Nici o șansă în fața liderului

Investițiile chibzuite din această iarnă de președintele Petru Eleș au făcut din echipa CSM Satu Mare o trupă foarte bună, pentru câștigarea campionatului. Sportivele de la BCM Danzio Timișoara au fost conduse permanent și în final au cedat partida clar partida disputată în sala “Constanti Jude“, în etapa a 12-a din faza a doua a diviziei A.
Față de trupa din toamna trecută, Satu Mare le-a transferat pe bosniaca Mehmedic, pe letona Teilane, pe americanca Olajuwon și pe românca Pop Claudia, toate jucătoare de lot național. Alte două americance întregesc un lot din care antrenorul Dan Fleșeriu are de unde alege.

Părerile conform cărora CSM Satu Mare va ceda acest joc pentru a întâlni tot Timișoara în semifinale au fost complet infirmate. Oaspetele s-au desprins la 7-0 încă din primul minut, iar apoi au controlat întreaga partidă. Deși a fost principala marcatoare pentru Timișoara și în acest joc, Anca Stoenescu a avut procentaje foarte slabe de reușită (0-8 la trei puncte !), astfel încât scorul a luat proporții neașteptate.

În sfertul patru Satu Mare a jucat la un moment dat  într-o formulă cu 4 românce, Pop, Dunca, Giurgiu, Băluță, fapt mai puțin obișnuit la această echipă. Lor li s-a adăugat puternica Abisola Olajuwon, jucătoare cu un tată celebru în NBA.

În final, Satu Mare câștigă cu 77-46. Cum Alexandria a câștigat la Craiova, duelul pentru locul patru în clasament pare a se da săptămâna viitoare, când BCM Danzio se va deplasa pe terenul din județul Teleorman cu un avans de 16 puncte din meciul tur.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = sase

 


Alte articole legate de acest subiect: