SCM OHMA Timișoara ia pe poziția 2 un texan: 5 străini

Luna august aduce primele două jocuri ale ”Vulturilor” seniori în grupa patrulater a celei de-a doua faze a precalificărilor din preliminariile pentru EuroBasket 2025, dar și reunirea loturilor prim-divizionare, SCM OHMA Timișoara anunțând cooptarea unui texan din Austin pentru poziția 2. Eric Jamal McClellan, care la primăvară va împlini 30 de ani, va evolua în sezonul următor în alb-violet, staff-ul tehnic luând în calcul și aducerea celui de-al șaselea străin, decizie ce urmează a fi adoptată în cursul acestei luni.

Eric McClellan / foto: basketball.eurobasket.com

Baschetbalistul american născut la 6 aprilie 1993 în statul Texas, la Austin, măsoară 1,93 metri și evoluează pe poziția 2. McClellan a absolvit puternica universitate Gonzaga.

A jucat apoi în Belgia, Germania, Grecia, Mexic, Lituania, Austria și Cipru, bifând prezențe și în FIBA Europe Cup. El a semnat cu prim-divizionara bănățeană – sfertfinalistă a ultimelor ediții de campionat, un contract valabil în următorul sezon baschetbalistic.

Printre noutăți se află și revenirea Andreei Goanță în staff-ul medical al alb-violeților.

Altfel, România U17 joacă în această seară la Ploiești în sferturile de finală ale Diviziei B europene la această categorie juvenilă, cu Suedia, ”tricolorii” reușind până acum 4 victorii în cele 5 partide disputate în grupa competiției cu 22 de naționale la start, dintre care opt s-au calificat în play-off, trăgând la cele două locuri de accedere în Divizia A continentală.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: