Nord-americanul Foreman, guard adus de timișoreni din Bosnia și Herțegovina

La mijlocul acestei săptămâni, când dispută alte jocuri legate de verificare în pregătiri, în Ungaria dar și la vicecampioana bihoreană, a opta clasată în Liga Națională de baschet masculin, gruparea ”Municipalității” de pe Bega, anunță achiziționarea încă unui străin.

Lotul SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara se completează cu un jucător din SUA. Este vorba despre Antonio Makale Foreman, care evoluează pe postul de guard.

Născut la 3 septembrie 1997, la Kingsport, Tennessee (SUA), Foreman a jucat sezonul trecut la KK Slavija Istočno Sarajevo, sfertfinalistă a primei divizii din Bosnia și Herțegovina.  

În 24 de meciuri pentru echipa bosniacă, el a avut medii de 14.7 puncte, 2.6 pase decisive, 2.3 recuperări/meci și a fost pe teren, în medie, 26 de minute și 7 secunde/meci.

Până în 2022 a evoluat în țara sa natală, la University of California Golden Bears, formație din campionatul universitar NCAA. Foreman a absolvit Universitatea din Columbia în mai 2022, cu o diplomă în arte.

„Sper să-mi aduc o contribuție importantă la performanțele noii mele echipe în acest sezon. Am auzit doar de bine despre echipa din Timișoara, sper să reușim împreună lucruri frumoase. Cred că mă voi integra foarte repede în grupul de jucători, de obicei nu am probleme legate de adaptare”, a spus Antonio Makale Foreman.

Programul etapei I în ”Conferință”, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet. Înaintea rundei inaugurale din campionat, timișorenii vor juca oficial la Craiova în seria triunghiular din Cupa României. Dar până atunci încă 5 partide amicale, începând cu cele de miercuri și joi, pe 5 septembrie fiind programată și prima acasă, cu vrâncenii.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: