Patru medaliaţi cu bronz la U18, Stanciu, Jude, Horga şi Stajic, preluaţi în lotul seniorilor Timişoarei

Patru tineri baschetbalişti formaţi la Centrul de Juniori al SCM Timişoara vor face parte sezonul viitor din lotul de seniori al prim-divizionarei din Liga Naţională. Cei 4 sunt componenţi ai formaţiei de juniori sub 18 ani a bănăţenilor, care luna trecută obţinea la Bucureşti medaliile de bronz în Campionatul Naţional, şi anume Roland Stanciu şi Robert Jude – care au semnat primele lor contracte de jucători profesionişti, Şerban Horga şi Pavle Stajic.

Fundaşul Roland Stanciu a fost una dintre surprizele foarte plăcute ale sezonului de Ligă Naţională.

Roland Stanciu în time-out cu prim-divizionarii de seniori

La vârsta de 17 ani, Stanciu a evoluat tot mai bine de la etapă la etapă, ajungând să fie o prezenţă constantă pe teren, în fazele finale ale campionatului (14 minute şi 59 de secunde jucate în ultimul meci al sezonului, cel de la Piteşti, cu 4 puncte şi 7 pase decisive).

Extrema Şerban Horga a debutat la seniori la vârsta de 16 ani, în meciul al doilea al seriei cu CSO Voluntari, din grupa locurilor 5-8. La nivelul echipei de juniori U18, Horga a fost inclus în echipa ideală a turneului final şi a fost declarat cel mai de perspectivă jucător de la faza finală a Campionatului Naţional.

Robert Jude (extremă, 1.95 m, născut la 13 decembrie 2005) a avut şi el evoluții foarte bune la turneul final U18. A reuşit 14 puncte şi 5 recuperări în partida cu Leii Pro Basketball Bucureşti şi a adunat medii de 8,4 puncte şi 5 recuperări.

Pavle Stajic este un jucător de poziţiile 2-3 (născut în 2005) venit de la Kragujevac, în Serbia, şi care la echipa de juniori a fost un all-round player. A izbutit un double-double în finala mică U18 cu CSO Voluntari, 20 de puncte şi 13 recuperări, şi a avut medii solide la turneul final: 14,4 puncte, 7,6 recuperări şi 3,4 pase decisive.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: