și nu se va uita de sus la noi”, a concluzionat Bogdan Bulj.

Jessica Kuster și Wumi Agunbiade sunt cele mai bune realizatoare ale formației din Alba în acest sezon. Kuster are medii de 18,6 puncte/meci și 9 recuperări, iar Agunbiade, 18 puncte și 8,9 recuperări/meci. Le urmează Alexandra Uiuiu, cu 11,2 puncte/meci. În condițiile în care cea mai experimentată româncă din lot este accidentată, Alexandra Uiuiu a fost jucătoarea autohtonă cu cele mai multe minute pe parchet la meciul cu Târgoviștea, 37. Astfel, Marta Fodor și Dora Ardelean, care au jucat la Timișoara înainte să ajungă la actuala lor echipă, ar putea primi mai multe minute în funcție de situația din teren.

Partida tur s-a încheiat cu victoria CSU cu 85-71 în orașul de pe Bega, când Tymes era condusă de Ljubomir Kolarevic. Timișorencele s-au impus ultima dată la Alba Iulia la finele lui 2011, cu 69-31, când căpitanul timișorencelor, Ancuța Stoenescu, înscria cât toată echipa adversă la un loc. De atunci, la gruparea din Cetatea Unirii s-au făcut investiții masive și pretențiile au crescut. În ultimul sezon ardelencele s-au impus categoric în duelurile directe, profitând de accidentările alb-violetelor. Bănățencele au învins ultima dată formația din Alba în turul campionatului 2012-2013, când au bătut la Timișoara cu 76-58, o mare surpriză la acea vreme, ținând cont de pretenții, dar alb-violetele au avut cel mai bun început din istoria clubului în acel sezon.

Meciul dintre CSU Alba Iulia și BCM Tymes Politehnica Timișoara este programat sâmbătă de la ora 18 la sala Universității. Partida va fi arbitrată de Vlad Potra și Alexandru Vasile, supervizați de Marius Marinescu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: