SCM OHMA Timișoara pierde din nou la ultima clasată

Precum la Galați luna trecută, sâmbătă 11 decembrie 2021, SCM OHMA Timișoara a pierdut și vineri seară tot pe terenul ultimei clasate în Liga Națională de baschet masculin, și tot la o diferență de 9 puncte, 72:63 (36:29) pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc, care a condus însă și cu 17 puncte avans în întâlnirea televizată de la ora 18 din sala ”Eross Zsolt”, grație și unui run de 12 puncte, conturând doar a treia victorie în turul campionatului. 

Timișorenii au abordat cu încredere deplasarea în Harghita din cea de-a XV-a și ultima etapă a turului în Liga Națională masculină de seniori, după ce câștigau în urmă cu 10 zile primul meci jucat în anul 2022, 61:79 la București cu Rapid – într-o altă partidă contra unei formații din zona inferioară a ierarhiei, dar n-au izbutit mai mult la Miercurea Ciuc decât a prelua de 5 ori conducerea în primul sfert de oră, ultima oară la mijlocul sfertului 2 prin ”trița” lui Nikola Gajic, 24:27, scor la care gazda codașă a legat un run de 12 puncte fără replică vreme de 5 minute din partea ”violeților” bănățeni, 36:27, răsturnare care avea a se dovedi decisivă în economia partidei. 

Vizitatorii au câștigat doar sfertul final, la 3 puncte diferență, tardiv și fără impact în deznodământul jocului, în schimb harghitenii obținând o rară victorie în tur, doar a treia, pe sferturi cu 17:17, 19:12, 19:14, 17:20. Cei din Miercurea Ciuc s-au alăturat astfel celorlalți codași cu câte 3 succese în 14 etape, rapidiștii și gălățenii, dunăreni pe care îi depășeau tot în Harghita la 4 ianuarie cu 75:69, în condițiile în care harghitenii aveau un singur triumf în cont în sezonul de toamnă al campionatului, 84:74 acasă cu Dinamo în 20 noiembrie. 

Și se poate spune că SCM OHMA Timișoara a făcut un mare pas înapoi prin a ceda în campionat la finele turului pe terenul aceleiași echipe pe care o depășea la scor la Miercurea Ciuc în 24 septembrie 2021 la inaugurarea sezonului în curs, 54:93 în manșa I a optimilor Cupei României, competiție din care bănățenii au fost eliminați între Crăciun și Anul Nou în returul sferturilor, la Craiova. Așadar, de la 54:93 în urmă cu nici 4 luni, la 72:63 vineri seară.

A șaptea înfrângere în ”Ligă” a alb-violeților în 14 jocuri de campionat, marea majoritate a eșecurilor fiind înregistrate în deplasare, o repetiție eșuată înaintea primirii marți de la ora 17:15 a uneia dintre fruntașe, CSO Voluntari, în prima rundă din returul competiției. Retur pe care SCM OHMA Timișoara îl începe înainte de a fi completat aparițiile din tur, c-așa-i în baschetul păstorit de onor FRB în regimul totalitarismului ”pLandemiei”, primirea orădenilor în etapa a XIV-a, la 8 ianuarie, fiind amânată dat fiind așa-zis ”testele” așa-zis ”pozitive” din colectivul bihorean, care au dus și la amânarea partidei acestora pe teren propriu în weekend-ul în curs cu CSO Voluntari, vizitatoare săptămâna viitoare a sălii ”Constantin Jude”.

Așadar la ce bun s-au așa-zis ”vaccinat” voluntarii de pe Criș ai studiului experimental cu un [email protected] așa-zis ”sigur” și ”eficient”, dacă au ajuns în ianuarie să fie nevoiți să amâne jocuri la rând de la finele turului de campionat, în plin sezon, dat fiind apariția unor rezultate așa-zis ”pozitive” la așa-zisa ”testare”!?!

Nu a informat încă nimeni suflarea din Liga Națională că de exemplu Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA a renunțat oficial din 1 ianuarie 2022 la utilizarea așa-ziselor ”teste” RT-PCR, și pe bună dreptate, așa-zise ”teste” care nu trebuiau absolut deloc folosite în ultimii 2 ani, întrebarea fiind de ce au constituit un etalon și ”diagnostic” în 2020 și 2021, dacă nu mai reprezintă așa ceva și în 2022!?! N-aveau nici o relevanță în farsa în derulare, neavând rol de detectare a patogenilor și nici de diagnosticare, așa cum marea majoritate a rezultatelor așa-zis ”pozitive” erau de fapt fals pozitive. Iar ”pozitiv” nu însemna nicidecum a fi și așa-zis ”infectat”.

Dar turma lui Tocală o ține pe calea sa spre prăpastie, cu ”testări”, ”respectarea măsurilor” și vagginări, dar și ”pozitivi” după [email protected], cu meciuri amânate și întâlniri de exemplu cu doar 50 de spectatori în tribună, și musai înțepați, precum la Miercurea Ciuc, mai mare rușinea pentru o competiție a celor mai înalți sportivi din arena carpatină. Iar ignoranța nu-i o scuză, cu atât mai mult cu cât este exersată pe seama banului public, al tuturor românilor.

Ce amănunte despre meci ar mai fi așadar totuși de consemnat în acest context general?

Că timișorenii, în formula de start Schipor, Vlahovic, Gajic, Mirkovic, Olah, au luat în primele 70 de secunde un avantaj pe care n-aveau să-l mai egaleze, 0:5 prin ”trița” lui Mirkovic din minutul 1 și coșul lui Vlahovic, ajungând însă apoi să fie conduși în sfertul inaugural de 3 ori cu 4 puncte diferență, după care au mai intrat totuși o dată în avantaj în chiar ultimul minut dintre cele zece, 15:17 prin Nikola Gajic – viitor coșgheter al lor, cu 22 de puncte, mai mult de o treime din totalul învinșilor. 

Bănățenii au mai preluat de încă 3 ori conducerea și în prima jumătate a sfertului 2, 19:20 prin ”trița” lui Gajic din minutul 13, 21:22 prin centrul Lazar și 24:27 în urma unei alte aruncări de la distanță a lui Gajic, în minutul 15, însă doar atât, căci au cedat brusc pasul, 36:27 în favoarea ciucanilor, care aveau să se detașeze după pauză și la 17 puncte diferență, mulțumită unui joc mai combinativ sub panouri și a aportului decisiv al celor din cinciul de bază, Bogdanovic, Lufile, Zerkula, Vujadinovic, Wan Lam, autori a 54 de puncte din totalul de 72 al învingătorilor.

Care n-au mai cedat inițiativa, blocând revirimentul vizitatorilor, incapabili a lega un run mai lung de 5 puncte. Încă un eșec surprinzător al elevilor selecționerului reprezentativei ”Vulturilor”, timișoreni conduși cu 69:52 cu 3 minute și jumătate înaintea încheierii partidei, 17 puncte handicap. 

Dominați copios la recuperări, 40-28, timișorenii au avut procentaje ale aruncărilor din acțiune de maximum 37%, aliniind numai 10 sportivi, printre care nu și Darrion Strong, în schimb Gajic jucând 38 de minute iar Lilov 31, Komatina și Vlahovic și aceștia peste 30 de minute pe teren. Nouă fiind și marcatorii, în frunte cu același Gajic, autor a 22 de puncte dar și a 5 ratări de la distanță, capitol la care oaspeții au insistat de 35 de ori, ratând 22 de tentative, cu mențiunea că al doilea marcator a fost Mirkovic, care a înscris 12 puncte. 

Învingătorii au convocat în schimb 12 componenți dintre care tot 10 au jucat, Lock Wan Lam cel mai mult, 36 de minute, în care a semnat un double-double, 14 puncte și 11 recuperări, Vujadinovic fiind însă coșgheterul lor, cu 19 puncte.

Iar pe bănățeni îi așteaptă întâlniri mai dificile, marți acasă cu cei din Voluntari iar apoi la Pitești în jur de 22 ianuarie, dar și pe teren propriu cu CS Dinamo, tot luna aceasta. Etapa în curs continuă cu mai multe meciuri sâmbătă.

Ultimele rezultate din LNBM și ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice. 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: