SCM OHMA Mozzart Bet începe cu stângul la Galați și pierde și în acest sezon la Dunăre, fără a conduce

Baschetbaliștii Timișoarei au încheiat în această seară de o manieră atipică meciurile din turul Seriei ”Conferinței B” în Liga Națională, pierzând doar pentru a doua oară în 8 partide de campionat, dar din nou la malurile Dunării, unde naufragiau și în iarna trecută. Depășiți în sfertul inaugural cu 33:16 de CSM Galați, alb-violeții au cedat cu 88:80 (51:43), fără a izbuti deloc să micșoreze deficitul din prima jumătate a întâlnirii. 

Învinși în noul campionat doar la Voluntari, dar câștigători în schimb pe teren advers la nou-promovata ABC Laguna București și, cel mai recent, la CSA Steaua, bănățenii au rămas de căruță în primele 10 minute ale deplasării de la ora 18 în Moldova, după ce întâmpinau dificultăți și în ultima apariție în sala ”Constantin Jude”, adjudecată doar în overtime cu cei din Constanța.

Oboseala acumulată într-un sezon de toamnă purtat în 3 competiții diferite, cu 8 meciuri în campionat, două în Cupa României la Mediaș și 5 în grupele Alpe Adria Cup, cel de-al șaselea și ultimul înaintea sferturilor fiind programat marți în Banat cu slovenii de la BK Rogaska, i-a ajuns din urmă pe ”violeți” în lunga deplasare la Dunăre, abordată cu 11 sportivi, inclusiv Nikola Gajic, revenit cu 26 de minute jucate, gălățenii cu un bilanț negativ de 3 victorii și 4 eșecuri în campionat obținându-l pe cel de-al patrulea pe mâna a numai 9 componenți, dintre care 5 străini care au acumulat peste 141 de minute din totalul celor 200.

CSM Galați a câștigat sfertul 1 cu 33:16 și a condus chiar și cu 19 puncte avans, fără a-i lăsa deloc pe timișoreni la conducere pe tabela de marcaj, învinșii redresându-se în sferturile 2 și 4, cu 18:27 și 17:21, insuficient însă, în condițiile în care localnicii se impuneau și în sfertul după pauză, 20:16.

În ianuarie 2022, bănățenii cedau pe rând în deplasările legate la Galați și Voluntari, de astă dată având parte de o deplasare cuplată sâmbătă la Focșani, la penultima clasată, cu doar două succese până la încheierea turului, și care a cedat astăzi acasă cu 68:85 celor din Voluntari, într-o rundă a vizitatorilor, cu excepția de la Dunăre, care a confirmat regula. 

Gălățenii au reușit un procentaj bun al aruncărilor de două puncte, 26 din 43, pe când timișorenii au obținut din nou numeroase aruncări libere, 34, dintre care au și irosit 11, diferența finală pe tabela de scor fiind de opt puncte. 

”Trițele” lui Prijovic și punctele lui Mitrovic și Calenic i-au desprins în doar două minute și jumătate pe elevii lui Florin Nini la 12:3, ”violeții” pierzând startul în alcătuirea Schipor, Djokovic, McClellan, Kesar, Lazar – înlocuit după nici două minute cu Petrescu, fără a-și mai reveni pe deplin. 

Din contră, sfârșitul sfertului inaugural le-a fost defavorabil, de la 26:16 la 33:16, tot gazdele înscriind primele și la debutul sfertului 2, prin Harris Dyson, 35:16 în minutul 11, avantaj maxim al partidei. 

Înfrângere a primei clasate, care a cedat astfel întâietatea bihorenilor, rămași cu un singur eșec în tur. Sârbul Ilija Djokovic a marcat cele mai multe puncte, 20 în 38 de minute, completat de Kesar cu 19 în 32, texanul McClellan înscriind 15 în 35 de minute jucate, iar Gajic 6, Năsturescu 5, Lazar, Petrescu și Vujosevic fiecare câte 4, Schipor marcând 3 în 8 minute jucate, Maticiuc și Mocrițchi niciunul. 

Luka Mitrovic a marcat și el 20 de puncte, în 26 de minute jucate pentru gălățeni, iar Prijovic și ex-”timișoreanul” Darrion Strong câte 16 fiecare în 34 respectiv 28 de minute pe teren, Calenic înscriind 14 iar Harris Dyson 11, pe când căpitanul Ciotlăuș 5, Armuș patru iar Stan două puncte.

Bănățenii vor mai juca, după meciul de la Focșani și cel de marți, acasă cu slovenii, tot pe teren propriu și la finele săptămânii viitoare cu ABC Laguna, iar apoi, între Crăciun și Anul Nou, la Oradea, în jur de 4 ianuarie la Timișoara cu CSO Voluntari 2005 iar după etapa pe margine din 7 ianuarie, și la București cu CS Dinamo.  

Rezultatele etapei a 9-a și ultima în turul Conferinței B și programul celei de-a 10-a, din weekend, la startul returului grupei de 9 echipe, pe coloana clasamentului la zi a secțiunii Baschet.   

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: