Petricevic câștigă la Ploiești și cu ”violeții”: Strong 32

Condusă în debutul jocului de numai 3 ori cu câte două puncte în scurte intervale totalizând exact 60 de secunde, dar mereu în avantaj din minutul 3, CS SCM OHMA Timișoara a obținut în această seară a doua cea mai clară victorie a sa în deplasările ediției în curs a Ligii Naționale de baschet masculin, grație celui de-al treilea cel mai mare total de puncte marcate într-un meci din actualul campionat, semnând astfel al patrulea succes pe teren advers în prima divizie. În aceeași sală ”Olimpia” în care săptămâna trecută ”tricolorii” selecționați de Dragan Petricevic depășeau Albania cu 101:84 în precalificările EuroBasket 2025, de astă dată ”violeții” lui Petricevic câștigând primele 3 sferturi și dispunând de nou-promovata CSM Ploiești, cu 85:93 (38:46), mulțumită și celor 32 de puncte înscrise de Darrion Strong. Avantajul la pauză, identic la final. 

A trecut ceva timp de când alb-violeții de pe Bega n-au mai jucat un meci de campionat, în februarie disputând unul singur, tranșat la scor acasă în dauna gorjenilor pe 12 ale lunii trecute, iar cum precedenta reprezentație a fost tot pe teren propriu, în 30 ianuarie, pe teren advers nu s-au mai aliniat din 23 ianuarie, ocazie ivită în această seară de la ora 18 în sala ”Olimpia” din Ploiești, în cadrul etapei a 21-a, timișorenii semnând al patrulea triumf ”afară” din 10 întâlniri în deplasare în ediția 2021-2022 a elitei.

Succes de care s-au apropiat pas cu pas, cu un avans de 13 puncte înaintea ultimului sfert, în cursul căruia au atins și avantajul maxim, 58:74 după 32 de minute, într-o seară a oaspeților în Liga Națională, trei dintre cele 4 partide fiind adjudecate de vizitatori. S-a impus acasă doar CSM Focșani, 79:67 cu constănțenii, în duelul direct al următoarelor două adversare ale bănățenilor, ”afară” în estul țării și în 12 și 15 martie, pe litoral și pentru restanța din Vrancea, cei de pe Milcov obținând a 8-a victorie în 21 de apariții, față de cele 9 ale dobrogenilor în tot atâtea meciuri.

A zecea victorie pentru alb-violeți în numai 18 jocuri de campionat, cu bilanțul 10-8, cel al învinșilor prahoveni fiind ”în oglindă”, 8-10. Un succes conturat și pe contraatac, cu 21 de puncte, o reușită în special pe  mâna coșgheterului Strong, minutul și punctul, 32 marcate în tot atâtea minute pe teren. 

Iar astfel s-a ajuns la un total consistent, apropiat acelui maxim atins de bănățeni în victoria acasă cu Dinamo, căreia îi înscriau 97 de puncte, alb-violeții izbutind și un detașat 95:72 la final de octombrie tot în ”Constantin Jude”, tocmai contra ploieștenilor, în tur. 97, 95, 93 astăzi.

În această seară, n-au marcat mai puțin de 21 de puncte într-un sfert, 18:24, 20:22, 16:21, 31:26, tranșându-le pe primele trei și semnând al doilea succes ”afară” în 2022, după cel din jocul inaugural, 61:79 la Rapid în 4 ianuarie, iar mai apoi înfrângerile în aceeași lună, cu 72:63 la Miercurea Ciuc și cu 95:73 în Argeș. 

Dând timpul înapoi, în prealabil, în turul din toamnă, CS SCM OHMA Timișoara începea seria deplasărilor prin a se impune la Dinamo și Târgu Jiu la 4-5 puncte diferență în octombrie 2021, continuând cu înfrângeri la Cluj și Sibiu la 10 respectiv un punct în noiembrie, dar și la 8-9 puncte în decembrie la Galați și Voluntari, alte eșecuri. 

De astă dată o reușită, grație și dominației la recuperări, 35-42, însă și mulțumită procentajului mai bun al aruncărilor – în special cele de 3 puncte, prahovenii izbutind numai 51% la aruncările de două puncte dar mai ales numai și numai 6 din 26 de la distanță, pe când elevii lui Petricevic au ochit 10 din 22 din afara semicercului, chit că au și ratat 6 ”libere”. 

Elevi ai lui Petricevic în efectiv restrâns, numai 9 componenți, cu Strong, Schipor, Mirkovic, Gajic și Olah în 5-ul de start, dintre care Gajic a jucat 35 de minute, Strong și Mirkovic câte 32 fiecare, Olah 26 iar Schipor 12, completați de pe bancă de Talton – 25 de minute, Brown 17, Lazar 14 și Petrescu 9 minute, 8 dintre ei fiind și marcatori. 

Strong cu 32 de puncte, ratând alte 4 aruncări de 3 puncte, Gajic cu 22 de puncte, Sherwood Brown 11, Olah și Talton câte 10, Mirkovic 6 iar Lazar două puncte.

Mai mulți componenți jucați de Popa la ploieșteni, 10 jucători dintre care 9 marcatori, Jordan evoluând 32 de minute în care a înscris 16 puncte, Hammond 28 de minute cu 22 de puncte. Magdevski cu 12 puncte în 26 de minute jucate, Watson și Sekulovic câte 22 de minute pe teren cu 7-8 puncte, Popa și Chițu aproape 20 de minute cu 4-5 puncte, căpitanul Negoițescu tot cu 4 puncte în 16 minute iar Milin cu 7 puncte, în condițiile în care prahovenii începeau în 5-ul Hammond, Jordan, Chițu, Sekulovic, Popa.

Iar tocmai Hammond a deschis scorul după 22 de secunde și Jordan a preluat din nou conducerea la începutul minutului 2, Chițu imitându-l după două minute de joc, 6:4, dar și ultima oară pentru gazde. 

Căci în minutul 2:21 Strong a semnat prima ”triță” a partidei, 6:7, iar tot el și Gajic au reușit imediat mai apoi prima desprindere a oaspeților, 6:11. De fapt, Strong și Gajic aveau a înscrie câte 9 puncte fiecare în sfertul inaugural, iar centrul Olah celelalte 6 puncte ale timișorenilor în primele 10 minute. cu mențiunea că Strong nici nu le-a jucat pe toate cele 10, Talton intrând în locul său, unică înlocuire la ”violeți” în sfertul I.

În care scorul maxim, 12:19, s-a înregistrat după 7 minute de joc, de două ori consemnându-se câte 6 puncte diferență, inclusiv la finele primului sfert, 18:24.

Cel de-al doilea, câștigat la un coș de bănățeni, a treia ”triță” a aceluiași Sherwood Brown în numai câteva minute rotunjind un maxim parțial la mijlocul sfertului, 27:37, în cel mai lung run al întâlnirii, de la 27:31 la 27:39. Nu trecea mult și vizitatorii depășeau ”plafonul” celor zece puncte, 32:44 puțin înaintea pauzei.

Primele puncte după pauză, semnate tot de prahoveni, Jordan din ”libere” și 40:46, însă gazdele n-au mai savurat apoi luxul unei asemenea apropieri la puncte, alb-violeții dublându-și avantajul în cursul sfertului 3, majorat ulterior în ultimul, pe drumul spre victorie. S-a pus spre final doar problema diferenței pe tabela de marcaj, băieții lui Petricevic controlând însă disputa.

O victorie reconfortantă într-o primă deplasare după 38 de zile, abia al treilea meci de campionat în aproape 6 săptămâni, ceea ce nu înseamnă că n-ar urma mai multe în martie. Fără ca ”violeții” să uite și de restanțe, prima pe Milcov marți 15 martie de la ora 17, dar altele pe Bega, cu CSO Voluntari – dublă deținătoare la zi a Cupei României, respectiv CSM CSU Oradea, întrecută aseară la un coș la Rapid.

Următoarea reprezentație săptămâna viitoare, și tot în deplasare, tot în estul țării, sâmbătă 12 martie la Marea Neagră, în ”dubla” cuplată Focșani – Constanța. Se intră de fapt în zodia restanțelor. În termeni reali, dat fiind ierarhizarea înșelătoare pe fondul numărului ridicat de restanțe, bănățenii navighează de fapt în zona locului 6.  

Rezultatele serii în etapa 21 din totalul de 30 ale sezonului tur-retur, precum și programul viitor, pe coloana clasamenului LNBM.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: