SCM OHMA MozzartBet Timișoara câștigă cu 88:63 jocul inaugural al noii ediții în Alpe Adria Cup, în Croația, pe terenul gazdei KK Zabok

La mai bine de o jumătate de an după turneul Final4 al ediției 2021-2022 în competiția baschetbalistică internațională regională central-europeană Alpe Adria Cup, joi seară a fost lansată o nouă ediție a întrecerii, în Croația, unde una dintre formațiile proaspăt intrate în scenă, tocmai SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, a câștigat la scor întâlnirea inaugurală a ”triunghiularului” de 3 zile de la Zabok, contra gazdei Kosarkaski Klub, cu 88:63.

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara s-a impus la scor în deplasare la debutul său în Alpe Adria Cup, în chiar partida inaugurală a noii ediții, jucată joi seară în Croația, la Zabok, unde ”violeții” s-au detașat la 88:63 în fața gazdei KK Zabok, ca parte a unei ”duble” a bănățenilor îndrumați de Dragan Petricevic în 24 de ore, vineri seară având în program meciul cu slovenii de la BK Rogaska.

”Triunghiularul” din Grupa D a fost programat în devans în Croația la debutul ediției 2022-2023 în Alpe Adria Cup pentru ca timișorenii să evite în toamnă o nouă deplasare spre vestul fostei Iugoslavii, în Slovenia, jucând cu cei din Rogaska tot la Zabok, pe teren neutru. 

Timișorenii au remizat sfertul inaugural, 18:18, după care l-au câștigat pe cel de-al doilea, 19:25, așadar în avantaj la pauză, 37:43, tranșându-le mai detașat pe cele ale părții a doua, cu multe puncte pe contraatac, 20 până la final, 11:23 în sfertul 3 și 15:22 în 4.

În fața unei asistențe reduse, de la ora locală 19, în Gradska Sportska Dvorana din Zabok, ”violeții” au deschis scorul după 23 de secunde prin ”trița” lui Nikola Gajic și și-au majorat avantajul în minutul 2 prin Lazar, 0:5, egalați fiind în minutul 4 tot de la distanță, la care croații au și preluat conducerea cu un run de 9 puncte, 11:7 la mijlocul sfertului inaugural, dominat în ultimele sale două minute de bănățeni, care, de la 16:9 au egalat prin Gajic, noua achiziție Djokovic și Mirkovic la 18:18.

Pivotul sârb Kesar a înscris primele puncte ale sfertului 2 tot în contul timișorenilor, el preluând din nou conducerea după nici două minute, 21:22, conducere care a mai alternat o dată, Gajic și același Kesar fiind cu coșurile oaspeților, desprinși după ce Jakovic egala pentru ultima oară în contul lui KK Zabok, 28:28 în minutul 14.

Un sfert de oră au ținut pasul croații, după care coșurile consecutive ale lui Lazar, Gajic și Djokovic i-au desprins decisiv pe ”violeți” în doar două minute, run de 10 puncte, 28:38 cu nici 3 minute și jumătate înaintea pauzei, când oaspeții mai dețineau 6 puncte avans, după ce baschetbaliștii din Zabok se apropiau și la patru.

Avantaj aproape triplat de timișoreni în sfertul după pauză, tranșat la scor, 11:23, cu Mcclellan, Petrescu, Kesar și Gajic autori ai unui run de 9 puncte în chiar debutul său, 37:52, la care croații au ripostat abia dintr-o aruncare liberă. Năsturescu a înscris și el de la distanță iar play-maker-ul sârb Djokovic a depășit bariera celor 15 puncte avans, texanul Mcclellan plusând cu încă un dunk. Încă o ”triță” a lui Năsturescu și 40:64 în minutul 28, la care gazdele au reacționat tot doar din libere. 

De fapt, timișorenii i-au stopat vreme de 7 minute pe croați să marcheze din acțiune, abia în ultimele 28 de secunde ale sfertului aceștia adăugând alte două coșuri celui inițial, la 3 minute după pauză. Ceea ce a mai ameliorat deficitul gazdelor, la 48:66 înaintea ultimelor 10 minute.

Cu victoria și cu gândul și la întâlnirea de vineri seară cu slovenii, ”violeții” au atins maximum în minutul 32, 50:76 prin Kesar, menținându-se în general la peste 20 de puncte avans, rotunjit la final la 25 de puncte de ultima lor achiziție, Vujosevic: 63:88.

În cinciul de start Djokovic, Năsturescu, Gajic, Mirkovic și Lazar, ”violeții” au jucat în rotație completă, de la Mcclellan și Gajic aproape 29 de minute fiecare, și până la Mocrițchii și Schipor două-trei, nouă dintre învingători și înscriind, în frunte cu sârbii Gajic și Kesar, autori a 23 respectiv 20 de puncte, pivotul în 24 de minute jucate. Djokovic a reușit un double-double în 25 de minute, 12 puncte și 10 pase decisive, Mcclellan înscriind 11 puncte. Năsturescu 6, Mirkovic și Lazar câte 5, Vujosevic 4 iar Petrescu două puncte. A mai jucat și Maticiuc, 14 minute. 

Învingătorii au dominat și la recuperări, 31-27, Vulic utilizând la croați doar 9 sportivi. 

Prima formație din România înscrisă în Alpe Adria Cup, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, joacă așadar și vineri, cu KK Rogașka, de la ora 20, ora României, după turneul din Croația competiția continuând în formula etapelor programate în octombrie, noiembrie și decembrie.

Programul ”violeților”:

12 octombrie: SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara – Spisșki Rytieri (Slovacia)

23 noiembrie: Spisșki Rytieri – SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

30 noiembrie: SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara – KK Zabok

14 decembrie: SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara – KK Rogașka.

„Suntem încântați să jucăm în Alpe Adria Cup. Clubul debutează în competiție, iar scopul nostru este să reprezentăm Timișoara în cel mai bun mod posibil. Este greu să vorbești despre obiective sportive, când nu cunoști prea multe despre adversare, însă vom încerca să mergem cât mai departe în competiție”, a spus Nikola Gajic, noul căpitan al alb-violeților.

Sâmbătă, în încheierea triunghiularului inaugural din Grupa D, croații vor primi replica vecinilor sloveni din Rogaska.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: