Moraru, prins cu o înlocuire pe şest, din care BCM Danzio putea egala

ICIM U Vasile Goldiş Arad a tot apelat vineri seară, în succesul cu 68:56 de la Timişoara, la odihnirea remarcabilei Korrine Campbell prin înlocuirea sa, la intervale regulate, cu Stanecia Graham. La un moment dat, una dintre aceste substituiri a fost făcută „pe şest” de antrenorul Dan Moraru, retrăgînd-o pe una dintre jucătoarele negrese în favoarea celeilalte fără a anunţa în prealabil masa oficială de arbitraj, conform uzanţelor, deşi s-ar fi putut prevala de litera regulamentului pentru a realiza înlocuirea în condiţii fireşti.

În agitaţia meciului, artificiul l-a costat, directorul sportiv al timişorencelor, Marinko Lazarov, observînd prompt tertipul antrenorului fruntaşei, pierdut din vedere de oficiali, concentraţi în faţa foii de arbitraj, şi sesizînd iregularitatea. Sancţionată ca atare, Corina Elena Moroşan avînd în consecinţă la dispoziţie încă o serie de aruncări libere, cu primele 3 reuşite. Dacă ar fi fructificat-o şi pe a patra, ar fi devenit 41:41, după ce, la începutul acelui sfert, al treilea, era 29:39.

Dar aşa cum şi-au revenit, preluînd conducerea şi pe fondul pierderii busolei inclusiv de către banca Aradului, tot aşa de bine şi-au şi risipit timişorencele şansa de a ţine pasul şi furniza surpriza. Focul de paie a fost iscat de „triţele” lui Vukoje şi spiriduşul Brown, dar şi cu şmecheria lui Moraru, ce-ar fi putut costa, ICIM şi-a revenit apoi chiar la pas.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: