SCM OHMA Timișoara, final de an cu 3 jocuri cu SCMU Craiova, primele două în ”Constantin Jude”

Timișorenii au pierdut ultimele 4 meciuri în deplasare, sâmbăta trecută și luni dublându-și numărul eșecurilor pe drumuri prin a ceda la 8-9 puncte la codașa din Galați și la o fruntașă, în Ilfov, însă acasă nu s-au mai înclinat în schimb din runda de debut a Ligii Naționale, atunci la limită cu omologii violeți din Argeș, așa încât reprezentația finală pe 2021 în campionat în sala ”Constantin Jude” le conferă speranțe la un nou succes. Ca în fiecare decembrie, baschetul continuă să scuture plasa coșurilor și în perioada Sfintelor Sărbători, iar SCM OHMA va juca nu doar sâmbătă seară, ci mai apoi până la Anul Nou și cele două manșe din sferturile de finală ale Cupei României, tot cu SCMU Craiova, turul tot pe Bega joi 23 decembrie, returul în Bănie marți 28.12.

SCM OHMA Timișoara este înaintea a două jocuri în sala ”Constantin Jude” cu SCM U Craiova, sâmbătă de la ora 18 în etapa a XII-a din Liga Națională de baschet masculin, ocazie cu care alb-violeții vor să obțină al șaptelea succes, iar săptămâna viitoare, joi 23 decembrie, în pragul Ajunului de Crăciun, în manșa I din sferturile Cupei României.

Pe de altă parte, oltenii au un bilanț echilibrat în deplasare, 3 victorii și 3 înfrângeri, începând campionatul cu succese la Târgu Jiu și Sibiu, dar înclinându-se apoi la două puncte la Rapid, la 4 la Pitești luna trecută respectiv cu 97:90 sâmbăta trecută la CSA Steaua, un singur alt triumf bifând ”afară” cei de pe Jiu, în 20 noiembrie la Ploiești, cu 77:96. Iar și SCM U Craiova a suferit tot o singură înfrângere acasă, cu campionii clujeni.

Elevii lui Dragan Petricevic s-au regrupat după o deplasare lungă în estul țării, în urmă cu câteva zile, cu două înfrângeri la 48 de ore diferență, la Galați și la Voluntari. „Weekend-ul trecut nu a fost foarte bun pentru noi, din cauza rezultatelor și a deplasării foarte lungi. Simt că acum trebuie să fim mai motivați decât oricând, pentru că avem nevoie de victorie la fiecare meci. Două înfrângeri consecutive nu făceau parte din planul nostru: știam că la Voluntari va fi un meci greu, dar ne așteptam la mai mult de la Galați. Poate că nu am fost destul de concentrați acolo, din cauza drumului lung și cu complicații. A fost o nebunie…”, a semnalat Darrion Strong.

Fundașul american a vorbit și despre confruntările cu SCM U Craiova din Cupa României, joi 23 decembrie și miercuri 29 decembrie, cu primul meci acasă: „Vor fi dispute foarte interesante. Acolo evoluează Troy Franklin, care face parte din aceeași generație cu mine și care știu că a jucat aici. În plus, îl au pe Michael Qualls, cu care am evoluat în aceeași ligă, la Chicago și chiar suntem prieteni. Este o bucurie să pot juca din nou împotriva lui. Vor fi meciuri interesante, va semăna cu o serie de play-off.” Craiovenii au trecut în faza anterioară de CSM CSU Oradea, grație unui 79:64 acasă în tur pe 24 septembrie, suficient pentru a ceda cu 67:58 returul din Țara Crișurilor.

În clasament, SCM U Craiova este pe locul al cincilea, cu șapte victorii și patru înfrângeri, iar echipa bănățeană pe poziția următoare, cu șase victorii și cinci înfrângeri. Toate cele 5 eșecuri, la cel mult 10 puncte diferență, mai exact în acel 98:88 pentru campioana U-BT la Cluj.

Tot pe locul 5 încheiau oltenii și sezonul regular al ediției trecute, 2020-2021, cu 4 victorii în plus față de timișorenii de pe treapta a șaptea, ambele formații fiind eliminate la primul hop al fazei play-off, sferturile de finală, cu 2-0 la meciuri, craiovenii de CSO Voluntari, bănățenii de CSM CSU Oradea. 

În ediția anterioară a Cupei României, timișorenii erau eliminați în sferturi tot de orădeni cu 79:76, iar craiovenii în semifinale, cu 81:80 de către cei din Voluntari, viitori câștigători ai trofeului în ultimul act cu bihorenii. În campania în curs, sferturile mai programează și ”dublele” Dinamo – U-BT Cluj, ABC Athletic Neptun – CSM Galați și CSO Voluntari – BC CSU Sibiu.

Etapa a 12-a de campionat a început cu CSO Voluntari 2005 – ABC Athletic Neptun Constanța 97:62. Programul meciurilor ultimei runde din 2021 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 16

 


Ultimele articole din categoria Baschet: