SCM OHMA Timişoara, adversare de pe locul 6 în Croaţia, 4 în Slovacia și 4 în Slovenia în grupele Alpe Adria Cup. Debut acasă cu o semifinalistă a ediției trecute

SCM OHMA Timişoara şi-a aflat adversarele şi programul din prima fază a competiţiei Alpe Adria Cup, ”violeții” fiind distribuiți în Grupa D, alături de formaţiile KK Rogaška (Slovenia), KK Zabok (Croaţia) şi Spišskí Rytieri din Slovacia, o semifinalistă a ediției trecute a turneului, împotriva căreia bănățenii vor debuta acasă în 12 octombrie în prima dintre cele 6 partide din seriile cu două locuri de calificare în sferturi, seriile fiind 4 a câte 4 cluburi. 

Gruparea Spišskí Rytieri se califica în sezonul trecut în turneul Final4 al Alpe Adria Cup, desfășurat tot în Slovacia, dar la Levice, unde pierdea pe 16 martie 2022 cu 101:78 semifinala în fața cehilor de la BK Pardubice, la rândul lor depășiți în finala de a doua zi cu 82:63 de gazda BK Patrioti Levice, campioană la zi a baschetului slovac, pentru a treia oară în această postură. În schimb anul trecut Spišskí Rytieri a cucerit în premieră titlul primei ligi prin a dispune cu 3-1 în întâlnirile finalei tocmai de BK Patrioti Levice, care în semifinala acasă din martie a Alpe Adria Cup a dispus de o trupă vieneză.

Timișorenii vor avea apoi prima deplasare, după numai o săptămână, la Zabok, ocupantă a locului 6 din 12 participante în sezonul regular al ultimei ediții în primul eșalon croat, dominat și în ultima campanie de multipla laureată Cibona.

Cât despre KK Rogaška (Slovenia), s-a numărat între cele 10 prim-divizionare din țara alpină în sezonul trecut, încheind pe 4. Însă nici cei din Zabok, nici KK Rogaška n-a participat în campania 2021/2 a Alpe Adria Cup, ci, dintre oponentele ”violeților”, doar Spišskí Rytieri, care câștiga cu 4 succese din 6 una dintre cele patru serii patrulater, în fața unor adversare din Austria, Croația și Polonia, încheind pe 4 campionatul intern.

În noua ediție din Alpe Adria Cup, a șaptea a competiției, vor juca 16 cluburi din Austria, Croația, Cehia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia, noutatea fiind dată tocmai de apariția în cadru a reprezentantei României. 

Sunt 5 cluburi aliniate la startul Alpe Adria Cup atât în sezonul trecut cât și în cel cu startul în toamnă, și anume două din Croația, și anume Sibenka și Skrljevo, Pardubice din Cehia, Dabrowa Gornicza din Polonia și Spišskí Rytieri din Slovacia.

Programul complet al alb-violeților în Grupa D este următorul:

Etapa 1 (12 octombrie): SCM OHMA Timişoara – Spišskí Rytieri
Etapa 2 (19 octombrie): KK Zabok – SCM OHMA Timişoara
Etapa 3 (26 octombrie): SCM OHMA Timişoara – KK Rogaška
Etapa 4 (23 noiembrie): Spišskí Rytieri – SCM OHMA Timişoara
Etapa 5 (30 noiembrie): SCM OHMA Timişoara – KK Zabok
Etapa 6 (14 decembrie): KK Rogaška – SCM OHMA Timişoara

Meciurile din faza sferturilor de finală vor fi programate anul viitor pe 25 ianuarie şi 8 februarie, iar turneul final va avea loc în perioada 14-16 martie.

Participă 16 echipe, care au fost repartizate în patru grupe, după cum urmează:

Grupa A:

  Poland MKS Dąbrowa Górnicza                          
  Czech Republic KVIS Pardubice                        
  Croatia Furnir                          
  Austria Oberwart Gunners                        
 

Grupa B:

                             
  Austria GGMT Vienna                          
  Croatia Šibenka                        
  Slovenia Nutrispoint Ilirija                          
  Czech Republic Olomoucko                        
 

Grupa C:

                             
  Slovakia Komárno                          
  Czech Republic Geosan Kolín                        
  Croatia Adria Oil Škrljevo                          
  Austria Kapfenberg Bulls              
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: