SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara doboară Steaua

Baschetbaliștii Timișoarei au pus punct miercuri seară în sala ”Constantin Jude” seriei de 3 eșecuri în returul fazei I a campionatului, câștigând în premieră în 2023 prin a dispune de o formație mai slab clasată, CSA Steaua București, care a opus o dârză rezistență și a oferit o întâlnire echilibrată, fără însă a conduce cu mai mult decât un punct, pe când bănățenii au deținut și 9 avans: 88:84 (44:40)

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a revenit pe căi victorioase la penultima apariție acasă din retur, într-un moment cheie, înaintea a două deplasări lungi, sâmbătă de la ora 18:30 la Constanța, iar la mijlocul săptămânii viitoare în Polonia, în turul sferturilor de finală din Alpe Adria Cup, trecând de steliști cu exact același rezultat cu care ”militarii” dispuneau vineri acasă de CSO Voluntari, 88:84.

Dacă liderul CSM CSU Oradea și ilfovenii au câștigat pe teren propriu la aproape 20 de puncte diferență în această etapă intermediară, antepenultima din retur, CSO Voluntari cu 84:65 cu constănțenii, în schimb alb-violeții s-au impus mai anevoios în fața steliștilor, bucureșteni cu mici șanse de calificare în Top 10 și care sâmbătă vor primi vizita concitadinilor dinamoviști, elevii lui Dragan Petricevic tranșând de puțin 3 sferturi: 24:21, 20:19, 18:20, 26:24. 

Cu gândul și la deplasări, la Marea Neagră dar și în țara baltică, Petricevic nu l-a mai utilizat cel mai mult, o raritate, pe Nikola Gajic, 31 de minute în teren, în care a înscris 10 puncte și a reușit 9 recuperări, cu două minute în plus jucând Igor Kesar, și acesta cu 9 recuperări dar mai ales cu 25 de puncte, coșgeter al partidei, marcator de 4 ori de la distanță.

Noua achiziție Adem Mekic a ratat de 3 ori de la linia de ”libere” la debutul său acasă, înscriind 13 puncte în 26 de minute jucate, 11 puncte trecându-și în cont căpitanul Lazar – foto, în 21 de minute jucate, iar câte zece Gajic și McClellan, texan 22 de minute în teren, mai puține în cazul lui Ilija Djokovic, 13, în care a izbutit câte 6 puncte respectiv recuperări.

De fapt, dintre cei 10 baschetbaliști folosiți, doar Năsturescu, inclus în cinciul de bază, n-a punctat pentru timișoreni în partida de miercuri seară, Schipor reușind în schimb 6 puncte, Petrescu 5 iar Adam Mirkovic, revenit după o absență de o lună și jumătate, două puncte într-un sfert de oră de joc.

Safar s-a axat mult pe Strahinja Jovanovic, autor a 23 de puncte și 9 pase decisive pentru învinși în 37 de minute jucate, ratând însă toate cele 5 aruncări de la distanță, respectiv Titus Nicoară, cel care a jucat cel mai mult în meciul de pe Bega, înscriind 19 puncte.

Inițial, Djokovic, Lazar și Kesar au asigurat un avantaj rapid pentru bănățeni, 6:0 în primele o sută de secunde, cel mai mare avans deținut de localnici în sfertul inaugural, în care au condus permanent.

Ceea ce n-a mai fost cazul în sfertul secund, mai întâi Olisemeka egalând în minutul 13, 27:27, iar apoi Farr cu o aruncare de la distanță în penultimul minut înaintea pauzei, 38:38. Și totuși, elevii lui Petricevic n-au trecut în dezavantaj, 44:40 la pauză.

Oaspeții au preluat o dată conducerea, prin Stan în minutul 24, 52:53, însă Mekic a replicat prin a puncta de la distanță la limita timpului de atac, 55:53, după care amfitrionii, cu două puncte avans înaintea sfertului final, n-au mai fost decât cel mult egalați, 69:69 în minutul 34, autor Nicoară, la care au legat un run de 8 puncte, decisiv în economia jocului, semnat de reușitele lui Kesar – inclusiv cu o ”triță”, însă și din partea lui Robert Schipor.

Implicit, un final totuși ceva mai liniștit, raportat la restul partidei, în care bucureștenii au ținut mai aproape decât în întâlnirea tur de pe teren propriu, 71:80.

O victorie binevenită la momentul oportun, un triumf decisiv pentru pătrunderea în grupa I valorică – Top10, un succes de moral înaintea unor deplasări lungi. Ar mai fi acasă un singur meci în retur, cu gălățenii depășiți în această seară la Oradea cu 103:86, precum și manșa secundă a sferturilor cu polonezii, altfel, încă o deplasare la Constanța, pentru sfertul de finală al Cupei României, pe 11 februarie, cu campionii clujeni.

Ultimele rezultate din Conferința B în Liga Națională și programul etapei a 17-a, penultima, pe coloana clasamentului la zi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: