Olimpia CSU Brașov – BCM Tymes Politehnica Timișoara: duelul coșgheterelor din Liga Națională

BCM Tymes Politehnica Timișoara se deplasează la Brașov pentru partida din etapa a 11-a a Ligii Naționale. Meciul va aduce față în față două formații care luptă pentru locul 6. În acest meci se vor întâlni primele două marcatoare ale campionatului: Britney Jones de la Olimpia și Biljana Pesovic de la Tymes.

Vladinka Erak

Actualul pivot al timișorencelor, Vladinka Erak, a evoluat în sezonul precedent pentru Olimpia. Sârboaica a prefațat această partidă pentru site-ul nostru. „Sigur nu o să fie un meci ușor, mai ales că jucăm în deplasare. Echipa brașoveană are calități asemănătoare cu cele ale echipei noastre, dar noi jucăm bine în acest sezon, așa că avem șanse mari să câștigăm. Brașovul întotdeauna a avut o atmosferă plăcută în sală, întotdeauna a avut o grămadă de susținători, dar asta nu înseamnă că ne va strica jocul, ci dimpotrivă, e frumos să joci într-o sală în care ai atmosferă. Nu poate decât să ne motiveze”, ne-a declarat Vladinka Erak. Jucătoarea lui BCM Tymes este la al treilea sezon în România, după ce în precedentele două a jucat la Sportul Studențesc și Olimpia Brașov. Aceasta crede că „în fiecare sezon campionatul a fost tot mai puternic dar sezonul ăsta e cel mai interesant și cel mai puternic pentru că fiecare echipă poate produce surprize”, a adăugat Erak. Au mai jucat pentru ambele echipe: Andra Haas (care este și acum în lotul celor de la Brașov), Gabriela Necula și Anda Boltașu.

Cele două combatante de sâmbătă sunt vecine în clasament. BCM Tymes ocupă locul șapte, cu un bilanț de 6 victorii și 4 înfrângeri (16 puncte). Brașovencele sunt în spatele alb-violetelor, la un punct, după ce au acumulat un număr egal de succese și eșecuri, 5-5. Olimpia CSU Brașov este condusă de pe bancă de Dan Calancea, președintele Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet și are în componență patru jucătoare străine care au mai evoluat în campionatul românesc: sârboaica Zorica Mitov și americancele Britney Jones, Shuanda Ashford și Carla Bartee.

Timișorencele au legat cinci victorii și speră la un nou rezultat pozitiv. Suntem după 5 victorii, dar suntem cu picioarele pe pământ, nu suntem în aer. Trebuie să continuăm să jucăm bine. Sunt optimist. O să fie foarte greu acolo. Joacă acasă, au o echipă bună, antrenor bun. Au trei americance și o sârboaică. Au românce bune: Sonia Ursu, Gabriela Irimia, e și Andra Haas. Trebuie să le oprim pe Jones și Bartee”, ne-a declarat antrenorul lui BCM Tymes, Ljubomir Kolarevic. Tehnicianul sârb și-o amintește pe Carla Bartee de la prima lui experiență pe banca timișorencelor, în sezonul 2011-2012. „Când am fost aici prima dată Bartee era la Craiova și a avut foarte multe recuperări într-un meci cu noi (16). E poziția 3 dar joacă pe 4. Are un șut bun de trei puncte”, a mai spus Kolarevic, care a adăugat că „nu au avantaj sub coș. Mitov și Bartee sunt poziția 4, Ashford joacă sub coș, dar le place să arunce de 3 puncte. O să încercăm să ne folosim avantajele. Cred că e încă un meci important pentru play-off. Probabil dacă o să câștigăm acolo suntem pe locul 6, e bine pentru noi, dar vom vedea”.

Pesovic - coșghetera timișorencelor

Disputa va avea un alt aspect interesant: le va opune pe primele două marcatoare ale campionatului. Americanca Britney Jones are o medie de 23,56 puncte/meci (un total de 212 puncte marcate în 9 partide). Biljana Pesovic ocupă poziția secundă în acest clasament, cu o medie de 21,10 puncte pe meci (211 în 10 partide). Brașovencele mai au o jucătoare care conduce în statisticile individuale. Carla Bartee este cea mai bună recuperatoare, cu o medie de 13,56 (122 de recupeări în 9 partide). De la timișorence, Jefimija Karakasevic este pe 5 în acest clasament, cu 8,6 recuperări/meci.

Cele două formații s-au întâlnit de 12 ori în prima ligă și și-au împărțit victoriile. În sezonul trecut, brașovencele au câștigat ambele partide. În tur s-au impus la o diferență de două puncte la Timișoara, iar returul și l-au adjudecat cu un avans de nouă puncte. În sezonul 2012-2013, cele două formații și-au adjudecat partidele de pe teren propriu, iar în meciul jucat la Timișoara, Biljana Pesovic și-a trecut în cont 37 de puncte. În 2011-2012, timișorencele s-au impus la diferențe de 20, respectiv 26 de puncte. în primul sezon de Divizia A, cele două echipe s-au întâlnit de nu mai puțin de șase ori și au câștigat fiecare de trei ori.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și BCM Tymes Politehnica Timișoara se va juca sâmbătă de la ora 16 și va fi arbitrată de Andrada Csender și Alexandra Dinca, iar observator va gi Gheorghiță Madirjac.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: