SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara încheie anul cu un eșec la scor la Oradea

Baschetbaliștii Timișoarei au pierdut detașat, prin a ceda la 10-11 puncte sferturile 3 și 4, ultimul meci jucat în anul 2022, în fața unei asistențe numeroase, la Oradea, unde localnicii, cu cele mai puține înfrângeri în turul ”Conferinței B” în Liga Națională – una singură, au înregistrat cel mai mare avans la finalul întâlnirii primelor două clasate: 89:66 (36:34).  

CSM CSU Oradea s-a revanșat cu ocazia apariției finale din 2022 pentru unicul eșec suferit în turul noului campionat tocmai la Timișoara, fiind condusă cu cel mult un punct la revederea din cea de-a treia etapă a returului și impunându-se clar în fața a aproape 1.860 de spectatori prezenți în sala ”Antonio Alexe”, victorie prin care i-a egalat la puncte în frunte pe alb-violeții bănățeni, aceștia având două meciuri mai mult jucate.

În 5-ul de start Richard, Holt, Neal, Tarolis, Baciu, bihorenii au punctat fără replică în primele 4 minute prin Holt și Baciu, desprinzându-se la 9:0 de vizitatorii aliniați la start cu Djokovic, Schipor, Gajic, Kesar și ex-orădeanul Lazar. 

Oaspeții aveau să se apropie la trei puncte în cursul primelor zece minute, adjudecate însă de localnicii din Țara Crișurilor, scor 18:12.

Favoriții au marcat tot atâtea puncte și în sfertul secund, unicul pierdut de către elevii lui Cristian Achim, cu 18:22, după ce timișorenii mai întâi au redus din handicap încă din primele sale minute, printr-un run de 7 puncte, semnate de Maticiuc, McClellan și Gajic, iar în ultimele două minute înaintea pauzei au și răsturnat scorul prin coșurile ex-bihoreanului Edward Petrescu și al aceluiași Maticiuc, 33:34 cu 38 de secunde înaintea sirenei.

Neal asigura avantajul la pauză al orădenilor printr-o reușită de la distanță cu 17 secunde înaintea încheierii sfertului secund, celelalte două fiind câștigate mult mai clar de formația gazdă, cu 29:19 și 24:13

A contat mult că bihorenii au rulat tot efectivul, zece baschetbaliști jucând cel puțin 13 minute fiecare, în frunte cu Tarolis (26), în vreme ce doar Năstruț și Vescan au apărut ceva mai puțin, pe când Dragan Petricevic a beneficiat de o bancă mai scurtă, apelând la numai zece componenți, dintre care Schipor și Stanciu n-au prins decât câteva minute, relativ puține și în cazul lui Maticiuc și Năsturescu.

Tot Nikola Gajic a dus în consecință greul, peste 36 de minute în cinciul învinșilor, precum Djokovic, 31, acesta fiind și coșgheter cu 18 puncte marcate, tot atâtea precum Eric McClellan, al treilea cel mai jucat component al bănățenilor, aproape 29 de minute, Kesar, Lazar și Petrescu strângând și aceștia peste 20 fiecare.

Deși au conturat un procentaj de peste 50% al aruncărilor de două puncte, ”violeții” au și ratat în schimb nu mai puțin de 8 libere, fiind preciși de doar 7 ori de la distanță, însă marea diferență s-a înregistrat în jocul la recuperare, dominat de învingători cu 47-26.

Realizate de toți cei zece componenți jucați ceva mai mult și în general uniform ca minute pe teren, aceiași zece înscriind fiecare, în frunte cu Mark Antony Ogden Jr., autor a 15 puncte, cu 8 recuperări efectuate. 

Luna ianuarie va aduce restul etapelor din returul ”Conferinței B”, cu încă 5 apariții în dreptul timișorenilor coborâți pe locul 2 dar înscriși ferm pe drumul calificării în play-off, începând cu primirea ilfovenilor Voluntariului miercuri 4 ianuarie de la ora 18:15 în etapa a 13-a, după care una de pauză și deplasarea la București în jur de 14 ianuarie, pentru întâlnirea dinamoviștilor.

Ulterior, apariții acasă cu Steaua și gălățenii, încadrând deplasarea la Constanța.

Ultimele rezultate din ”Conferința B” a Ligii Naționale și programul primei runde din 2023, pe coloana clasamentului la zi. 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: