România, reunire la 22 iunie la Timișoara, gazdă a returului cu Luxemburg, cu intrarea liberă

Ajunsă foarte rău, să pornească la drum din chiar prima fază a preliminariilor europene, dintre cele mai modeste selecționate de pe continent, reprezentativa masculină de baschet a Romaniei se află în pragul întâlnirilor retur din seria triunghiular, în vederea cărora se reunește miercuri 22 iunie, la mijlocul săptămânii viitoare, la Timișoara, gazdă a meciului cu luxemburghezii, la finele lunii.

”Vulturii” câștigau cu chiu cu vai la final de noiembrie 2021 jocul de debut în prima fază a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, în Luxemburg, cu 70:73 (40:44), iar returul cu luxemburghezii este programat joi 30 iunie de la ora 19 la sala Constantin Jude, cu intrare liberă.

O foarte rară reprezentație a ”Vulturilor” pe Bega, după ce Timișoara găzduia în vara lui 2015, în aceeași incintă, o grupă a turneului final al Campionatului European de baschet feminin pentru senioare, trei dintre cele 6 partide ale patrulaterului implicând și participarea ”tricolorelor” – învinse, acea serie din capitala Banatului constituind un mare fiasco în plan organizatoric, în condițiile în care meciurile erau anunțate de către FIBA a se disputa, conform înscrisurilor de pe portalul oficial al federației internaționale de profil și conform așteptărilor acesteia, în noua sală ”Polivalentă” între timp încă nefinisată, de lângă Baza II – UPT, așa încât tot vechea ”Constantin Jude” a fost folosită ca soluție de avarie.

Incintă care își va deschide porțile la final de iunie pentru accesul gratuit al iubitorilor baschetului la reprezentația naționalei băieților, într-o tentativă a celor din ”sistem” de stimulare a reapropierii publicului timișorean de fenomenul sportiv sub panouri, un public îndepărtat și alienat de asistații sociali pe banul public din ”cercul inelelor” atât prin blocarea intrării la partide de campionat ale ”violeților” din ultimele ediții pe baza unor absolut nejustificate și ilegale impuneri restrictive, cât și ca urmare a strategiei și politicii clubului municipalității pe piața transferurilor – viziune care îi aducea atâtea prejudicii și în trecut, având de-a face cu numeroasele achiziții de jucători străini de calibru inferior, în detrimentul încurajării promovării între seniori a unor aspiranți localnici. 

Iar după reprezentația din Banat, si meciul din Albania, în data de 3 iulie, în deplasare, în cadrul ultimei apariții din Grupa B. În tur, în Prahova, în februarie, ”Vulturii” băteau suta în depășirea balcanicilor: aici.

”Tricolorii” sunt pregătiți de antrenorul SCM OHMA Timișoara, Dragan Petricevic, iar această acțiune va marca revenirea scouter-ului ”violeților”, Nenad Markovic, în staff-ul ethnic al echipei naționale, în postura de antrenor secund.

România are așadar două victorii în primele două partide. Prima clasată și cel mai bun loc secund din cele trei grupe ale fazei I de precalificare merg în turul secund al precalificărilor.

Clasamentul Grupei B al fazei I din precalificările continentale, FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers:

1.     România 4 puncte (din două meciuri), coșaveraj 174:154

2.     Luxemburg 4 puncte (trei meciuri), 245-240.

3.     Albania 4 puncte (trei meciuri), 251-276.

Pe plan intern, U-BT Cluj a câștigat titlul Ligii Naționale învingând cu 3-1 la meciuri în finala cu CSO Voluntari. Bănățenii s-au oprit și de această dată în sferturi.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 56

 


Ultimele articole din categoria Baschet: