Prestație modestă a Timbei cu campioana CSU Asesoft. „Urșii” au înscris doar o „triță” din 18 încercări

BC Timba Timișoara a cedat cu 54-77 partida de pe propriul teren cu campioana CSU Asesoft Ploiești. Ploieștenii, care sunt între două partide de EuroCup, s-au distanțat încă din startul partidei, trecându-și în cont primele două sferturi cu 20-8 și 21-14. Gazdele au avut o schimbare de atitudine la pauză și au încercat o revenire și sfertul trei le-a revenit cu 19-12, dar prahovenii au mărit ritmul în ultimele zece minute și și le-au adjudecat cu 24-13 pentru o victorie așteptată într-o partidă pe care au condus-o de la început.

BC Timba-CSU Asesoft 54-77Burlacu a fost singurul jucător autohton care a început partida ca titular, alături de el în primul 5 al Asesoftului au intrat Cooper, Flowers, Runkauskas și Pot. Murărescu i-a trimis pe parchet pe Miskovic, Hall, Reljic, Bluntt și Mijatovic. Burlacu, de la distanță, a deschis scorul după 21 de secunde, iar după un minut în care nu s-a marcat Pot a mărit ecartul la 0-5. Mijatovic și Reljic i-au apropiat pe „urși” la un singur punct, 4-5, dar oaspeții s-au distanțat la 4-12 după patru minute scurse din meci, iar Murărescu a cerut timp de odihnă. Galben-negrii au ratat mult în atac și diferența dintre cele două echipe a crescut la 8-20 după primul sfert. Reprezentanții României în EuroCup au continuat să se distanțeze în sfertul secund, iar aproape de jumătatea acestuia „urșii” au trecut la o apărare avansată încercând să îi surprindă pe prahoveni. Oaspeții au reușit să treacă peste aceasta și conduceau la pauza mare cu 22-41, iar jocul slab al elevilor săi l-a enervat pe antrenorul timișorenilor, care și-a descărcat nervii pe sticlele de apă de lângă bancă.

Revenirea de la vestiare a adus o schimbare de atitudine în jocul timișorenilor care au început să arate mai multă determinare și au avut un parțial de 10-2 după aproape patru minute și s-au apropiat la 30-43. Jonte Flowers a marcat de după semicerc și a întrerupt seria „urșilor”, dar defensiva galben-negriilor a început să funcționeze mai bine, iar ploieștenii nu au mai găsit la fel de ușor drumul spre coș ca în prima jumătate a meciului. Hall a adus Timba la 11 puncte în spate, 37-48 și Arnautovic a cerut time-out, după care elevii săi au început să fie mai preciși în atac și scorul la ultima pauză era 41-53. Asesoftul  a început sfertul patru cu un „run” de 19 puncte și conducea la jumătatea acestuia cu 41-67. Arnautovic le-a dat un minut și 13 secunde tinerilor, iar Movileanu a marcat o „triță” în uralele coechipierilor mai experimentați de pe bancă. Leonard Filip a înscris singura încercare de la distanță a timișorenilor cu două secunde înainte de ultima sirenă și a stabilit scorul final, 54-77.

Asesoft va juca la mijlocul săptămânii cu Nancy în ultima partidă din EuroCup și antrenorul prahovenilor și-a rotit jucătorii, iar singurul care a jucat mai mult de 30 de minute a fost Mohammed. În aceste condiții, Christopher Cooper a fost coșgheterul partidei cu 15 puncte, plus 7 recuperări. Burlacu a fost aproape de double-double cu 14 puncte și 9 recuperări, tot atâtea puncte trecându-și în cont și Mohammed. Dacă oaspeții au avut patru jucători peste cota celor zece puncte marcate, Timba a avut doar doi. Ivan Miskovic a fost cel mai bun marcator al „urșilor” cu 14 puncte, plus 6 recuperări, iar Larry Hall l-a urmat cu 10 puncte. Pentru galben-negrii au mai înscris: Pavle Reljic (9 puncte), Jahsha Bluntt (6 puncte, 6 recuperări), Leonard Filip (5 puncte) și Terrell Vinson (4). Au mai intrat Alin Andrieș și Daniel Pătru.

Timba a avut un procentaj foarte slab la aruncările de la distanță, marcând una singură din 18 încercări (6%), iar prahovenii au înscris 7 din 19 (37%). Asesoft a marcat 23 din cele 51 de aruncări de două puncte (45%), față de 22 din 47 (47%). De la linia de fault, timișorenii au transformat 7 din 10 libere, iar oaspeții 10 din 15. Ploieștenii au avut 44 de recuperări (14 ofensive și 30 defensive), iar timișorenii 35 (11/24).

După întâlnirea cu campioana, pentru BC Timba urmează o deplasare pe terenul vicecampioanei CSM Oradea la finalul săptămânii, iar Asesoft va juca acasă cu CS Energia Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: