România U20, umilită în Divizia B a Campionatului European: băieții, 43:99 acasă, fetele – 8 eșecuri din opt

Federația Română de Baschet a mai încasat două usturătoare dar binemeritate palme în eșalonul secund continental al grupei de vîrstă U20, reprezentativa masculină cedînd în această seară cu 43:99 (17:53) în cel de-al treilea său joc în Divizia B a Campionatului European pe care-l găzduiește la Pitești, după ce la debut pierdea la 30 diferență, iar cea feminină a aceleiași categorii sub 20 de ani încheind cu 8 eșecuri din 8 Divizia B, derulată în Bulgaria.

De precizat încă din start că, în cazul băieților, Divizia A a categoriei U20 se dispută în paralel la Tallin, în Estonia, cu participarea a 12 reprezentative central-est europene, din totalul de 20 angrenate în competiţie, pe cînd la fete astă-seară se dispută şi finalele europene ale categoriei, Italia – Spania pentru aur respectiv Turcia – Belarus pentru „bronz”, în turneul final al Diviziei A, de la Samsun.

România pare însă a fi între mai modestele competitoare ale Diviziei B, fetele încheind chiar ultimele iar băieții fiind la al doilea eșec major în 3 partide. ”Tricolorii” U20 au pierdut în această seară cu Regatul Unit, scor 43:99, adică la 56 de puncte diferență, joc în care timișoreanul Alexandru Olah a fost principalul marcator al gazdelor, cu 9 puncte, plus 5 recuperări.

Românii rămîn pe locul 4 al grupei, în urma Poloniei și Regatului Unit, cu cîte 3 din 3, respectiv a Ungariei, cu două victorii și o înfrîngere, și mai au de jucat marți cu maghiarii respectiv miercuri cu Luxemburg.

Băieţii antrenaţi de Hristu Sapera au intrat abia pe finele săptămînii în focurile turneului Diviziei B al categoriei U20, revenindu-şi ieri cu un 78:62 (47:28) în dauna Slovaciei, după ce erau spulberaţi la debut de Polonia, cu 62:92.

Timişoreanul Alexandru Olah a izbutit în primul succes al României U20 în competiţia de 12 echipe de la Piteşti un număr de 21 de puncte, plus 9 recuperări în 32 de minute jucate.

Reprezentativa feminină sub 20 de ani a României a încheiat şi cu a opta înfrîngere din 8 jocuri, 59-67 cu Israel, catastrofala prezenţă la turneul Diviziei B al Campionatului European la respectiva categorie de vîrstă, disputat din 4 iulie la Albena, în Bulgaria, sfîrşind ultima în eşalonul secund al baschetului continental al fetelor la nivelul U20.

Româncele cedau cel mai strîns ieri, cu 67:69 Regatului Unit, meci în care timişoreanca Dora Ardelean a marcat 9 puncte în 32 de minute jucate, dar coşaverajul general înregistrat de elevele lui Dan Fleşeriu în ţara vecină a fost unul elocvent, 473:584.

Belgia, fără eşec, s-a calificat de pe primul loc în Divizia A, în care a mai promovat printre altele şi secund clasata Cehia, cu o înfrîngere în opt partide.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: