Pierzătoare a primelor 3 sferturi, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara revine puternic în ultimul, înscriind cel mai mult în deplasare în manșa I a sferturilor Alpe Adria Cup: 93:86 (45:32) Dabrowa Gornicza. Dokovic 26 puncte, Gajic double-double

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a pierdut miercuri seară la 7 puncte diferență meciul tur jucat în Polonia al sferturilor Alpe Adria Cup, după ce s-a impus în sfertul final cu 32:17, cu sârbul Ilija Dokovic coșgeter al partidei, autor a 26 de puncte. MKS Dabrowa Gornicza Koszykowka a învins cu 93:86 (45:32) după ce a câștigat primele sferturi cu 7, 6 respectiv 9 puncte avans, într-o seară a manșei I la debutul fazei eliminatorii în care gazdele s-au impus pe linie cu avantaje variind între două și 14 puncte, ”violeții” bănățeni înscriind în tot cazul de departe cele mai multe puncte în deplasare, cu 14 în plus față de a doua cea mai prolifică formație oaspete.

Elevii lui Dragan Petricevic au cedat la un avantaj recuperabil în returul din 8 februarie de la ora 17:30, din sala ”Constantin Jude”, unde se va decide clubul calificat în Final4, redresându-se în sfertul final al manșei I din țara baltică, adjudecat la scor, cu 32:17, după ce polonezii le câștigau pe primele 3 cu 24:17, 21:15 și 31:22.

Un meci tur al sferturilor s-a încheiat cu un rezultat foarte strâns, Geosan Kolin – GGMT Viena 74:72, un altul la o diferență înregistrată și în întâlnirea bănățenilor, GKK Sibenka – BC Komarno 78:71, iar favorita a fructificat mai clar avantajul terenului propriu în fața secund clasatei în grupa preliminară adjudecată de Gajic și compania, BK KVIS Pardubice – Spisski Rytieri 73:59.

Verdictul, peste două săptămâni, până una alta timișorenii – adesea surprinși pe contraatac în Polonia, mulțumindu-se și cu revirimentul din ultimele 10 minute, grație și unui run de 10 puncte, egalându-l astfel pe cel mai consistent al gazdelor, care au condus la un moment dat și cu 24 de puncte avans, chiar 22 având la dispoziție înaintea sfertului final.

”Violeții”, care au început deplasarea cu Dokovic, Mekic, Gajic, Mirkovic și Lazar – autori împreună a 58 de puncte, au preluat o singură dată conducerea, în minutul 8, din ”liberele” lui Kesar, 16:17, după ce inițial erau conduși în primele 4 minute cu 4:0, 7:2 și 12:5, însă polonezii au ripostat decisiv prin a lega un run de zece puncte, slovenul de 2,05 metri Krampelj ducând scorul la 26:17 în minutul 12.

Împinși din spate de public, localnicii – foto Alpe Adria Cup, cu 4 jucători străini în 5-ul de start, și care gazde au avut o rotație mai lungă, bazându-se pe 10 baschetbaliști, față de cei 9 ai ”violeților”, dintre care Maticiuc a jucat nici 4 minute, s-au desprins și mai mult până la pauză, cei mai consistenți fiind în ofensivă în sfertul 3, în care au marcat 31 de puncte.

Ulterior, cu primul coș al sfertului final, înscris de Ousmane Drame, amfitriuonii au stabilit cel mai mare avantaj al partidei, 78:54 în minutul 31, diminuat treptat de timișoreni, până la doar 5 puncte, ceea ce izbuteau atât Gajic cât și Dokovic, acesta în ultimul minut de joc. În care a mai punctat însă din libere și Chealey, un alt străin al polonezilor, stabilind rezultatul final, 93:86.

Acesta a jucat de fapt și cel mai mult pentru învingători, 30 de minute și jumătate, în care a marcat 15 puncte, 20 fiind înscrise de slovenul Krampelj, 18 de Blakes, 10 de Drame, 8 de Piechowicz, câte 7 de Bluiett și Mokros, cu remarca legată de faptul că toți cei 10 componenți ai gazdelor s-au numărat printre marcatori.

Dokovic, în 5-ul fazei grupelor competiției, coșgeter al jocului din Polonia

Opt ai învinșilor, în frunte cu Dokovic, cu 26 de puncte în cont, inclusiv din 6 trițe, dar și 6 pase decisive, Kesar înscriind 21, Mekic 12, Gajic 10 și double-double cu 11 recuperări, Mirkovic 6, Lazar și Petrescu câte 4 fiecare iar McClellan 3, procentajele generale ale aruncărilor fiind rezonabile, cu 15 reușite din 27 de șuturi din semicerc, 13 din 30 dinafara sa. În cazul gazdelor, 21 din 31 de șuturi din semicerc, 12 din 29 de la distanță, localnicii ratând de 3 ori la libere, vizitatorii de 4 ori din 21 de încercări, oaspeți care au tranșat la limită și duelul recuperărilor.   

Și urmează sâmbătă primirea gălățenilor la finalul returului fazei I pe serii în Liga Națională, într-o întâlnire a vecinelor la egalitate de puncte. Ultimele rezultate din Conferința B și programul rundei finale, a 18-a, pe coloana clasamentului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: