Olah, lansat de CSŞ Bega Timişoara, din nou coşgeter, cu 17, dar România – Ungaria 53:65 în Divizia B a Campionatului European, la Piteşti

Alexandru Olah, lansat de CSŞ Bega Timişoara, a fost şi în această seară coşgeter al selecţionatei sub 20 de ani a României, cu 17 puncte în 38 de minute jucate, dar tinerii „tricolori” au făcut şi cel de-al treilea pas greşit în turneul Diviziei B al Campionatului European de baschet băieţi U20, ce se dispută la Piteşti, cedînd Ungariei cu 53:65 (32:34).

Românii au cîştigat doar primul sfert, cu 21:15, şi s-au văzut depăşiţi de vecinii maghiari, care şi-au asigurat astfel calificarea în faza sferturilor de finală. Elevii lui Hristu Sapera sunt în schimb nevoiţi să dispună mîine de Luxemburg, în ultima etapă din faza grupelor, pentru a prinde ultimul loc de acces în sferturi, locul 4, de pe care ar urma să întîlnească Belgia, lider victorios înainte de termen, cu succese pe linie, în cealaltă serie.

Regatul Unit a cîştigat toate cele 4 partide avute în grupa României, de care a dispus la 56 de puncte diferenţă, gazdele mai fiind precedate în ierarhie de Polonia şi Ungaria, fiecare cu cîte 3 triumfuri, respectiv Luxemburg, la coşaveraj.

România debuta cu un eşec la 30 de puncte în faţa Poloniei, după care dispunea de Slovacia, dar a pierdut ulterior cu britanicii şi acum cu maghiarii.

Competiţia de la Piteşti reuneşte 12 selecţionate naţionale ale categoriei U20 din eşalonul valoric secund al baschetului masculin continental, în paralel, la Tallinn, disputîndu-se Divizia A U20, cu 20 de reprezentative la start.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: