„Noua” BC Timişoara, strună în faţa unei săli arhipline

Lume luminată în sala „Constantin Jude”, cu ocazia mult aşteptatului debut şi acasă al vicecampionilor României în Liga Naţională, iar echipa reasamblată în ultimele două luni de Predrag Badnjarevic, incluzînd şi 4 noi achiziţii, a lăsat o foarte bună impresie, stîrnind ropote de aplauze şi încurajări, de la primul rînd, al noilor abonaţi, şi pînă în cele mai înalte unghere, ocupate şi acestea. A fost 86:68 (44:34) cu CS Municipal Bucureşti, un succes foarte dătător de speranţe prin evoluţia reuşită mai ales raportat la momentul incipient al sezonului. Iar sîmbăta baschetbalistică a fost cu atît mai însorită pe Bega cu cît şi fetele de la BCM Danzio s-au impus pe propriul parchet, 73:70 în faţa resuscitatei Sepsi Sfântu Gheorghe, obţinînd un al patrulea succes din 4 jocuri, pe marginea căruia vom reveni dimineaţă.

Noua echipă a Timişoarei a propus sîmbătă 4 noi jucători, adunînd lalolaltă 90 de minute în faţa unei săli pline: Jelenic, cu procentaje de 100%, Djerasimovic şi Johnson, marcatori numărul 2, cu cîte 16 puncte, şi Căpuşan...

Mare a fost dorinţa amatorilor de baschet de a o revedea pe vicecampioana ediţiei trecute, propunînd acum şi alţi noi jucători, iar cu aproape o jumătate de oră înaintea startului de la ora 18, în condiţiile în care partida era şi televizată, tribuna din „Constantin Jude” era ca şi plină. S-a scandat, s-a cîntat, s-a sperat, iar dintr-un anumit colţ s-a bătut constant şi toba, sacadat şi fără refrene, ca un semn că şi membri ai galeriei violete au fost totuşi de faţă, iar atmosfera a devenit pe parcurs cu atît mai bună, proporţional cu evoluţia tot mai prolifică, exactă şi chiar spectaculoasă a alb-violeţilor. Spectatorii au plecat la casele lor neavînd ce regreta, dar cu emoţiile şi amintirea unui frumos debut în stagiunea 2012-2013, marcat de un succes concludent, la 18 puncte diferenţă, pe sferturi fiind 20:19, 24:15, 29:16, 13:18.

Ivan Jelenic a fost coşgeterul timişorenilor şi al partidei, strîngînd cu sîrg 21 de puncte, în condiţiile în care a fost al cincilea component al gazdelor ca minute jucate, 21:38. Muntenegreanul de lot naţional a impresionat în special prin mîna sa bună, cu procentaje de 100% atît la „triţe”, 5 din 5, cît şi la aruncările de două puncte, 3 din 3!

Marko Djerasimovic, ceva mai implicat în ansamblul jocului, a impresionat în egală măsură, adunînd 16 puncte, aproape tot atîtea cîte strîngea ca şi coşgeter la Târgu Mureş, iar pivotul Johnson a fost cel de-al treilea jucător de forţă al Timişoarei în seara de debut acasă, tot cu 16 puncte, semn că Badnjarevic a fost la rodnice cumpărături.

Noua BC Timişoara s-a completat şi grefat pe concreteţea deja consacraţilor pe Bega, un Dominique Archie care a dominat în jocul defensiv, cu 7 recuperări, respectiv Zlatko Jovanovic, retras în umbră la capitolul aruncări şi puncte, dar fiind un excelent servant, cu 10 assists. De fapt, BC Timişoara şi-a surprins fără replică adversara prin noile achiziţii, care au punctat uneori în voie, avînd o mai mare arie de manevră, creată de jocul în plină mişcare, dirijat de cel mai prezent om al gazdelor, Zlatko Jovanovic.

Badnjarevic a început într-adevăr cu o combinaţie între titularii de forţă deveniţi vicecampioni şi noi achiziţii, şi anume cinciul Jovanovic (31:58) – Djerasimovic (26:51), Archie (23:44) – Popescu (18:53), Johnson (25:23), pe parcurs apelînd cu succes şi la Andrei, cu 17:03 minute jucate, Căpuşan (16:16) şi Sarovic 14:02, în vreme ce Dodoc şi Păltinişanu au avut apariţii sporadice, nesemnificative.

De fapt, Sarovic avea să-l înlocuiască relativ repede pe Johnson, pentru un prim respiro, în cursul unui prim sfert în general dominat de CS Municipal Bucureşti, mai apoi şi Căpuşan respectiv Jelenic făcînd primul contact cu jocul şi publicul de pe Bega, în nişte prime minute încheiate la 18:19.

Însă doar alte 5 minute, în sfertul secund, au mai rezistat bucureştenii, mai exact pînă la 29:29, după care desprinderea alb-violeţilor la 41:29, în nici 3 minute, incluzînd 5 puncte ale deja acomodatului Ivan Jelenic, şi cu o „triţă”, au dat tonul unei evoluţii tot mai dezinvolte, reflectată şi pe tabela de marcaj.

După pauza mare, respectiva diferenţă s-a menţinut, plus-minus unul-două puncte, dar BC Timişoara a oferit o nouă injecţie de adrenalină, care a ridicat lumea în picioare, de la 61:48 la 70:48, inclusiv prin 5 puncte ale pivotului Johnson. Se întîmpla spre finele sfertului 3 şi timişorenii, echipă şi public, savurau deja un al doilea binemeritat triumf stagional.

Mai apoi, Djerasimovic a dus avantajul la chiar 23 de puncte, 73:50, cu care se atingea ultima pauză a partidei de sîmbătă, însă BC Timişoara a atins pînă şi 24 de puncte în faţă în ultimul sfert…

A fost frumos, nutrindu-se speranţe ca şi finele sezonului să fie la fel, de dorit cu trofeul naţional poposind pe Bega. Premizele sunt bune, după o victorie în care au mai contribuit ca puncte şi Popescu (13), Căpuşan (5), Sarovic (4) şi Jovanovic, cu două puncte, în vreme ce Martinic, tot un muntenegrean, Bosnjak, cel mai bun baschetbalist al bucureştenilor sîmbătă, şi Shepherd, au cules cîte 17, 14 respectiv 13 puncte.

BC Timişoara va evolua miercuri la ora 19 în etapa a treia, intermediară, la Energia Rovinari, urmînd a primi în week-end-ul viitor vizita lui „U” Mobitelco Cluj. Concitadina BC Timba va juca la mijlocul săptămînii tot în deplasare, la cealaltă nou-promovată, Farul Constanţa, iar în runda a patra din nou pe teren propriu, cu BC Mureş Târgu Mureş.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 36

 


Ultimele articole din categoria Baschet: