Opt contra 12! Învinsă clar la CSU Alba Iulia, ocupantă a locului 2, BCM Danzio Timişoara înscrie cele mai puţine puncte în acest sezon: 76:33 (47:20)

Decimată de absenţe cheie, BCM Danzio Timişoara a pierdut detaşat în această seară la Alba Iulia, în prima etapă a returului Ligii Naţionale de baschet fete, gazdele clasate pe locul 2, cu o singură înfrângere, având la dispoziţie nu mai puţin decât 7 jucătoare străine, cu una în minus faţă de totalul utilizat de Dan Ionescu la “violete”: 76:33 (47:20). Rezultatele rundei, ierarhia actualizată şi etapa viitoare, pe coloana dreaptă a secţiunii Baschet.

Învinse la scor duminică şi luni, la Sfântu Gheorghe, unde erau eliminate de Sepsi din sferturile Cupei României, baschetbalistele Timişoarei au abordat astăzi returul cu o altă misiune imposibilă, la Alba Iulia, pe terenul pretendentei la titlu CS Universitatea, care şi-a adjudecat toate sferturile, cu 29:14, 18:6, 19:6 şi 10:7, provocându-le “violetelor” al nouălea eşec stagional. Iar duminica viitoare vine în sala “Constantin Jude” campioana U Vasile Goldiş ICIM Arad.

Chiar dacă au pierdut la un handicap mai redus decât în jocul tur, din prima etapă, cu 76:33, faţă de 37:100 în toamnă, timişorencele au adunat astăzi cele mai puţine puncte înscrise în actuala ediţie, dat fiind şi absenţa coşgeterei Biljana Pesovic, în absenţa căreia pe lista marcatoarelor s-au numărat Dora Ardelean, cu 13 puncte, şi 4 recuperări, Adina Stoiedin, cu 10 puncte şi 8 recuperări, Tunde Kilin, cu 5 puncte, Alexandra Sasebeş, cu 3, respectiv Marta Fodor, cu două.

Iar dacă pentru oaspete au mai evoluat doar Zidaru, Kecojevic, care a acumulat însă 5 greşeli personale, şi Necula, cu cele mai puţine minute pe parchet, numai 8, în schimb gazda CSU Alba Iulia a putut rula 7 sportive de peste hotare, efectuând rotaţia cu toate cele 12 componente, pentru minim 10 minute fiecare.

Eliminată recent cu un eşec la 20 de puncte diferenţă în revanşa din sferturile Cupei, de la Arad, după ce câştigau manşa tur cu 5 puncte avans, elevele lui Miroslav Popov îşi concentrează de-acum atenţia pe campionat, în care împart podiumul cu finalistele Ligii în 2013, UVG ICIM Arad şi CSM Târgovişte.

Coşgeteră a fost Cadjo, cu 19 puncte, ardelencele dominând net disputa sub panouri, cu 43 recuperări la 25, şi lăsându-le pe bănăţence la un total de doar 33 de puncte, inferior zestrei din tur, de 38 la Arad respectiv Târgovişte.

Ca un licăr de lumină, junioara Alexandra Sasebeş a prins peste 11 minute jucate, dar realitatea e că soarta alb-violetelor e îngreunată şi de absenţa unor componente utilizate în toamnă şi pe care s-ar fi axat jocul, ca de exemplu coordonatoarea Zivadinovic şi pivotul Marjanovic, în continuare aşteptată după o tot mai îndelungată indisponibilitate datorată unei accidentări.

La gazde au evoluat timişoreanca Annemarie Părău, care în primăvară va împlini 30 de ani, două puncte în 10 minute, şi Tiffany Brown, fostă la BCM Danzio, 4 puncte în 17 minute jucate.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: