SCM OHMA Timișoara pierde primul sfert dar ia și 19 puncte avans, detașată de CSM Focșani: 85:70 (40:32)

Protagonistă a unor jocuri pe muchie în primele apariții în noul campionat al Ligii Naționale, 73:74 acasă cu piteștenii și remiză cu triumf în overtime la Dinamo, CS SCM OHMA Timișoara a învins sâmbătă seară în etapa a IV-a după ce a cedat cu 19:22 sfertul inaugural dar s-a reabilitat în cel de-al doilea, 21:10, desprinzându-se după pauză cu 24:17 de oaspeții vrânceni cu șansa a doua. În fața cărora Dragan Petricevic a acordat măcar câte 10 minute tuturor celor 10 baschetbaliști jucați, însă nu peste 32 de minute, maxim în dreptul lui Gajic, care a și marcat cele mai multe puncte pentru ”violeți”, 19, secondat de Lilov cu 18, coșgheter al partidei fiind Chatman, cu o treime din punctele focșănenilor, 23 din 70… 85:70 (40:32).

Alb-violeții au avut sâmbătă de la ora 18 cel mai facil meci de până acum în noua campanie a Ligii Naționale de baschet masculin, pe care l-au căștigat meritat și conform așteptărilor, pe sferturi consemnându-se 19:22, 21:10, 24:17 și 21:21

O regrupare a forțelor după ”dubla” mai dificilă, marțea trecută acasă cu piteștenii, duminică în capitală la Dinamo, partidă adjudecată după cele 5 minute de overtime cu 83:87, vizita vrâncenilor de la CSM Focșani 2007 venind ca o mânușă pentru colectivul lui Petricevic, Markovic și Bota, prilej al debutului noii achiziții sârbe Aleksandar Vlahovic, autor al unui coș de două puncte și a 4 pase decisive în peste 12 minute jucate.

Favoriții au început cu Strong, Schipor, Gajic, Mirkovic și Olah, pe când la oaspeți Georgel Burlacu a fost unicul autohton alături de străini în 5-ul de start, Baker deschizând scorul pentru vizitatori, după care Strong și Mirkovic l-au răsturnat la 6:2 până la jumătatea minutului 2.

Baker a punctat apoi și de la distanță iar Reljic de la libere pentru moldavi, 6:7, majorat, Chatman intrându-și în mână cu o ”triță”… 6:10. Însă Gajic de la distanță și Olah cu două coșuri au răsturnat și ei situația, Baker restabilind egalitatea din afara semicercului… 13:13 în minutul 7.

Surprinzător, vizitatorii au trecut din nou în avantaj, și Pustahvar punctând de la distanță, iar Chatman din semicerc, 16:21, fără ca ”violeții” să mai fi înscris din acțiune în primele 10 minute, doar prin Lilov din ”libere”, 19:22.  

Pustahvar, coș cu fault, îi distanța și mai mult pe vrânceni la startul sfertului 2, 19:25, iar ”trița” lui Gajic era anihilată de o veche cunoștință din ”Constantin Jude”, Cătălin Petrișor… 22:28. Timișorenii având nevoie de minutele de la mijlocul sfertului pentru a se apropia, pe mâna lui Lilov de la distanță, 27:28.

Trecerea în avantaj, prin ”trița” lui Strong din minutul 16, 30:28, Komatina și Lilov adăugând alte puncte fără replică iar gazdele desprinzându-se decisiv, meciul se rupea cu un run de 13 puncte – cel mai lung al întâlnirii, până la 35:28 în minutul 18.

Tot Petrișor încheia ”seceta” punctelor vrâncene în minutul 19, 35:32 după 6 minute fără 10 secunde lipsite de reușite, însă ultimele faze înaintea pauzei au fost fructificate de Lilov de la distanță și Komatina, 40:32. 

Iar SCM Timișoara a început mai bine după pauză, Adam Mirkovic desprinzând-o și mai mult de la distanță și cu un coș de două puncte, ambele în primele nici 40 de secunde, 45:32 la care gazdele păreau a deține tot mai mult controlul. 

Și totuși, moldavii s-au reapropiat la numai 9 puncte în minutul 27, pe mâna lui Chatman, finele sfertului aparținând însă din nou ”violeților”, marcatori prin Vlahovic și Gajic și detașați la 15 puncte.

Diferența maximă o atingeau în minutul 34, din ”libera” lui Gajic, 73:54, meci adjudecat just, chiar dacă oaspeții au mai redus din ecart, la final prin Reljic… 85:70.

Mai buni la recuperare, 34-26, și pe contraatac, antrenorii alb-violeților i-au utilizat relativ uniform pe cei 10 componenți, dându-le minute, iar opt și înscriind. Nikola Gajic 19 puncte dar cu procentaje până în 40%, Ivan Lilov 18 în 30 de minute iar Adam Mirkovic 14 în 27 de minute, însă cu procentaje foarte bune, și cu 4 pase decisive.

Câte 11 puncte, Strong și Olah, în 25 respectiv 21 de minute, iar în rest Komatina și Lazar cu câte 5, sârbul în 22 de minute pe teren, iar Vlahovic două. 

Gajic, Lilov, Mirkovic, Strong, Komatina și Olah, în această ordine descrescătoare, au jucat fiecare peste 20 de minute, pe când Mocrițchi, Lazar și Schipor în jur de 10 fiecare, Mocrițchi și Schipor fără a înscrie, Cât despre procentajele generale, cel mai bun la aruncările de două puncte, 70%, ratându-se în schimb 5 aruncări libere și nu mai puțin de 15 de la distanță…

Iar despre oaspeți, tot zece jucători utilizați dar cu 6-7 ducând greul, Chatman strângând 23 de puncte iar Baker cele mai multe minute dintre protagoniștii întâlnirii. 

Rezultatele parțiale ale etapei a 4-a în LNBM și programul viitor, cu SCM la Târgu Jiu săptămâna viitoare, pe coloana clasamentului. Următorul meci acasă, în runda a șasea cu nou-promovata CS Municipal Ploiești, la finele lunii.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: