Rocadă: Timişoara, de pe 8 pe 5-6, Teleorman, de pe 5 pe 7-8

BCM Danzio Timişoara a scurtat miercuri duelul „două din 3” cu cele din Alexandria şi s-a scutit de o deplasare decisivă în Teleorman, cîştigînd cu 86:60 (44:21) şi 2-0 la meciuri şi calificîndu-se just şi meritat în disputa finală pentru locul 5 în Divizia A de baschet feminin, ocazie cu care va primi pe 6 mai vizita Ancuţei Stoenescu, pînă în iarnă jucătoare a „violetelor”, după ce o primă dispută va avea loc pe 3 mai, joia viitoare, la CS Universitatea Alba Iulia, care a trecut şi mai clar, la 35 respectiv 34 de puncte, de craiovence…

Tiffany Brown a orchestrat bine jocul şi a fost precisă, cu 20 de puncte, 7 recuperări şi 6 asistenţe, aici "pasîndu-le" pe Prlja şi Graboski

A fost un exerciţiu cu public al noului sistem uzitat în play-off, şi anume cu o mai mare implicare a careului Haas – Brown – Vukoje – Pesovic şi cu un mai restrîns aport numeric al pivoţilor, dictat şi de operaţia la ligamente în faţa căreia se află ex-căpitanul Corina Elena Moroşan, programată la intervenţia chirurgicală în 10 mai, cît şi de despărţirea după nici un sezon de un alt pivot, Fatou Kine-Kane, iar jucătoarele de fler şi precizie din afara „căciulii” şi-au făcut cu prisosinţă datoria, angrenajul funcţionînd fiabil. Păcat însă, mare păcat, că meciul în care baschetbalistele Timişoarei au intrat între primele 6 ale ţării a fost urmărit, conform tradiţiei, de o brumă de spectatori, surprinzător, mult mai puţin numeroşi decît la jocurile handbalistelor de liga a doua, din deschidere! Cum e chestia cu popularitatea baschetului, superioară handbalului!?

Ideea ar fi că timişorencele le-au detronat pe cele din Teleorman, care încheiau returul pe 5, efectuîndu-se o rocadă aproape… completă. Aşadar BCM Danzio va încheia sezonul în compania alba-iuliencelor, pe al căror teren evolua în prima deplasare a actualei stagiuni, cedînd în 8 octombrie 2011 cu 76:61, iar din cîte au dat conducătorii timişoreni de înţeles, obiectivul locului 6 a fost deja atins şi ce şi-ar mai dori ar fi o cît mai bună prestaţie la ultima reprezentaţie acasă, duminica viitoare, care eventual să trimită disputa pentru locul 5 într-un „decisiv” în Cetatea Unirii, pe 9 mai.

Biljana Pesovic a fost din nou remarcabilă cu totalul de 30 puncte marcate Teleormanului: din 86

Altfel, „violetele” şi-au atins obiectivul cu o evoluţie pragmatică şi profesionistă, copiind prestaţia contra liderului CS Municipal Târgovişte şi, profitînd de subţirimea unor oaspete din Teleorman venite cu doar 8 jucătoare şi ca şi… în vacanţă, nelăsînd nici o secundă jocul în voia sorţii.

Conform regulii locului, Biljana Pesovic şi-a „făcut numărul”, marcînd 30 de puncte, cu un remarcabil procentaj la aruncările de două puncte, 11 ochite din 12, cu Tiffany Brown precisă la rîndul său din aceleaşi aruncări, cu 6 din 8 şi un total de 20, şi forte la recuperare, cu 7 defensive.

De fapt, cele două au pus umărul încă din primele minute la ceea ce avea să fie o desprindere decisivă, 7:0, iar pe fondul avantajului dobîndit jocul fetelor lui Kolarevic a curs cu atît mai fluent, sub imperiul noului sistem patru plus unu, cu un singur pivot, fie Saponjic, cu 12 puncte în 30 de minute pe parchet, fie Stoiedin, aliniată 23 de minute.

În cinciul de start 4. Haas – căpitan, 5. Pesovic, 23. Brown, 43, Vukoje, 41. Saponjic, gruparea timişoreană s-a desprins de o asemenea natură în primele două „sferturi”, cu 24:11 şi 20:10, încît a lăsat senzaţia că trece de o grupare din 9-16.

Replica oaspetelor s-a accentuat doar în „sfertul” trei, unicul pe care nu l-au pierdut, 21:21, şi cînd Kolarevic a început să apeleze la componentele de pe banca de rezerve, în cele din urmă Alina Gheban şi Cristina Zidaru trecîndu-şi cîte două puncte în cont iar fiecare dintre cele 5 jucătoare mai rar folosite adunînd măcar două minute fiecare.

Toată lumea fericită, pînă şi… oaspetele. Vacanţă vremelnică.

BCM Danzio Timişoara: 5. Pesovic 30 puncte (34:51 minute jucate; 5 recuperări; 3 assists); 23. Brown – 20, 41. Saponjic – 12, 43. Vukoje – 11, 4. Haas – 7, 6. Gheban, 11. Zidaru şi 21. Stoiedin, cîte două minute. Au mai jucat 9. Benţe, 22. Alecu şi 42. Blejan.

Străinele Vucurovic (19 puncte), Graboski (13), McIntyre (12) şi Prlja (8) au dus greul ocupantelor locului 5 la finele returului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: