Nikola Pesakovic se întoarce la SCM Timișoara

SCM Timișoara va aborda restul sezonului competițional avându-l în componență și pe Nikola Pesakovic. Fost jucător al prim-divizionarei de baschet masculin în perioada 2018-2020, acesta revine în alb-violet după ce în prima parte a actualei stagiuni a evoluat în campionatul Ungariei la KTE-Duna Asfalt Kecskemet.

„Sunt fericit că mă întorc la Timișoara! Am avut o perioadă dificilă, dar am depășit-o și merg mai departe. Îl cunosc pe antrenorul Dragan Petricevic, îi cunosc și pe jucători și îmi va fi ușor să mă adaptez. Le mulțumesc celor din club și antrenorului Dragan Petricevic că îmi oferă șansa să mă întorc la Timișoara, voi da totul pentru echipă până la sfârșitul sezonului”, a declarat Nikola Pesakovic.

„După plecarea lui Lewis Stalworth era foarte evident că, dacă dorim să continuăm lupta pentru accederea în play-off, trebuie să aducem un înlocuitor. O lună întreagă Igor Mijajlovic și Mirel Dragoste au dus admirabil greul la poziția de conducător de joc, dar era prea dificil să ducem sezonul până la capăt fără încă o soluție pe acest post. Mă bucur că s-a înțeles că Timișoara trebuie să facă performanță chiar și atunci când situația financiară nu este cea mai bună și că dacă ne comportăm responsabil, așa cum face secția de baschet, mereu vom avea sprijin din partea factorilor de decizie de la Primăria Municipiului Timișoara, precum și din partea conducerii clubului. Nu este ușor pentru nimeni să susțină performanța sportivă în timpul pandemiei, fie dacă banii vin din privat sau de la o instituție publică, dar Baschet SCM Timișoara dorește să continue lupta pentru o clasare cât mai bună în campionatul național și în Cupa României și mă bucur că solicitarea mea de a aduce acest jucător a fost acceptată și sprijinită. Nu am fost nevoit să fac căutări pe piața de jucători fără contract, deoarece fostul nostru jucător din ultimele două sezoane, care între timp a plecat în campionatul maghiar, devenise liber de contract în urma unei accidentări minore. Exact când ar fi trebuit să începem cu căutările Nikola a devenit apt și pregătit pentru a continua sezonul, iar de la propunerea nostră până la realizarea acestui transfer nu a fost decât un pas. Jucătorul nu a uitat cât de bine s-a simțit la Timișoara, iar noi nu am ezitat să-i facem oferta deoarece este un sportiv căruia îi cunoaștem calitățile de jucător și mai ales pe cele umane. Asta am căutat mereu, jucători care au simțul apartenenței față de Timișoara, cum au toți jucătorii din actualul lot, în frunte cu căpitanul Sherwood Brown și cu veșnicul tânăr veteran al echipei, Milos Komatina. Continuăm sezonul cu un singur gând: Baschet SCM Timișoara, o echipă model pentru un oraș model. Bine ai revenit acasă, Nikola!”, a spus, la rândul său, antrenorul-manager Dragan Petricevic.

 
 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: