SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara bate din nou suta în Alpe Adria Cup și stabilește scorul record al celor 7 victorii succesive

Baschetbaliștii Timișoarei au marcat 60 de puncte până la pauză și au câștigat toate sferturile primului lor meci acasă în grupele competiției central-europene Alpe Adria Cup, trecând miercuri seară la 34 de puncte diferență de oaspeții slovaci, cea mai clară victorie a elevilor lui Dragan Petricevic în acest debut perfect de sezon, dintr-un șir de 7 succese. Înscriind pentru a doua oară consecutiv peste 100 de puncte într-o întâlnire din întrecerea internațională, 106:72 (60:34) cu Spisski Rytieri, ”violeții” și-au luat elan pentru primirea duminică seară de la ora 18 a orădenilor în cea de-a treia etapă de campionat.

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara și-a început aparițiile în sala ”Constantin Jude” în Alpe Adria Cup precum inaugura noua ediție a competiției central-europene, cu o victorie categorică, în urmă cu nici 3 săptămâni cu 88:63 în Croația în fața gazdei KK Zabok, miercuri de la ora 18:30 cu 106:72 împotriva celui de-al treilea și ultimul oponent deja învins în Grupa D a întrecerii, din Slovacia, bănățenii completând deja cu alte cuvinte jumătate din țintarul lor din seria patrulater, după ce tot pe tărâm croat treceau și de slovenii de la KK Rogaska prin a bate suta, 103:97.

A fost de fapt și scorul serii în Alpe Adria Cup, cu un punct superior celui conturat de oaspeții din Viena în deplasare la Sibenka, 94:61, iar dacă punem la socoteală și reușitele din ultimele partide de verificare ale timișorenilor, aceștia au ajuns deja la 10 victorii succesive, serie începută într-un amical la Subotica, continuată cu ”dubla” acasă din ”Cupa Timișoara”, cu o altă ”dublă” la Zabok, cu triumful pe Bega la debutul în campionatul intern cu focșănenii, cu ”dubla” de la Mediaș din calificările Cupei României iar cel mai recent în capitală cu nou-promovata ”Laguna” la prima ieșire a ”violeților” în Seria B din ”Conferințele” LNBM respectiv miercuri seară cu slovacii.

Iar succesele în meciurile oficiale au fost repurtate de la 7 puncte diferență în sus, în campionat cu 81:69 acasă cu vrâncenii și 83:76 sâmbătă în București. în Cupa României cu 80:72 cu gorjenii și 90:77 la Mediaș cu sibienii, sibieni aflați alături de Rapidul lui Tudor Costescu și campioana U-BT Cluj între echipele cu câte două victorii la startul Seriei A în ”Conferințe”, pe când timișorenii sunt primii care au bifat deja două triumfuri în Seria B.

Norișorul de pe cerul înstelat de toamnă al alb-violeților, prezența a doar câteva sute de spectatori miercuri seară în tribună la victoria la scor cu slovacii, pe sferturi 29:23, 31:11, 26:21, 20:17

O victorie fără istoric a timișorenilor dar cu cifre notabile, Petricevic jucând toți cei 12 baschetbaliști convocați, și relativ uniform, de la cele 28 de minute în dreptul lui Petrescu până la minimum 5 în cazul ultimei achiziții, masivul pivot veteran muntenegrean Vujosevic, zece și înscriind, cel mai adesea texanul Eric Jamal McClellan, 23 de puncte în 25 de minute jucate, cu 5 pase decisive, secondat de Nikola Gajic cu 12 puncte și 8 recuperări în 23 de minute, câte 11 puncte marcând Stanciu în 17 minute respectiv Mirkovic în 21, zece puncte căpitanul Lazar în tot atâtea minute, nouă sârbul Ilija Dokovic în 12 minute, cu 6 pase decisive, iar câte 8 fiecare Petrescu – și cu 9 recuperări, Kesar în 17 minute și SChipor în 12 jucate. Nu în ultimul rând Năsturescu, cu 6 puncte în 24 de minute jucate, mai puțin de zece apărând și Mocrițchi.

Nimeni n-a rămas pe bancă, toți și-au adus aportul, concurând la bilanțuri remarcabile, 21 de aruncări reușite din totalul de 26 de două puncte, nu mai puțin de 19 ”trițe” de succes, dar și numai două ratări de la ”libere”, din totalul celor 9. Gazdele au exersat de fapt de la distanță, șutând de nu mai puțin de 43 de ori, ceea ce spune câte ceva despre partida de pe Bega.

De fapt, al treilea scor clar între cele 4 consemnate până acum în Grupa D, detașați fiind în urmă cu nici 3 săptămâni la finele ”triunghiularului” croat și localnicii întrecuți inițial categoric de bănățeni, KK Zabok – KK Rogaška 86:62 (52:32). Iar apropo de sloveni, vor fi următorii vizitatori ai Timișoarei, peste două săptămâni, cu mențiunea că ”violeții” vor juca returul în Slovacia în 23 noiembrie.

În contrast, primii oaspeți slovaci ai Banatului au efectuat deplasarea cu numai 8 baschetbaliști, dintre care unul a jucat doar 4 minute, patru din primul 5 fiind nevoiți să rămână pe teren minimum 35 de minute, care va să zică un duel inegal în ”Constantin Jude”, prin prisma modalității de abordare a debutului în noua ediție a Alpe Adria Cup de către Spisski Rytieri. 

Care a condus o singură dată după ce Schipor a marcat două ”trițe” în minutul inaugural, vizitatorii egalând în cel de-al doilea, 6:6, și trecând în față în cel de-al treilea pentru 41 de secunde, 9:11 prin Antoni. Însă, în 5-ul de start Dokovic, Schipor, Gajic, Mirkovic, Kesar, ”violeții” au legat un prim run de 7 puncte după mijlocul sfertului I grație ”triței” lui Kesar și coșurilor lui Mirkovic, iar astfel s-au desprins de la 18:17 fără a se mai uita în urmă, deja 6 puncte avans la finele primului sfert.

Iar odată câștigat la 20 de puncte diferență cel de-al doilea, meciul a fost ca jucat. Victoriile au adus victorii, moralul fiind cât se poate de bun înaintea primului test mai concludent al noului sezon, duminică seară pe teren propriu cu CSM CSU Oradea, triumfătoare la scor la debutul acasă cu CSO Voluntari, proxima gazdă a ”violeților” lui Petricevic.

Ultimele rezultate în Seria B a ”Conferinței” și programul viitor, pe coloana clasamentului la zi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 27

 


Ultimele articole din categoria Baschet: