SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara cedează acasă fiecare sfert campioanei U-BT Cluj şi pierde la scor

Baschetbaliştii Timişoarei au suferit în această seară al doilea eşec la scor din tot atâtea apariţii în grupa I valorică Top 10 a Ligii Naţionale, 59:83 (27:42) la capătul unui duel inegal cu campioana U-BT Cluj, căreia i-a cedat toate sferturile, după un şi mai apăsător 95:63 pe 4 februarie la Sibiu, la debutul în faza a doua a campionatului. Semn că întâlnirea în premieră în actuala ediţie a elitei cu trupele calificate din cealaltă serie a turului I a echivalat cu coborârea alb-violeţilor cu picioarele pe pământ.

După pauza competiţională rezervată naţionalei „Vulturilor”, în care „tricolorii” au cedat la limită Bulgariei la Piteşti, unde au trecut apoi de ciprioţi, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a abordat cu şansa a doua restanţa acasă din runda secundă din Top10 cu campioana U-BT Cluj, iar laureaţii chiar nu le-au lăsat nicio şansă bănăţenilor, 17:21, 10:21, 15:17, 17:24, dovedind că nu degeaba s-au calificat în grupa I valorică în baza unei zestre bogate din faza preliminară a campionatului. 

Pe care bănăţenii o încheiau cu un succes la limită acasă cu gălăţenii, ceea ce i-a strecurat la mustaţă în Top10, dar de-atunci nici n-au mai avut parte de satisfacţii, pierzând la scor la Sibiu, ratând calificarea în Final4 din Alpe Adria Cup, în ciuda unei victorii acasă în returul cu polonezii, dar insuficientă ca diferenţă de scor, iar apoi fiind eliminaţi la 20 de puncte şi din Cupa României, în sfertul de finală de la Constanţa, tocmai de U-BT Cluj. 

La două săptămâni şi jumătate de la acel eşec, timişorenii s-au înclinat din nou alb-negrilor, şi mai clar, fără a emite pretenţii, deşi i-au condus pe ardeleni cu 5 puncte în sfertul inaugural. Campionii aveau însă a urca la 28 de puncte avans în sfertul final, plusul valoric şi aportul superior al băncii resimţindu-se şi mai clar în jumătatea secundă a fiecărei părţi a partidei. 

„Violeţii” au început aşadar cu stângul „dubla” acasă din rundele 2-3 în play-off, sâmbătă de la ora 18 urmând primirea craiovenilor, vecini de suferinţă în coada ierarhiei din Top10, pentru ca o altă deplasare să fie programată pe 13 martie de la ora 18, la Bucureşti, cu CS Rapid.

Dragan Petricevic a jucat toţi cei 12 sportivi convocaţi, Gajic cel mai mult, 37 de minute în care a marcat 6 puncte, ratând de 6 ori de la distanţă, completat de Dokovic, Kesar, Năsturescu – şi aceştia în primul 5, McClellan şi Mirkovic, toţi cu peste 20 de minute fiecare, Stanciu intrând şi el pentru două minute, în vreme ce Mihai Silvăşan s-a bazat pe numai 11 baschetbalişti, dar cel mult 28 de minute în cazul lui Bircevic şi Căţe – internaţional autor a 16 puncte şi 9 recuperări, 21 de puncte pentru învingători reuşind Jones. 

Sosirea campionilor clujeni a atras publicul în tribuna sălii „Constantin Jude” dar run-ul ardelean de 20 de puncte a amuţit asistenţa, pecetluind un deznodământ previzibil şi anticipabil. Apăsător pentru bănăţeni, al căror sezon s-a destrămat din februarie încoace, odată cu eliminările din celelalte două competiţii şi startul cu stângul în Top10, având o continuare şi pe teren propriu. 

SCM ar avea o pâine de mâncat cu craiovenii, după care, până la încheierea returului, i-ar mai întâlni şi pe argeşeni, şi aceştia nu tocmai în largul lor în Top10. În tot cazul, prin prisma debutului în această fază, bănăţenii tind a curge spre întâlnirea unui adversar greu abordabil în sferturi. Le-au mai rămas 8 apariţii pentru a dovedi contrariul, dar primele semne nu sunt de bun augur, înfrângerile la 32 respectiv 24 de puncte spunând ceva. 

În plan individual, toţi cei 11 componenţi ai Clujului au marcat, pe când doar 7 de la învinşi, Dokovic 14 puncte, Mirkovic 11, Kesar 9, Năsturescu 8, McClellan 7, Gajic 6 iar Petrescu 4 puncte, fără reuşite la acest capitol pentru căpitanul Lazar, din 5-ul de start şi un sfert de oră în joc. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: