Pre-derby:”E un atu că Saponjic a jucat cu Biljana la Hemofarm”

Cînd spui Timişoara – Arad, spui rivalitate, indiferent de sport. Şi deşi BCM Danzio n-a excelat în acest sezon contra clasatelor în zona 1-8, la a cărei periferie este, cîştigînd doar acasă cu CS Nova Vita Târgu Mureş, timişorencele cu pivotul Nevena Saponjic la debut şi „o bancă mai lungă, nu lungă-lungă, dar mai lungă”, după cum remarcă directorul sportiv Marinko Lazarov, vizează să dea lovitura cu ICIM U Vasile Goldiş, venind de pe locul 4, la două puncte în urma liderului Târgovişte dar cu trei în plus şi un meci mai puţin jucat faţă de „violete”.

Şi este fără îndoială un derby regional, între trupe de Final Four în 2011, chiar dacă uşor dezechilibrat de tradiţia ultimelor întîlniri, înclinînd vădit către arădence, învingătoare şi în tur, cu 78:50. „E greu meciul, nu ne îmbătăm cu apă rece, dar lumea se aşteaptă la o surpriză, iar Arad nu este o sperietoare pentru noi, cu toate că în cele 3 întîlniri ne-au învins în ceea ce au fost de fapt cele mai bune evoluţii ale lor. În alte cazuri s-au chinuit, la Braşov cîştigînd la două puncte”, a spus Lazarov, conducător al „violetelor” bănăţence, nutrind speranţa ca „fetele să-şi dea drumul la joc în plan psihic” şi anticipînd totodată, apropo de debutul pivotului Nevena Saponjic (foto prima pagină), că tocmai „acolo se va da bătălia cea mare, sub panouri. Consider că ne plasăm bine ca talie, cu 3 componente peste 1,90”.

 

„Dorim prin evoluţia noastră să răsplătim încrederea celor care ne finanţează”

 

Legat de integrarea cît mai rapidă în sistemul de joc a noilor achiziţii din acest an, şi care au ridicat la 5 numărul baschetbalistelor străine din lotul timişorencelor, cu toate transferate din vară încoace, Marinko Lazarov a punctat că Tiffany Brown şi-a dovedit deja utilitatea iar Nevena Saponjic (n. 27.08. 1985; 1,87 metri) se poate impune mai rapid graţie experienţei: „Tiffany Brown evoluează ca şi conducătoare de joc şi s-a integrat bine, marcînd 22, 18 şi 19 puncte în cele 3 meciuri pentru noi, iar acum ne-am întărit şi cu un pivot pe poziţia 5, Saponjic fiind legitimată şi cu testele medicale efectuate. Este bună de joc şi sperăm să aibă randamentul corespunzător. Ce-i drept a venit puţin în urmă cu pregătirea dar experienţa ei contează, este o jucătoare deja în plină maturitate, plus că are un atu prin faptul că a jucat cu Biljana la Hemofarm”.

Jocul de vineri de la ora 18, din sala „Constantin Jude”, şi care este transmis în direct pe TVR3, aşa cum merită un duel timişoreano-arădean, are o conotaţie în plus pentru gruparea timişoreană, avidă să demonstreze că ascensiunea reuşită anul trecut în Final Four nu a fost un simplu foc de paie: „Aşteptăm să vină suporterii la meci, să încurajeze echipa pe viu, e mai interesant decît în faţa micilor ecrane, şi dorim prin evoluţia noastră să răsplătim încrederea celor care ne finanţează şi să dovedim că BCM Danzio îşi merită statutul de reprezentantă de frunte a sportului timişorean pe echipe, şi care are totodată un viitor”.

 

„Cînd 4 din 5 titulare au ieşit, a fost gata benzina”

 

Lazarov a subliniat că BCM Danzio dispune acum de o „bancă mai lungă, nu lungă-lungă, dar ceva mai lungă”, desigur nu comparabilă cu a unei fruntaşe ca Municipal Târgovişte, dar întărită, ceea ce ar creşte în timp şansele ca nefericite experienţe de genul celei recente, cu CS Universitatea Alba Iulia, să nu se mai repete: „Cînd 4 din 5 titulare au ieşit, a fost gata benzina”. Conducătorul timişorean s-a arătat optimist că BCM Danzio este în pragul unui moment oportun de a da piept cu arădencele, fiind „şanse de la egal la egal în faţa unei echipe foarte bine văzută, căreia i s-au acceptat şi comicării”.

Cert este că timişorencele abia aşteaptă să se desfăşoare, după 8 zile pline fără meciuri, trase fiind pe dreapta de zăpezi, ce-au amînat etapa de sîmbăta trecută, cu preconizata deplasare sub Tâmpa. „Am efectuat în schimb antrenamente, şi dimineaţa, şi după-amiaza, zilnic, chiar şi sîmbătă, cînd ar fi trebuit să jucăm. La fel, după meciul cu Arad, reluăm pregătirile de sîmbătă, apoi duminică, luni un alt antrenament, iar marţi dimineaţă plecăm”, a anticipat Marinko Lazarov deplasarea de miercuri, la Bucureşti, pentru jocul cu Rapid, unde se merge la victorie.

„Este foarte important să adunăm cît mai multe victorii pînă la finele returului, pentru a ne plasa cît mai bine la împerecherea din următoarea fază a campionatului. Una este să joci de pe locul 8, cu prima clasată, şi este de evitat Municipal Tîrgovişte, şi alta e să ne încadrăm în jocurile de locurile 4-5 sau 3-6”, a mai spus directorul sportiv al „violetelor”. BCM Danzio mai are 11 jocuri, inclusiv cu cel de vineri, pînă la încheierea returului, fiind momentan puţin „ruptă” de primele 6 clasate, în zona 7-8, laolaltă cu craiovencele de care era învinsă în două rînduri.

 

„Pentru noi a ieşit chiar bine, cu amînarea etapei”

 

Oricum, returul va curge rapid, pînă pe 25 martie, după care, în luna aprilie, urmează play-off-ul locurilor 1-8, cu împerecherile programate după sistemul „două victorii din 3 jocuri”. Iar restanţa de la Braşov, cu Olimpia Galactica, a fost reprogramată spre finele returului: „Pentru noi a ieşit chiar bine, cu amînarea etapei, pentru că vom juca partida de la Braşov înaintea ultimei runde, după deplasarea la Târgu Mureş şi poate le vom cupla cumva, aşa am preconizat, deşi nu ne mai facem planuri cu bătaie prea lungă. Mai întâi să trecem de următoarele două jocuri…”

Ambele echipe vin după victorii zdrobitoare la mijlocul săptămînii trecute, BCM Danzio cu 93:43 în dauna Oradei, ICIM U Vasile Goldiş cu 86:37 la „U” Cluj, arădencele avînd doar 3 eşecuri în cont, faţă de cele 8 ale Timişoarei. Fără unele componente, fruntaşa din Arad va miza în schimb pe noua achiziţie Alma Kovacevic, adusă în acest an de la Sportul Studenţesc.

CS Municipal Satu Mare, cealaltă trupă din 1-8 care n-a trecut încă pe la Timişoara, a egalat-o joi seară la puncte în ierarhia elitei pe ICIM U Vasile Goldiş Arad, dispunînd cu 93:64 de Olimpia Galactica Braşov, într-un joc restant din runda a XVII-a. Clasamentul la zi, pe coloana din dreapta.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: