Patru înfrângeri sub panou pentru echipele timișorene în ultima săptămână a anului

Finalul de an nu a fost de bun augur pentru echipele timișorene de baschet. Acestea au pierdut toate cele patru partide disputate în ultima săptămână a lui 2017. Două dintre înfrângeri au fost în fața campioanei de la masculin, U BT Cluj. Ardelenii au învins miercuri pe BC SCM Timișoara la sala Constantin Jude, iar sâmbătă au trecut acasă de Timba într-un meci devansat din etapa a 13-a. Joi au fost două înfrângeri la 5 puncte, pentru „urși” și pentru fetele de la SCM, cu BCMU FC Argeș Pitești și cu CSM Satu Mare.

BC SCM Timișoara a încheiat anul cu un duel cu U BT Cluj pentru prima poziție la finalul turului. Cele două echipe erau la egalitate cu 8 victorii și 2 înfrângeri. Gazdele au început partida cu Burdgess, Gheorghe, Jeremic, Komatina și Drăgușin. Clujenii i-au avut în formula de start pe Sakic, Watson, Barro, Kromah și Kuti. Căpitanul timișorenilor, Jeremic, a avut probleme la un deget de la picior și a jucat sub 12 minute.

BC SCM Timișoara – U BT Cluj s-a încheiat 70-81, pe sferturi: 20-27, 11-14, 22-18 și 17-22. Oaspeții au condus în cea mai mare parte a meciului, cu un avans maxim de 13 puncte spre finalul partidei. Timișorenii au preluat conducerea cu 64-63 în minutul 34, având momente foarte bune după o fază controversată, când Mijajlovic a fost sancționat cu tehnic după un fault ofensiv. Alb-violeții au avut un parțial de 11-4 cu care au preluat conducerea. După time-out-ul lui Silvășan au urmat 10 puncte la rând ale oaspeților și soarta partidei a fost decisă. A fost prima înfrângere acasă în campionat pentru BC SCM Timișoara care avea 5 victorii pe propriul teren.

Milos Komatina a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte la care a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive pentru 30 indice al eficienței. Acesta a avut 100%  la aruncările de două puncte, 8 din 8. Pentru gazde au mai înscris: Popa Calotă 18 puncte, Diaz 11, Mijajlovic 9, Burdgess 4, Tohătan 2, Drăgușin 2 și Gheorghe, 1 punct. Au mai jucat Jeremic, Păun și Penciu. Lasannah Kromah a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 21 de puncte, urmat de naturalizatul Watson cu 19 puncte și 6 assist-uri și Sakic cu 16 puncte.

Înfrângere în prelungiri pentru fete

Formația feminină de  la SCM Timișoara a încheiat partidele din acest an cu o deplasare la Satu Mare, una din echipele cu pretenții în acest sezon și cu un buget de salarii lunar de peste 30.000 de euro. Gazdele au început partida cu Miller, Green, Sfîrlea, Mandache și Harrison, iar în 5-ul de start alb-violet au intrat Lloyd, Ardelean, Pane, Conwright și Burdgess. Scorul a fost 91-85 (21-13, 16-22, 23-24, 17-18 și 14-9). Cea mai mare diferență a fost de 11 puncte în favoarea gazdelor, în sfertul trei. Timișorencele au revenit și au condus cu 5 lungimi în minutul 37 și cu 4 puncte la intrarea în ultimul minut, dar nu au reușit să se mențină la conducere. A fost 77-77 după 40 de minute. Alb-violetele au avut 4 pase greșite în prelungiri și gazdele s-au distanțat la 8 puncte în ultimul minut. Sătmărencele au obținut a doua victorie  la rând acasă după prelungiri și au revenit pe locul secund, profitând că meciul lui CSBT Alexandria a fost amânat.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte și a stabilit un nou record stagional de puncte marcate în campionat. A adăugat 6 recuperări și 7 pase decisive pentru 34 indice al eficienței în 39:55 minute. Pentru oaspete au mai înscris: Lloyd 24 de puncte (plus 7 recuperări și 5 pase decisive), Brosovszky Boriga 8 puncte, Kiriienko 8, Burdgess 7 puncte (10 recuperări), Ardelean 4 puncte și Filip 3 puncte. Au mai intrat Pop, Ivășchescu, Pane și Stoiedin. Taneisha Harrison a înscris cel mai mult pentru gazde, 28 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. Au urmat-o Mandache cu 27 de puncte și Solopova cu 13. La CSM nu a evoluat din nou Baltic, care a ratat ultimele meciuri din cauza unor probleme cu viza.

Timba, aproape de surpriză cu Piteștiul, fără șanse la Cluj

Sursa foto: scmpitesti.ro

BC Timba Timișoara a avut parte de un final aglomerat de an, cu două meciuri în trei zile. Joi „urșii” au primit vizita celor de la BCMU FC Argeș Pitești, o echipă care a avut un start bun de campionat, dar a mers prost în ultimele runde. Timba a început partida cu Naylor, Medgyesy, Kovacevic, Reljic și Florveus. Primul 5 al piteștenilor a fost: Ciotlăuș, Kostoski, Troupe, Nicoară și Agafonov. S-a încheiat 77-82, pe sferturi: 23-10, 14-26, 22-26 și 18-20. Gazdele au condus la 15 puncte în sfertul secund, dar banca oaspeților a făcut diferența cu cele 20 de puncte înscrise.

Kostoski a fost decisiv cu 4 triple în ultimele minute care au dus  victoria oaspeților. Acesta a fost cel mai bun marcator al partidei cu 28 de puncte și a stabilit noul record stagional de triple marcate într-un meci din campionat, 8. Pentru oaspeți s-au mai remarcat Russell și Agafonov cu 18 puncte și Nicoară cu 11 puncte și 11 recuperări. Pavle Reljic a fost cel mai bun marcator de la Timba cu 25 de puncte la care a adăugat 4 recuperări și 5 pase decisive, dar și 7 turnovers. Pentru gazde au mai înscris: Florveus 16 puncte, Kovacevic 15, Naylor 13 puncte (în double-double cu 12 recuperări), Lazăr 5 puncte, Rotariu 2 și Medgyesy 2 puncte. Piteștenii s-au impus grație celor 5 triple în plus, în timp ce  gazdele au marcat cu zece libere mai mult.

În penultima zi a anului Timba s-a deplasat la Cluj pentru duelul cu campioana. U BT s-a impus cu 97-80, pe sferturi: 21-18, 29-22,  23-12 și 24-28. Ardelenii au început cu Sakic, Watson, Barro, Kromah și Kuti, iar timișorenii i-au avut în primul 5 pe Rotariu, Medgyesy, Kovacevic, Reljic și Lazăr. Florveus nu a fost la meci, astfel că oaspeții au avut o bancă și mai scurtă, iar Naylor nu a intrat deloc. Meciul a fost echilibrat în primele  19 minute, dar la pauză clujenii aveau un avans de 10 puncte. Ecartul a crescut până la un maxim de 28 de puncte în partea secundă. Ambii antrenori au oferit minute jucătorilor mai tineri.

Mario Lazăr și Dejan Kovacevic au fost coșgheterii partidei cu câte 26 de puncte, cea mai bună performanță personală în Liga Națională.  Lazăr a fost integralist și a reușit un nou record personal și în ceea ce privește recuperările într-un meci din primul eșalon, 17, având 37 în dreptul eficienței. Pentru Timba au mai înscris: Rotariu 9 puncte, Reljic 9, Balmuș 7, Medgyesy 2 și Boloni 1 punct. De la gazde 6 jucători au trecut de cota 10: Nandor Kuti cu 15 puncte, Drungilas cu 14, Sakic și Watson cu 13, Mureșan cu 11 (plus 8 pase decisive) și Calnicenko 11 puncte.

Clasamentele celor două competiții le găsiți pe coloana din dreapta. Prima confruntare de sub panou în noul an va fi derby-ul timișorean dintre „urși” și „lei”. Timba va găzdui confruntarea din etapa a 12-a pe 4 ianuarie, la sala Constantin Jude. Fetele de la SCM reiau meciurile oficiale la Arad, sâmbătă 6  ianuarie,  de la ora 18:30.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: