Oradea începe din nou tare, câte un run de 10 puncte în primele două sferturi, Timișoara recuperează până la -3 în penultimul minut, iar Olah double-double, dar insuficient: 62:67 (23:35). FOTO

SCM OHMA Timișoara a pierdut pentru a doua oară la rând acasă la mijlocul săptămânii, și tot o restanță, tot cu o echipă din careul fruntaș. O singură dată au preluat ”violeții” conducerea, în minutul 3, și au păstrat-o 97 de secunde, dar în afară de a se menține la egalitate 91 de secunde în aceleași prime 5 minute, n-au făcut față bihorenilor până la pauză. I-au învins apoi în celelalte două sferturi, dar insuficient, chiar dacă s-au apropiat și la 3 puncte cu 62 de secunde rămase de jucat: 62:67 (23:35) pentru CSM CSU Oradea. Gazdă vineri seară a returului în ”Antonio Alexe”, în penultima etapă a sezonului regular.

”Violeții” pierd primele două sferturi și a doua restanță acasă

Învinsă miercurea trecută în ”Constantin Jude” cu 77:90 de secund clasata CSO Voluntari, SCM OHMA Timișoara a pierdut de la ora 18 și a doua restanță pe teren propriu, de astă dată cu bihorenii, după un meci mai strâns, cu ceva mai puține realizări ofensive, în special până la pauză.

Orădenii au aplicat rețeta de sâmbătă seară de pe propriul teren, începând tare, precum contra craiovenilor, și s-au impus de aceeași manieră, tot prin a câștiga primele două sferturi, cu 12:17 și 11:18, tot prin a le pierde pe următoarele două, cu 21:18 și 18:14, suficient însă pentru a se menține în avantaj. De olteni treceau cu 63:61, după un dezastruos 21:38 în partea a doua a întâlnirii, de alb-violeți au dispus cu 62:67, după un alt recul în partea secundă, 39:32.

A contat mult cel mai consistent run al meciului, de 10 puncte, declanșat de orădeni la 5:3 pentru bănățeni – unica dată când elevii lui Petricevic au fost în avantaj, răsturnare de scor la 5:13 în urma căreia vizitatorii n-au mai cedat conducerea. Și au controlat în mare parte partida, în ciuda revirimentului ”violet” din final.

Oradea, run de 10 în sfertul 1 cu 5-ul nemodificat

Implicit, roșu-albaștrii au luat o opțiune decisivă pentru asigurarea unui loc în careul fruntaș la finele returului, având cu 3 înfrângeri mai puțin decât alb-violeții, cărora nu le rămâne altceva de făcut decât să-și apere poziția a cincea, în fața craiovenilor cu un meci mai puțin jucat, iar apoi să spere la mai bine în faza play-off a locurilor 1-8.

Orădenii au câștigat sfertul I cu 12:17 fără a schimba deloc 5-ul de start, Fometescu, Richard, Green, Ogden, Gavrilovic, iar respectiva diferență de scor s-a regăsit, sugestiv, și în rezultatul final, 62:67. Chiar dacă titularii lui Achim și Markovic au înscris doar 45 de puncte față de cele 52 marcate de componenții 5-ului de start al timișorenilor, Strong, Schipor, Lilov, Mirkovic și Olah, cu o singură modificare în sfertul I, vreme de un minut, Schipor cu Mocrițchi în minutul 8, cei intrați de pe bancă înscriind 22 de puncte pentru învingători, față de cele doar zece ale rezervelor lui Petricevic.

Timișoara în numai 8 jucători, Lilov integralist. Oradea cu 10

De altfel doar 3 la număr, Mocrițchi, Petrescu și căpitanul Komatina, așadar un joc purtat cu numai 8 sportivi contra vicecampioanei, ceea ce a dus la menținerea bulgarului Lilov pentru toate cele 40 de minute în teren, Olah și Mirkovic câte 33 fiecare. Și în condițiile în care Gajic s-a alăturat pe lista absenților lui Brown și Talton. Deloc aceleași limitări pentru trupa din Crișana, cu 10 componenți în frunte cu naturalizatul Richard, 32 de minute în teren, și măcar un sfert de oră în cazul lui Bobe Nicolescu, doar 2 jucători apărând mai puțin, ex-timișoreanul Baciu 5 minute, Marinău nici 4. 

Într-o rotație mai amplă odată cu trecerea timpului, trupa de cupe europene a pus vremelnic piciorul în prag și l-a menținut acolo, tranșând restanța din penultima etapă a turului, care s-ar fi disputat în mod normal în prima decadă din ianuarie. Bifată cu public în cea de-a doua decadă din aprilie. Iar vineri revanșa pe Criș, în penultima rundă a sezonului regular.

Run bihorean de 10 și în sfertul 2

Pe Bega, Green a câștigat aruncarea de start iar Fometescu a deschis scorul de la distanță în secunda 11, Schipor egalând de aceeași manieră în minutul 2, după care și gazdele au preluat conducerea, prin Strong, 5:3 în minutul 3. Avea să fie pentru unica dată.

Căci urma un run bihorean care avea să se dovedească decisiv, inițiat și completat de Green, cu Gavrilovic, ”tricolorul” Richard și Ogden marcatori și ei pentru vizitatori, 5:13 în minutul 6. Olah înscria de la distanță la limita celor 24 de secunde, 8:13, însă același Ogden avea să intercepteze și să puncteze, cu 3 minute înaintea încheierii primului sfert. 

Coșurile lui Adam Mirkovic și reușita lui Gavrilovic au stabilit scorul primelor 10 minute: 12:17.

Șase minute fără coș timișorean din acțiune, scorul pauzei egal diferenței maxime, de 12 puncte

Aspectul jocului n-avea să se schimbe nici în sfertul secund, în abordarea căruia Achim a efectuat primele înlocuiri, 3 în bloc, apelând la Holt, Baciu și Nikola Markovic, iar acesta a replicat la coșurile timișorenilor. Apropiați la un punct, 18:19, la care Cristian Achim a solicitat timp de odihnă și i-a înlocuit și pe Fometescu și Green, un prim 5 complet modificat, tot Nikola Markovic refăcând avantajul. Au înscris și Marinău respectiv Baciu, i-au completat Richard și Holt – ambii ”coș cu fault”, precum și Alexandre Vladimir Gavrilovic, cu două coșuri.

El avea ultimul cuvânt la finele primului sfert, tot el avea ultimul cuvânt înaintea pauzei: 23:35. După aproape 6 minute fără coș din acțiune pentru timișoreni, după încă un run bihorean tot de 10 puncte și în sfertul 2.

Avea să fie și diferența maximă a jocului, de 12 puncte.

SCM revine la -2 în minutul 34

Conservată în mare de oaspeți în sfertul 3, înjumătățită de timișoreni încă din primul minut al sfertului 4, renăscând speranțele în tribună. ”Trița” lui Olah din minutul 33 a fost urmată de coșul lui Strong din minutul 34, scor 53:55, iar orice era posibil. Dar și banca timișoreană era cât se poate de scurtă pentru o asemenea întâlnire.

Ceea ce avea să conteze. Căci Markovic, Gavrilovic, Ogden și Holt au înscris fără replică până în minutul 37, refăcând avantajul de 10 puncte, suficient în estimările oaspeților pentru a lăsa ceva și în vederea returului de vineri, în calitate de gazde. Iar ”violeții” n-au renunțat, revenind prin Mirkovic, Olh și Strong – ”coș cu fault”, până la 60:63 cu 62 de secunde înainte de final. 

Green double-double, Olah double-double și coșgheter

Nikola Markovic înscria apoi de 3 puncte și liniștea apele. Era doar a doua ”triță” reușită de învingători din 16 încercări. Și totuși, suficient.

De fapt, cu excepția lui Bobe Nicolescu, toți vizitatorii au punctat, Gavrilovic 14, Markovic 13, Richard și Green câte 10, Green și cu 10 recuperări – double-double, Ogden 8, Holt 5, Fometescu 3, Marinău și Baciu câte două puncte fiecare. 

Coșgheter al meciului în schimb localnicul Alexandru Olah, 18 puncte și 14 recuperări – double-double, Strong înscriind 12 puncte, Komatina și Schipor câte 10, Mirkovic 9 iar Lilov 3 puncte.

Ierarhia actualizată și după celelalte restanțe ale serii, Focșani – Voluntari 73:90 și Pitești – Ploiești 80:57, precum și programul din weekend al etapei 29, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.

Fotografiile

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: