O victorie și 2 înfrângeri pentru prim-divizionarele timișorene de sub panou, la început de februarie. Noi recorduri de puncte și assist-uri în acest sezon, dar și probleme financiare

Trei meciuri din Liga Națională de baschet s-au disputat în primele zile ale lunii la sala Constantin Jude. BC SCM Timișoara a câștigat ușor cu descompletata BC Mureș, scor 112-72. „Leii” au stabilit un nou record de assist-uri în acest campionat. Sâmbătă a fost un cuplaj, cu două înfrângeri pentru formațiile de pe Bega. Fetele de la CS SCM Timișoara au cedat cu 77-80 duelul cu Olimpia CSU Brașov. Pesovic a dat victoria oaspetelor, iar Lloyd a reușit cele mai multe puncte într-un meci de LNBF. „Urșii” de la Timba au pierdut cu 86-111 în fața celor de la BC CSU Sibiu.

BC SCM Timișoara a jucat vineri cu BC Mureș Târgu Mureș. Ambele echipe se confruntă cu probleme financiare. La alb-violeți nu a plecat încă nimeni, dar conducerea are termen până în 10 februarie pentru a găsi soluții, altfel pot urma probleme de lot pentru Tudor Costescu. Mureșenii au rămas de multe etape într-o formulă cu doar doi străini, iar la Timișoara au venit cu foarte mulți tineri și fără trei jucători de bază. „Tigrii” au jucat trei zile în orașul de pe Bega, miercuri cu Timba în LNBM, joi a fost duelul sateliților celor două echipe, iar vineri au jucat cu BC SCM.

BC SCM Timișoara – BC Mureș Târgu Mureș 112-72 (35-9, 31-20, 27-18, 19-25)

Meciul dintre „lei” și „tigri” a fost unul fără istoric. La gazde au fost în primul 5 Gheorghe, Jeremic, Komatina, Diaz și Mijajlovic. Oaspeții au început partida cu Ilicov, Steff, Stăncuț, Gîrbea și Engi Rosenfeld. Alb-violeții au deschis meciul cu un run de 8 puncte, iar ecartul a crescut până la 50 în debutul sfertului patru.

Toți cei 12 alb-violeți și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Georgian Păun și Adrian Diaz au fost cei mai buni marcatori de la gazde cu câte 18 puncte, primul reușind și 8 recuperări. I-au urmat Tohătan și Jeremic cu câte 13 puncte, Burgess cu 12 și Komatina cu 11 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Popa Calotă 7 puncte, Drăgușin 5, Mijajlovic 5, Penciu 4, Mocrițchi 3 și Gheorghe 3 puncte.

„Leii” au stabilit un nou record de pase decisive în această ediție a LNBM, 36. Toți jucătorii care au intrat au contribuit, cu Popa Calotă lider la acest capitol cu 6 assist-uri. David Engi Rosenfeld a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte, nou record personal. La oaspeți au mai punctat: Stăncuț 19 puncte, Steff 16, Gîrbea 11 și Ilicov 3 puncte. Pentru elevii lui Tudor Costescu a fost a 11-a victorie în campionat, iar pentru alb-albaștri, a 11-a înfrângere.

Tudor Costescu a vorbit după meci despre problemele de la echipă. „Pentru cupă, în primul rând aștept să ajungem acolo. E important să ajungem acolo. E greu de discutat acum de obiective sportive ținând cont de situația mai puțin fericită în care ne aflăm din punct de vedere organizatoric și financiar. Sunt oarece probleme și până la momentul cupei sper să se rezolve pentru că băieții sunt într-un punct în care le e foarte greu să mai facă față unei asemenea situații. Sper să putem ajunge la primul meci de cupă îndeajuns de concentrați și cu antrenamente bine făcute, în așa fel încât să ne prezentăm onorabil. Ne e greu să ne fixăm obiective sportive, dar sperăm că lucrurile se vor îndrepta.

N-am să le reproșez nimic jucătorilor care s-au comportat meritoriu până acum și au dat dovadă de caracter. La antrenamente atmosfera e bună, dar lucrurile e foarte probabil să degenereze fiindcă nu e vorba de răbdare la jucători. E vorba de situația în care sunt puși. E adevărat că ultimul salariu l-am luat în 15 ianuarie, dar e la fel de adevărat că reprezenta plata pentru luna octombrie. Deci lucrurile sunt foarte greu de… și chiar dacă ei vin determinați să se antreneze, timpul petrecut în afara terenului și lipsurile cu care probabil se lovesc, în ciuda dăruirii lor îi fac, probabil, să nu dea randament maxim. Cu toate acestea n-am cum să le reproșez nimic. Sunt mulțumit până acum în condițiile în care suntem, în primul rând, că am rămas deocamdată cu echipa întreagă și, în al doilea rând, că am ajuns totuși să fim în obiectivul sportiv impus”, a declarat antrenorul „leilor”.

CS SCM Timișoara – Olimpia CSU Brașov 77-80 (20-25, 16-16, 19-16, 22-23)

Sursa foto: SCM Timisoara – Baschet Feminin facebook

Dacă la băieții de la SCM lotul este încă întreg, la fete au început deja plecările din cauza întârzierilor salariale. Maegan Conwright a deschis lista, dar urmează și alte nume. Brașovencele erau deja calificate în prima grupă valorică, 1-5, pentru faza a doua a campionatului, iar timișorencele nu aveau șanse să mai prindă această grupă nici în cazul unei victorii în ultima etapă a sezonului regulat. Dar un rezultat pozitiv cu Olimpia CSU le menținea pe elevele lui Mihai Coldea în lupta pentru locul 6. În faza a doua a campionatului se merge cu punctele din sezonul regulat.

Gazdele au început partida în formula Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Brosovszky Boriga și Burdgess. La oaspete au fost pe teren la angajament Handford, Pesovic, Al Ash Hab, Irimia și Higgins. Prima parte a fost echilibrată, cu alb-albastrele reușind să se distanțeze, dar alb-violetele au revenit. Cea mai mare diferență a fost de 11 puncte în favoarea brașovencelor, la jumătatea sfrertului trei. Timișorencele au revenit și conduceau cu 75-70 în penultimul minut. Pesovic și Handford au egalat, iar Lloyd le-a dus ultima dată pe bănățence în față, la 77-75. Finalul le-a aparținut oaspetelor care au profitat de un turnover de 24 de secunde al gazdelor. Pesovic a înscris de la semidistanță cu o aruncare grea. Sârboaica (a jucat 4 ani la fosta echipă din Timișoara) a transformat două libere în ultimele secunde și a stabilit scorul final, 77-80.

Dlesha Lloyd a stabilit un nou record stagional cu cele 46 de puncte înscrise în meciul din etapa a 18-a. Americanca a fost integralistă, a marcat 16 coșuri de două puncte din 27 de încercări, 4 din 5 triple și 2/4 la linia de fault. A fost în double-double cu 10 recuperări, iar indicele eficienței a fost +43. Leeza Burdgess a urmat-o cu 17 puncte și 11 recuperări. Doar trei jucătoare au mai înscris pentru gazde: Ardelean 8 puncte (plus 9 recuperări), Stoiedin 4 puncte și Ivășchescu 2. Aliyyah Handford a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 26 de puncte, plus 7 recuperări și 5 assist-uri. Au urmat-o: Pesovic cu 19 puncte și 7 recuperări, Irimia 16 puncte, Higgins 11 puncte și 14 recuperări, Al Ash Hab 5 puncte și Jez 2 puncte.

Cu acest rezultat, Olimpia CSU Brașov a încheiat sezonul regulat pe locul 3 cu 25 de puncte (9 victorii/7 înfrângeri). În grupa 1-5 vor mai juca: ACS Sepsi SIC, CSM Satu Mare, CSBT Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca. Clujencele s-au impus acasă în fața liderului neînvins până atunci, obținând locul 5 grație rezultatelor directe. A fost o egalitate în trei între CSBT Alexandria, „U” și FCC ICIM Arad. Arădencele vor juca în grupa 6-9.

CS SCM Timișoara termină prima parte pe locul 7 cu 22 de puncte (6/10). În a doua grupă valorică vor mai juca CSU Alba Iulia și Sirius Târgu Mureș. Urmează o pauză de mai mult de o lună în LNBF. În 10 și 14 februarie sunt meciurile naționalei feminine, iar în 22-25 februarie se dispută Final 8-ul Cupei, la Sfântu Gheorghe. CS SCM Timișoara va întâlni din nou pe Olimpia CSU Brașov în sfertul programat în prima zi a turneului. În 10-11 martie este primul turneu din grupa 1-5. În 16-18 martie se vor juca turneele din ambele grupe, iar play-off-ul începe în 23 martie. Sirius este deja în afara primelor 8, astfel că se joacă doar pentru stabilirea ordinii în care se intră în play-off.

BC Timba Timișoara – BC CSU Sibiu 86-111 (25-35, 20-21, 22-29, 19-26)

Baschet Masculin-Liga Nationala-Etapa XVII
Sala Constantin Jude Timisoara
BC TIMBA Timisoara-BC CSU Sibiu

BC Timba a primit vizita sibienilor într-o ultimă repetiție turneul final al cupei. La formația lui Dan Fleșeriu a evoluat și Bogdan Popescu, cel care a început sezonul la Timba. „Urșii” au început partida cu Naylor, Medgyesy, Kovacevic, Dumic și Lazăr. Oaspeții i-au avut în 5-ul de start pe Davis, Pratt, Dragoste, Paliciuc și Popescu. La precedenta vizită pe Bega, contra „leilor”, sibienii s-au remarcat negativ, cu bătaia de la time-out dintre Riley și Pratt. Clubul a renunțat la Riley după acel incident.

În primul minut s-a marcat doar de după semicerc. Kovacevic a deschis scorul, iar Paliciuc și Dragoste au dus scorul la 3-6. La prima pauză diferența era de 10 lungimi, 25-35. După un sfert doi mai echilibrat, câștigat de oaspeți la un punct, aceștia s-au desprins în a doua parte. Ecartul maxim a fost de 27 de puncte spre finalul partidei. S-a încheiat 86-111 și BC CSU Sibiu a revenit pe locul secund, în timp ce Timba este pe 9. O galerie foto de la acest meci găsiți aici.

Mario Lazăr a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte. Pentru Timba au mai înscris: Naylor 15 puncte, Ostojic 12, Medgyesy 10, Pierce 7 puncte (11 recuperări), Balmuș 7 puncte, Kovacevic 6 și Dumic 4 puncte. La gazde nu a jucat deloc Reljic. Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 18 puncte. Toți cei 18 jucători care au evoluat în această partidă și-au trecut în cont puncte. De la „vulturi” alți cinci jucători au trecut de cota 10: Davis 14 puncte, Dragoste 14, Gheorghe 12, Brosser 11 și Popescu 10 puncte.

Campionatul masculin se întrerupe pentru o lună, cu excepția celor trei restanțe pe care le vor juca ieșenii, una dintre ele cu BC SCM Timișoara, în 22 februarie. În 10 februarie începe Final 8-ul Cupei, la Sfântu Gheorghe. „Urșii” vor întâlni vicecampioana CSM Steaua Eximbank București, în prima zi a competiției. „Leii” vor juca cu BC CSU Sibiu în a doua zi. În 14 februarie se va disputa AllStar Game-ul. Jeremic și Diaz, de la BC SCM Timișoara, vor face parte din selecționata Nordului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: