Omniprezentul pivot Kesar, încă un sezon în alb-violet

Unul dintre jucătorii de bază ai ocupantei locului 8 în Liga Naţională 2022/3, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, Igor Kesar, a decis să continue în alb-violet şi în sezonul 2023-2024, al doilea la bănăţeni pentru pivotul în vârstă de 30 de ani înalt de 2.10 metri.

Kesar nu a lipsit în niciunul dintre cele 45 de meciuri jucate de baschetbaliştii Timişoarei în cele trei competiţii în care a fost angrenată, Liga Naţională, Cupa României şi Alpe Adria Cup, fiind cel mai bun marcator al celor de pe Bega atât în campionat, cu o medie de 15,5 puncte înscrise pe meci, dar şi 4,3 recuperări partidă de partidă, într-un total de 34 de jocuri, cât şi în întrecerea regională internaţională, cu o medie de 16,1p./meci.

Înaltul pivot sârb s-a dovedit a fi şi un bun aruncător de după semicercul de 6.75 metri, în penultimul meci al sezonului, victorios acasă cu FC Argeş, 91:81, înscriind 7 „triţe” cu procentajul reuşitelor 100% şi încheind jocul cu 25 de puncte marcate, 8 recuperări şi indice de eficienţă 34.

Chiar şi aşa însă, gruparea timişoreană n-a izbutit decât a se strecura la mustaţă atât în Top10 cât şi în sferturile play-off, cu rare spre foarte rare succese în faţa celor 7 formaţii care-au devansat-o ierarhic.

Igor Kesar sosea pe Bega în vara anului trecut, după ce jucase în ţara sa natală dar şi în Bosnia şi Herţegovina – unde are un titlu de campion şi o cupă naţională, precum şi în Bulgaria, Ungaria şi Macedonia.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: