Olah: ”Sper să dăm o replică solidă și de această dată.” SCM OHMA Timișoara pe terenul campioanei din Cluj, U-BT cu succese în grupele întrecerii europene numărul 2

După deplasări de succes la București, cu Dinamo, și la Târgu Jiu, alb-violeții de la SCM OHMA Timișoara sunt în pragul unicei întâlniri duminicale a Ligii Naționale de baschet masculin, tocmai pe terenul campioanei țării, U-BT Cluj, cu triumfuri pe linie în prima divizie dar și cu două victorii în faza grupelor din competiția continentală inter-cluburi numărul 2, Champions League, pentru care s-a calificat în premieră prin alte reușite în noul sezon, în preliminarii, de fapt o premieră pentru sportul la coș din Carpați.

Alb-negrii Clujului au izbutit într-adevăr să pătrundă în premieră în grupele Champions League, întrecere numărul 2 în cupele europene, propunând 8 serii patrulater care au completat deja turul, în care U-BT a obținut luna trecută două victorii, 66:60 cu Darussafaka și 71:76 pe 18 octombrie în deplasare la Brindisi, în Italia, înfrângerea venind în schimb la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, în Israel, unde Hapoel U-NET Holon s-a impus cu 78:68.

U-BT Cluj se aliniază așadar acasă în fața timișorenilor după deplasarea în Israel, pe terenul favoritei grupei, pe care o va primi în revanșă pe 17 noiembrie, ardelenii urmând a juca în luna decembrie pe teren propriu cu cei din Brindisi și înaintea Crăciunului la Istanbul, în a șasea și ultima rundă a seriei patrulater. O prezență onorantă pe scena grupelor Champions League, nivel secund al structurii continentale inter-cluburi, dominată de EuroLeague, campionat cu 34 de etape al celor mai puternice 18 cluburi din Europa, care tocmai și-a consumat runda a opta, fruntașă fiind AX Armani Exchange Milano, cu un singur eșec, între cele 5 formații cu doar două înfrângeri numărându-se și o altă reprezentantă a Israelului, Maccabi Playtika Tel Aviv. Altfel, Crvena Zvezda Beograd e a 11-a cu 3 victorii, de exemplu rușii având angrenate 3 grupări în EuroLigă, grecii și turcii câte două, tot 3 având și spaniolii, câte două cluburi Franța și Germania, iar italienii – fruntașa.

Un palier mai jos pe plan european, campioana din Cluj a României, care a inaugurat noua ediție prin a o spulbera pe 30 septembrie pe CSA Steaua, 107:69, la fel tot pe teren propriu și cu CSM CSU Oradea, 82:55, după care victorii mai puțin detașate, acasă cu CS Dinamo și în ”dubla” cuplată în Oltenia, la Craiova și Târgu Jiu. 

U-BT revine așadar acasă în campionat după două săptămâni și jumătate, ”violeții” Timișoarei aliniindu-se acolo unde pierdeau la limită în sezonul trecut după recentele succese detașate pe teren propriu cu cei din Focșani și Ploiești. Partida contează pentru etapa a VII-a a Ligii Naționale și va avea loc duminică 7 noiembrie, de la ora 17:20, în continuarea unei etape în care în 4 dintre primele 5 meciuri jucate s-au impus oaspeții.

Formația antrenată de Dragan Petricevic are patru victorii și o înfrângere, în vreme ce ardelenii se pot lăuda așadar cu cinci din cinci în campionat.

Alexandru Olah, centru al ”violeților”, a semnalat înaintea deplasării în BT Arena că „Ne bucurăm că suntem în formă bună și sper să continuăm așa. Suntem fericiți să avem traseul acesta de victorii, ne-am și așteptat într-un fel. Păcat de înfrângerea la un singur punct cu Piteștiul, pentru că altfel am fi avut maximum de succese. Întâlnim o formație experimentată, cu jucători valoroși și cu un parcurs bun în cupele europene, însă noi mergem la Cluj-Napoca pentru a ne juca toate șansele. Sezonul trecut, au fost meciuri echilibrate între noi și actuala campioană a României și sper să dăm o replică solidă și de această dată.”

În continuare, timișorenii mai au de jucat în campionat acasă cu cei din Constanța, la Sibiu, pe teren propriu cu CSA Steaua, la Galați și acasă cu craiovenii în apropierea Crăciunului, iar după Anul Nou la CS Rapid. CS SCM OHMA mai are o restanță din etapa de debut, la Voluntari.

Ultimele rezultate din LNBM și programul rundelor 8-9, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: