Mladen Pavlovic, al 3-lea stranier care a semnat cu BC Timba. Cameron Naylor și Jordan Burgess, primii americani transferați în această vară de Timba și BC SCM

Formațiile timișorene continuă campania de întărire pentru Liga Națională. BC Timba a ajuns la o înțelegere cu fundașul sârb Mladen Pavlovic care în ultimul sezon a jucat pentru prim-divizionara din Vârșeț. Este al treilea stranier adus în acest sezon de galben-negri, după Jereminov și americanul Cameron Naylor. Și cealaltă prim-divizionară timișoreană, BC SCM, a punctat la capitolul nord-americani, aducându-l pe Jordan Burgess și prelungind pe doi ani cu Adrian Diaz.

Mladen Pavlovic într-un meci cu Steaua Roșie Belgrad. Sursa foto: kkvrsac.rs

BC Timba Timișoara a ajuns la un acord pe un sezon cu Mladen Pavlovic. Sârbul are și pașaport croat și este shooting guard (poziția 2), iar transferul său a fost anunțat de agenția de impresariat. Acesta are 1,93 și vine de la KK Vrsac Swisslion cu care a încheiat pe locul 7 în prima ligă din Serbia. Fundașul de 28 de ani a jucat în 35 de meciuri în campionatul vecin și a avut medii de 7,8 puncte, 3,3 recuperări și 1,3 pase decisive în 20,6 minute. Acesta a mai jucat în campionatul norvegian și în Cipru, având și o perioadă în Asia. Pavlovic este al doilea sârb care vine la Timba în această vară, după fundașul Branko Jereminov.

Sursa foto: skysportaustria.at

„Urșii” l-au mai luat în  această săptămână pe americanul Cameron Naylor. Acesta are 23 de ani, 2,01 înălțime și joacă pe pozițiile 3 și 4. În ultimul sezon a jucat  în prima divizie austriacă, la UB SC Graz, formația ce a încheiat pe 8. În 20 de meciuri americanul a avut medii de 15,1 puncte, 10,5 recuperări și 1,3 pase decisive în 32,8 minute. A fost primul sezon european pentru Naylor după ce în NCAA a jucat pentru North Florida, Tallahassee CC și Texas State. Doi ani a jucat pentru Texas State, având medii de 8,2, respectiv 9,6 puncte/meci în aproximativ 24 de minute/meci (30 de partide).

Burgess și Diaz, americanii de la BC SCM Timișoara

Sursa foto: vcuramnation.com

Și BC SCM Timișoara a mișcat pe piața americană. Alb-violeții l-au luat pe Jordan Burgess, aflat la prima experiență europeană. Americanul are 24 de ani și evoluează pe pozițiile 2 și 3. În NCAA a jucat pentru Virginia Commonwealth University, având medii de 4,93 puncte/meci în cele patru sezoane, cu 21,8 minute și 3,7 recuperări în cele 129 de meciuri. În cei patru ani petrecuți la VCU, Burgess a fost folosit pe toate cele 5 posturi, de la fundaș la pivot. În ultimul an a fost al treilea din echipă la +/-. Burgess este al doilea transfer al „leilor” în această vară, după fundașul sârb Igor Mijajlovic.

Alb-violeții au păstrat în lot trei dintre străinii din sezonul trecut. După Jeremic și Komatina, a fost confirmată continuitatea lui Adrian Diaz pe Bega. Pivotul american a venit vara trecută la BC SCM Timișoara, fiind la prima experiență europeană. Pivotul cubano-american de 24 de ani a jucat în 30 de partide din Liga Națională și a avut medii de 20 de minute, 11,8 puncte și 4,8 recuperări. Noul său angajament include sezonul următor (2018-2019). Formația lui Tudor Costescu ajunge la 5 străini confirmați pentru sezonul următor când formațiile din Liga Națională au dreptul să înscrie 6 stranieri pe foaia de joc.

Perioada de transferuri este deschisă până cu 72 de ore înainte de primul joc din LNBM, cu o întrerupere pe perioada Eurobasket 2017. Echipele pot să efectueze câte schimbări doresc până atunci. După ce perioada de transfer se închide, formațiile mai pot să facă 6 înlocuiri până la finalul lunii februarie, după care trebuie să se descurce cu baschetbaliștii aflați sub contract până la finalul sezonului. BC SCM Timișoara și BC Timba Timișoara se vor întâlni în prima etapă a Ligii Naționale, programată pe 7 și 8 octombrie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 14

 


Ultimele articole din categoria Baschet: