Nu doar BC, ci şi Timba: Timişoara şi Bucureşti, cîte două…

BC Timba Timişoara a reuşit într-un interval de puţin peste 40 de ore, pe parcursul week-endului, să cîştige 3 jocuri la rînd ale Turneului de Calificare cu care să-şi adjudece de pe primul loc şi fără dubii promovarea în elita baschetului românesc, în care sezonul 2012-´13 va oferi cîte două prim-divizionare din Timişoara şi Bucureşti, reuşita triumfătorilor la barajul din Arena de Baschet egalînd astfel la opt numărul cluburilor din Divizia A de o parte şi alta a curburii Carpaţilor.

Extrema de 25 de ani Florin Popa, născut în 13 aprilie 1987, a reuşit alte 25 de puncte duminică şi un total de 64 pentru BC Timba la barajul de calificare, coşgeter în fiecare zi! (sursa foto: www.bctimba.ro)

Timişoara poate aşadar jubila iar succesul promovării lui BC Timba se alătură ascensiunii în postură de vicecampioni naţionali a celor de la BC Timişoara, ceea ce transformă urbea de pe Bega într-un pol de putere al baschetului masculin românesc. Cum va fi valorificat acest progres al celor două cluburi locale, rămîne de văzut pe parcursul sezonului viitor, dar cert este că „Urşii” galben-negri şi-au trecut cu brio examenele de maturitate, susţinute în faţa camerelor de filmat ale DIGI Sport, semn că elevii lui Bogdan Murărescu s-au acomodat deja cu luminile rampei Diviziei A.

Marele pas de la un baraj ratat, în 2011, la cel cîştigat cu victorii pe linie vineri şi sîmbătă seară, iar apoi duminică de la ora 11, 72:63 (24:17, 14:12, 16:12, 18:22) cu Farul Constanţa, cealaltă nou-promovată, de pe locul secund la Turneul de Calificare, este rodul unei mai bune pregătiri a fatelor finale ale competiţiei, a unei concentrări sporite în momentele cheie, a unei experienţe în plus după neajunsurile precedentei tentative, respectiv a unor potrivite implanturi în campania de achiziţii pentru reatacarea promovării, nu în ultimul rînd fiind vorba de talentul şi coeziunea unui grup de baschetbalişti dintre care unii mai aveau ceva de demonstrat iar alţii doresc să-şi facă la rîndul lor un nume.

A excelat în Bucureşti coşgeterul Florin Popa, prim marcator în toate cele 3 jocuri ale „Urşilor”, cu 25 de reuşite şi 9 recuperări, cele mai multe, în cele 35:09 minute, tot cele mai multe din echipă, disputate duminică, secondat fiind de veteranul adus în cursul sezonului de la concitadina BC, Petru Czmor, cu 15 puncte şi o precizie de prim-divizionar cu sînge rece, 7 din 7 aruncări de două puncte, respectiv 7 din 8 aruncări libere!

A fost într-adevăr turneul lui Popa, care se remarca şi sîmbătă, într-un zdrobitor 94:63 cu care BC Timba îşi adjudeca promovarea înainte de limită, după ce conducea cu un singur punct în dauna gălăţenilor la pauza mare, coşgeterul marcînd 21 de puncte, precum şi vineri seară, în 74:69 cu Steaua, cu 18 puncte în cont. Total, 64!

Au mai marcat duminică Bogdan Cormoş, 7 puncte, Alin Dragoş Andrieş, Daniel Pătru şi Ferenc Biro, cîte 6, Bogdan Betea – 4 şi Gheorghe Balmuş, 3 puncte, şi a mai jucat Valentin Păcurariu.

Să mai notăm din staff-ul nou promovatei şi aportul jucătorilor Ovidiu Mogoşanu şi Gyori Aref, respectiv a antrenorului principal Bogdan Murărescu şi antrenorului secund Vali Olariu, susţinuţi de consilierul tehnic Radenko Toroman, preparatorul fizic Alecu Ciorsac, doctorul Radu Bagiu şi team managerul Andrei Alexan. A fost într-adevăr rodul unui reuşit efort colectiv!

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Nu doar BC, ci şi Timba: Timişoara şi Bucureşti, cîte două…

  1. Tibix spune:

    Felicitari baieti!
    Succes in viitorul campionat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: