De 5-8, nu de 1-4: ora revanşei, după profunda revoltă din tur

Vine vicecampioana dar BCM Danzio Timişoara este vineri la 15,30 la ora revanşei, acasă, după o duminică din tur în care era devansată în ierarhie de învingătoarea sa la capătul unui duel altădată din semifinalele play-off, în sezonul trecut, actualmente din zona 5-8, şi cu antecedente de pe 20 noiembrie 2011, la finele unui 58:50 pentru CS Municipal Satu Mare cînd Dan Ionescu, conducător al bănăţencelor, remarca faptul că „nu poţi să joci în continuu sub presiunea arbitrajului… Sunt profund revoltat la adresa arbitrilor, a căror manieră a fost penibilă”.

Lori Bjork, CSM Satu Mare, şi Corina Morosan, BCM Danzio Timisoara, în play-offul Diviziei A de miercuri 5 aprilie 2011

Iar dacă atunci a fost vorba de Ciprian Ciocan şi Ionuţ Moraru, cu Radu Vaida observator federal, Dan Ionescu sesizînd corect localităţile de provenienţă ale împărţitorilor dreptăţii, aceiaşi pentru arbitru şi trimisul FRB ba mai mult, unul dintre oficiali fiind de loc din Negreşti Oaş, judeţul… Satu Mare, acum e o brigadă cu acelaşi Ciprian Ciocan şi Amalia Marchiş.

Dar trecînd la alte considerente, să spunem că palmaresul recent ar fi de partea sătmărencelor, de-acum şi cu timişoreanca Annemarie Părău în formulă, marcatoare a 10 puncte în jocul tur, dar ambiţia de a reduce handicapul este al celui care vine din urmă, elevele lui Ljubomir Kolarevic.

Mai exact, BCM Danzio, pe atunci şi… Bega, trecea pentru ultima dată de Municipal în 17 noiembrie 2010, 75:72 în turul ediţiei precedente, la Timişoara, spre finele căreia ceda însă atît în retur, 74:50 (8 februarie 2011) cît şi în dubla manşă a semifinalei din Final Four: cu 87:68 la Satu Mare, pe 1 aprilie, joc în care Ancuţa Stoenescu aduna 31 de puncte, şi cu 81:60, şi mai drastic, 4 zile mai apoi, pe Bega. Ardelencele deveneau vicecampioane, BCM Danzio încheia în premieră pe 4, cel mai sus…

De-atunci însă, renunţînd pe parcurs la titulare ca Vuksic, Stoenescu şi Budean plus la Mesaros sau Nicola, prezente la ora respectivelor partide, Timişoara a micşorat vădit handicapul, pe cînd şi Dan Fleşeriu şi-a remaniat trupa, Orosz sau Mehmedic rămînînd totuşi din vechi piese cheie.

Iar sezonul actual, care aduce astăzi runda a 25-a, este mai degrabă unul al redefinirilor, cu reculul de rigoare: Municipal pe 6, cu 7 eşecuri din 23 de partide, ultimul tocmai în urmă cu două zile, 66:58 la Alexandria, după un mai clar succes duminică, pe teren propriu, cu Sportul Studenţesc, iar BCM Danzio pe 8, cu 13 victorii din tot atîtea dispute, şi încercînd din răsputeri nu doar să reajungă în lupta pentru locul 7 pe SCM U Craiova, dar să încerce să le ia faţa sătmărencelor.

Problema Timişoarei este că în actuala stagiune a învins doar o dată o grupare din zona 1-8, pe nou promovata SC Nova Vita Târgu Mureş, avînd o ultimă oportunitate de acest gen pe teren propriu tocmai astăzi. Cert este că Municipal nu mai este forţa ce decima cu 13 victorii din 14 play-offul zonei 1-8 din campania trecută, încheind prima acel turneu, aşa încît e loc de smuls un scalp.

Cît despre programarea jocului la ora 15,30, atît ne-am tot legat de aceste ore neprielnice dar şi văzînd că nu survin efecte benefice, încît nu ar mai fi nimic de comentat. Să ajungă la meci cine poate, căci şi aşa baschetul nu este un business real, cu încasări din bilete şi televizări. Aceasta este condiţia unei elite în care o fostă trupă de Final Four aruncă prosopul în cursul sezonului şi apoi e împinsă de la spate ca la cheie, să repornească.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: