Run de 20 de puncte, avans de 40! SCM OHMA Timișoara, șir de 3 succese în deplasare în martie, 5 la rând

CS SCM OHMA Timișoara și-a bătut propriul record de scor în acest campionat al Ligii Naționale, deținut din 30 ianuarie, 97:71 acasă cu Dinamo, tranșând astăzi de la ora 17 restanța din etapa a XIX-a la Focșani cu 58:91, la pauză 26:53, al șaselea triumf al ”violeților” în deplasare din 12 meciuri jucate pe teren advers în prima divizie. Iar trei dintre aceste victorii ”afară” le-au obținut luna aceasta pe ruta estică Ploiești – Constanța – Vrancea, pe litoral în urmă cu doar 3 zile.

Dacă în decembrie au clacat în deplasările ”legate” sâmbătă-luni în est la Galați și Voluntari, în schimb la mijloc de martie bănățenii au cucerit toate punctele în ”dubla” la malul mării și pe Milcov, 65:71 sâmbătă și 58:91 în dauna lui CS Municipal 2007 Focșani, detașându-se copios în primul sfert, 6:26, câștigându-le la câte 7 puncte pe următoarele două, cu 20:27 și 14:21, și cedându-l la limită pe ultimul, 18:17. 

Astfel, elevii lui Dragan Petricevic au egalat cifra eșecurilor în deplasare, 6, prin a învinge și a șasea oară pe teren advers în acest campionat, după succesele din octombrie 2021 la Dinamo – în overtime și Târgu Jiu, în 4 ianuarie 2022 la Rapid cu 61:79 și de 3 ori la rând în ultimele nici două săptămâni. ”Triplă” adăugată victoriilor la scor la final de ianuarie și în unicul meci jucat în prima ligă în februarie, 80:56 acasă cu CSM Târgu Jiu, care va să zică 5 triumfuri fără excepție, neînvinși din 23 ianuarie. 

Iar cu cele 6 victorii pe teren propriu, timișorenii au acumulat un punctaj cu care pot năzui la periclitarea poziției a cincea, a craiovenilor, ordinea ierarhică fiind momentan cât se poate de înșelătoare, perturbată de numărul mare al restanțelor de jucat. Una a fost bifată de alb-violeți, altele urmează, toate acasă, cu CSO Voluntari la 6 aprilie, cu orădenii și clujenii la date încă nestabilite, dar mai întâi primirea sibienilor în etapa care bate la ușă, a 24-a din 30 ale sezonului regular, sâmbătă 19 martie de la ora 18. Sibieni care au dat recent lovitura, provocând campionilor de sub Feleac prima înfrângere, sibieni care joacă mâine, miercuri, acasă cu dinamoviștii, tot într-o restanță, din runda 21.

Momentan, ”violeții” au însă toate motivele să savureze din plin triumful la scor, în fief-ul unei formații totuși cu 8 victorii în acest campionat, dar care n-a avut replică la startul lansat al bănățenilor. Luându-și rolul în serios, în 5-ul de start Schipor, Strong, Mirkovic, Gajic, Komatina, pe când Bratosin a fost jucătorul autohton în formula de start a moldavilor, vizitatorii au egalat prin Gajic după un minut și jumătate, în următorul minut preluând frâiele prin coșurile lui Komatina și Gajic, 2:6, declanșând din minutul 4 un run de 20 de puncte, mai rar în debutul unei întâlniri. semnat de Olah și Talton cu câte două aruncări de 2 puncte reușite de fiecare în parte, respectiv de Schipor cu două reușite de la distanță iar Gajic și Brown cu câte o ”triță” fiecare: 4:26 cu 50 de secunde înaintea încheierii sfertului I. Iar cu couă secunde înaintea sirenei, Pustahvar – cel care și deschidea scorul, întrerupea ”seceta” vrânceană de 6 minute și 38 de secunde. 

Însă ”violeții” n-au slăbit ritmul, din contră, mărindu-și avantajul cu încă un run de 8 puncte în primele nici 3 minute ale sfertului secund, încheiat în trombă, cu ”trițe” ale lui Gajic și Petrescu: 26:53. Un scor neverosimil la mijlocul partidei, în condiții de deplasare, veritabil galop de sănătate în partida reprogramată de la începutul lunii trecute.

Mai mult, SCM OHMA Timișoara a demarat în forță și partea a doua a întâlnirii, cu aruncarea de la distanță a lui Mirkovic, de succes și din semicerc, completat fiind de Talton cu două coșuri, dintre care o ”triță”, run de 9 puncte și 26:63 în minutul 24. 

Meci jucat, devenit fără istoric, ”violeții” detașându-se de o manieră copleșitoare pentru adversar, în continuare fără reacție, cedând de la 31:63 în minutul 25 la 33:71, fără coș din acțiune încă 3 minute și jumătate, până la reușita lui Baker de la distanță, în penultimul minut al sfertului 3.

Băieții lui Petricevic intrau cu 34 de puncte avans în ultimele 10 minute, în care s-a înregistrat și diferența maximă a meciului, semnată pe rând de Schipor, Brown, Petrescu și din nou același Sherwood Terrell Brown, cu o ”triță”, 43:83 în minutul 33.

La care, și cu gândul la drumul obositor spre casă după periplul estic, dar și la primirea sibienilor peste 4 seri, timișorenii au mai lăsat ceva și pentru deplasarea de miercurea viitoare în ”Mihai Viteazul” din capitală, de la ora 20:30 la CSA Steaua, în etapa 25. Implicit, vrâncenii au mai diluat proporțiile scorului, fără a îndulci amarul eșecului prin tranșarea la limită a sfertului final.

Petricevic a contat pe numai 10 jucători dar a aplicat rotația, cu gândul la meciurile de sâmbătă și miercuri, Brown fiind utilizat cel mai mult, 32 de minute, în care a marcat 16 puncte, cu 6 recuperări, tot 16 înscriind și Talton, cu 5 recuperări și 4 pase decisive în 28 de minute pe teren. Gajic, Schipor, Olah și Mirkovic au jucat în jur de 23-24 de minute fiecare, Nikola Gajic izbutind 15 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, pe când junele Schipor 8 puncte, două recuperări și 3 pase decisive, Olah 13 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, iar Mirkovic 11 puncte și câte 3 recuperări respectiv pase decisive. Și Petrescu a fost jucat mai mult de jumătate din timpul partidei, cu 8 puncte, mai puțin evoluând Komatina, 12 minute, în care a semnat 4 puncte, Mocrițchi doar 8 minute, fără a înscrie, la fel și Darrion Strong, în nici 4 minute. 

Galop de sănătate timișorean, cu precizie sporită a aruncărilor la coș, 58% reușite din semicerc, 54% din afara sa, dar și 5 ratări la ”libere” dintr-un total de 12 adjudecate, dominația manifestându-se și la recuperări, 31-42.

În seara propriului record al bănățenilor ca favoriți la Focșani, campionii din Cluj au răsturnat scorul acasă cu CSO Voluntari, de la 41:48 la pauză după sferturi pierdute, la 97:75 rezultat final.

Clasamentul la zi în LNBM, pe coloana enumerând ultimele rezultate și programul din weekend. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: