Olah în lotul de 16 al lui Petricevic pentru pregătirea ”dublei” României în august în precalificări cu Portugalia și în Bulgaria

Timișoreanul Alexandru Olah, de la prim-divizionara SCM OHMA, a fost convocat de selecționerul Dragan Petricevic, antrenorul său atât la echipa de club cât și la națională, în lotul de 16 baschetbaliști al României pentru pregătirea ”dublei” oficiale de luna aceasta a ”Vulturilor” la debutul în grupa patrulater tur-retur din faza a II-a a precalificărilor continentale pe drumul spre EuroBasket 2025.

Reprezentativa masculină de seniori a baschetului românesc s-a reunit aseară în București și efectuează în această dimineață obișnuita vizită medicală de la INMS, după care va intra în primul cantonament de pregătire de la Ploiești în vederea meciurilor din cadrul Grupei F din faza a II-a preliminară din cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, în care ”Vulturii” vor juca în 25 august cu începere de la ora 19 în Sala Sporturilor ”Olimpia” din Ploiești împotriva selecționatei similare a Portugaliei, iar în 28 august la Samokov în compania selecționatei Bulgariei. Din seria patrulater mai face parte și ”Cenușăreasa” Cipru, țelul ”Vulturilor” fiind accederea în faza a III-a a preliminariilor pentru turneul final continental de peste 3 ani.

Selecționabilii se vor antrena la Ploiești până în 15 august, dată la care vor pleca spre Tel-Aviv pentru a evolua în cadrul unor meciuri de verificare susținute în compania Israelului. Iar în data de 19 august naționala va reveni la Ploiești pentru ultimele antrenamente înaintea debutului în faza a II-a, pe 25 august cu Portugalia.

Selectionerul Dragan Petricevic a convocat un lot lărgit, format din 16 sportivi: Emanuel Cățe, Radu Vîrna, Tudor Gheorghe, Lucas Tohătan, Marcu Badiu, Patrick Richard II, Luca Vasile, Bogdan Nicolescu, Mihai Măciucă, David Vida, Nandor Kuti, Rolland Torok, Stefan Grasu, Bogdan Țibârnă, Alexandru Olah și Dragoș Diculescu. În efectiv sunt așadar și alți câțiva baschetbaliști care au îmbrăcat peste ani ”violetul” bănățenilor. Se mai află în vizor, înregistrați fiind pe lista de eligibilitate FIBA cu drept de convocare în orice moment în cazul în care apar unele accidentări, și Kristopher Richard, Tudor Fometescu, Laszlo Lazar și Raresș Uță.

Meciul inaugural urmează a fi transmis în direct de DigiSport. Celelalte două ”duble” ale României din Grupa F vor fi în noiembrie 2022 și februarie 2023.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: