SCM OHMA MozzartBet Timișoara înscrie 50 de puncte până la pauză la Szeged și conduce până pe final, pierzând în ultimele 6 secunde: 86:83 (43:50) Naturtex SZTE Szedeák

Prim-divizionarii alb-violeți de baschet masculin au jucat vineri după-amiază al treilea meci internațional de verificare din pregătirile pentru noul sezon, și tot în Ungaria, unde pierdeau respectiv învingeau săptămâna trecută în apariții calup într-un interval de 24 de ore la Kecskemet, de astă dată înscriind nu mai puțin de 50 de puncte până la pauza deplasării la Szeged, unde au condus până pe final, fiind egalați în cele din urmă la 79 și învinși cu o aruncare de la distanță cu 6 secunde înaintea ultimei sirene: Naturtex-SZTE-Szedeák – SCM OHMA MozzartBet Timișoara 86:83.

Un al doilea weekend consecutiv cu deplasări legate peste hotare pentru ”violeții” bănățeni din Liga Națională de baschet masculin, aflați cu nici 3 săptămâni înaintea startului oficial în noul sezon, la finalul acestei săptămâni jucând vineri la Szeged iar sâmbătă în Serbia, la nou-promovata Spartak Subotica.

În Ungaria, alb-violeții îndrumați de Dragan Petricevic au câștigat primele două sferturi ale amicalului internațional de la ora locală 17, mai clar primele 10 minute, ajungând și la un avantaj de peste 10 puncte în cursul celui de-al doilea, 23:34. A urmat un reviriment al gazdelor din Szeged, cu un run de 9 puncte, 32:34, dar în general, oricât se străduiau maghiarii să se apropie pe tabela de marcaj, vizitatorii se mențineau în avantaj, și pe fondul unui procentaj bun al aruncărilor de la distanță, circa 50% reușite.

Și totuși, cursa de urmărire avea a da roade în cele din urmă pentru maghiari, învingători pe ultimul lor atac, cu o aruncare din colțul terenului, de 3 puncte, 86:83, pe sferturi 18:24, 25:26, 22:17, 21:16.

Abia spre final reușea Naturtex-SZTE-Szedeak în sfârșit egalarea, prin Filipovic, 79:79, într-un sfert patru adjudecat de maghiari tot la 5 puncte diferență, precum precedentul. Fără Zsombor Szatmari și Kovacs, amfitrionii s-au impus la potou, după un meci controlat în general de timișoreni, marcatori în special pe mâna lui Nikola Gajic, autor a 19 puncte și din 5 aruncări reușite de la distanță, respectiv a texanului de pe poziția 2 Eric Jamal McClellan, cu 18 puncte – o dată din afara semicercului. Năsturescu a înscris 11 puncte (3×3), Djokovic tot 11 (3×3), Lazar 9, pivotul sârb Igor Kesar 7 puncte, Mirkovic 6 (1×3) iar Petrescu două puncte. A mai jucat printre alții și ”repatriatul” Maticiuc.

Programul etapei I în ”Conferința B”, din ultima săptămână a lunii septembrie, pe coloana clasamentelor secțiunii Baschet. Timișorenii, acasă la debut cu focșănenii, apoi în triunghiularul de calificare din Cupa României, la Sibiu, cu gazdele și CSM Târgu Jiu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: